Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imiona są według was lepsze ?

Polecane posty

Gość gość
Chcesz zarabiać duże pieniądze pracując zaledwie kilka godzin tygodniowo? Marzą Ci się dalekie podróże,chcesz spełniać swoje marzenia,ale brakuje Ci na to funduszy? Masz dość pracy na etacie za przysłowiowe marne grosze? Jeśli tak, to ta oferta jest właśnie dla Ciebie. Weż życie w swoje ręce,nie czekaj biernie na rozwój wydarzeń.Zmień swoje życie na lepsze już dziś. Możesz zarobić ponad 6 tysięcy netto na miesiąc!!! Bez wkladu własnego!Bez ryzyka(nic nie inwestujesz,więc nic nie tracisz,a jedynie zyskujesz). Bez wychodzenia z domu. Praca w 100% legalna. Z nami osiągniesz sukces! :) Dołącz do nas już dziś, nie zwlekaj.Na każdym etapie naszej współpracy otrzymasz darmowe szkolenia. Odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. Jeśli jesteś zainteresowany, to zapraszam na stronę : https://drogadomiliona.wixsite.com/zarabiajwsieci Zostaw emaila,odezwiemy się;)

Gość gość
Ja rozumiem, że każdemu podoba sie co innego, ale mądrze to w takiej sytuacji zrobić jakiś kompromis

Gość gość
Oliwia i Maciek! chociaż Dawid tez ładnie ale Maciek ładniej, a Marcelina brzydko.

Gość gość
Z takim podejściem w ogóle nie powinnaś się rozmnażać. Jak córka będzie chciała się zapisać do szkolnej drużyny piłkarskiej to jej nie pozwolisz, a jak syn będzie chciał się uczyć szyć to pewnie złoisz mu skórę. Mnie nigdy nie interesowały babskie zabawy, wolałam grać w nogę niż bawić się lalkami, na szczęście moi rodzice byli normalni i tato zabierał mnie na boisko, żebym postrzelala karne zamiast wtłaczać mi do głowy, że to nie zajęcie dla dziewczynek.

Gość gość
gość wczoraj Bredzisz, tyle ci powiem. Ciężko ci wyobrazić sobie dziewczynę kopiącą piłkę? W mojej miejscowości, wcale nie za dużym mieście, jest żeńska drużyna piłkarska. Faceta co bawi się lalkami ciężko ci sobie wyobrazić? No popatrz, przecież faceci bawią się lalkami całe życie. Im bardziej kobieta przypomina żywą lalkę tym lepiej he he. Chłopaki nie oglądają seriali ... buhahahaha Moda ich nie interesuje ... jeszcze większe buhahahaha! Mąż pójdzie ze swoim synem. Aha ... ze swoim, nie z waszym. Wiesz co? Już współczuję twojej córce. Naprawdę. Współczuję jej. Dziewczynie nie przystoi palić. Nie wolno ci się upić, jesteś kobietą. Nogi rozłóż tylko mężowi, który będzie panem i władcą, bo facet, to facet i nie może kiwnąć w domu palcem przy domowych obowiązkach. To kobiece zajęcia. Zostaw brata, on ma swoje męskie zajęcia (czytaj gry komputerowe), musi odpocząć po szkole, a ty masz mi pomóc w kuchni. Biedna ta córka będzie, bardzo biedna.

Gość gość
Jakie to ma znaczenie kto wybrał imię dla syna a kto dla córki?! Grunt aby obojgu rodzicom się podobały imiona, a nie ze mąż ma wybrać dla syna, ja dla córki, a teściowa dla psa, a teść dla kota :o Większych debilizmow nie słyszałam.

Gość gość
23:05 Nie wiem dlaczego poniżasz kobiety i nazywasz je lalkami. Może i są jakieś pojedyncze przypadki gdzie rzeczywiście dziewczyny grają w nogę, faceci oglądają seriale, czy chodzą kupować ciuchy, jednak nie oszukujmy się są to pojedyncze przypadki, o ile kobiety lubią robić zakupy, o tyle większośc facetów tego nie znosi. Co nie widziałaś nigdy jak to ojciec z synem kopią piłkę ? Albo jak to matka z córką chodzą na zakupy, albo wspólnie się malują ?Palić i upijać się nikomu nie przystoi. Nie myl przyjemności z obowiązkami domowymi, bo przyjemności i zainteresowania są zależne od płci, natomiast obowiązki domowe każdy musi wykonuwać.

Gość gość
22:39 Ja nie rozumiem jednej rzeczy, jak napiszę coś oczywistego, czyli to, że kobiety i faceci mają inne zainteresowania, ciągnie ich do czegoś innego, to nagle odezwie się masę kobiet i napiszę, że wolało kopać piłkę. Czy ja napisałam gdzieś, że zainteresowania kobiet to coś gorszego i poniżajacego ? Wybacz, ale tak się tutaj większość zachowuje

Gość gość
Skoro macie imiona które wam się podobają, żebyście oboje byli zadowoleni, to jedno imie męża i jedno twoje, będzie sprawiedliwie :) Dawid i Oliwia albo Maciek i Marcelina. Mi osobiście bardziej się podobają Dawid i Oliwia. Możecie też te imiona napisać na karteczkach i wylosować, wtedy ty dla dziewczynki losujesz a mąż dla chłopca, lub odwrotnie.

Gość gość
gość dziś Ty naprawdę jesteś głupia, czy tylko taką udajesz? Wyraźnie rozgraniczasz zainteresowania obu płci. A to mówi jedno. Baba do garów, a facet może robić co chce. To ty wyraźnie ujmujesz kobietom pisząc, że one oglądają seriale i interesują się modą. Faceci są trochę wyżej, bo interesują się motoryzacją, czyli techniką. A technika, to fizyka, podczas, gdy kobieta lata po galeriach za szmatkami umazana szminką. Noż gdzież ona ze swoim małym móżdżkiem zrozumie ile koni powinien mieć silnik motoru i jaką techniką powinien jechać żużlowiec, żeby się nie wy/je/bać na torze. Nie nazwałam kobiet lalkami. Wyraźnie napisałam, że im kobieta bardziej przypomina żywą lalkę, tym fajniej dla faceta. Sama próbujesz upodobnić się do lalki zakładając fajne fatałaszki i upiększając się makijażem. Powiedz mi jak cała drużyna piłkarska w niewielkim mieście może być pojedynczym przypadkiem co? Dużo więcej dziewcząt kopałoby w piłkę, gdyby wuefiści w szkołach dopuściliby dziewczynki do tej gry. A tak jest zawsze, chłopaki piłka, a dziewczynki bieganie na 800 m. Pojedyncze przypadki to pan przedszkolanek i pan pielęgniarz. A wiesz dlaczego? Bo facet opiekujący się obcymi dziećmi to pewnie jakiś pedofil, więc co ja się będę w to pchał, lepiej zostanę sobie psychologiem lub pedagogiem. Pielęgniarz? Za mało kasy, a i tak muszę zrobić studia, to lepiej pouczyć się 2-3 lata dłużej i zostać lekarzem. Najlepiej ginekologiem, bo największa kasa. Tak, tak, obowiązki domowe, to co innego niż zainteresowania. Weź się puknij w łeb, bo jednak z tego co piszesz, to syn będzie mieć luz. Wystarczy że jego tatuś zacznie go brać na ryby w sobotni poranek, a ty zaprzągniesz córkę do sprzątania i spożywczo-chemicznych zakupów. No bo ktoś ci musi w domu pomóc, żebyś ogarnęła chatę w dwie godziny, a przecież to kobiety interesują się zakupami.

Gość gość
zadne. Jakbym miala miec blizniaki - parke to dalabym Milena i Miłosz lub Maciej i Alicja

Gość gość
11:15 TO nie ja rozgraniczam zainteresowania obu płci, to coś zostało już wieki temu rozgraniczone. Przykład ? Do szkoły samochodowej uczęszczają praktycznie wyłącznie sami faceci, a do szkoły fryzjerskiej kobiety, zarobki fryzjera i mechanika są podobne, praca tak samo ciężka, czy kobiety mają jakiś zakaz pójścia do samochodówki tak jak faceci mają zakaz pójścia do fryzjerskiej ? No ja o czymś takim nie słyszałam. Wybacz, ale to ty teraz udajesz osobę inteligentną inaczej, skoro muszę ci tłumaczyć tak oczywiste i podstawowe rzeczy. Nie wiem w jaki sposób pisanie, że kobiety wolą oglądać seriale, niż kopać piłkę jest to ujmowanie kobietom według ciebie, nie mam pojęcia nawet skąd u się wzieła ta twoja hierarchia, chyba ty ją sama sobie wymyśliłaś. Piszesz, że dużo dziewczyn kopałoby piłkę, gdyby nauczyciele im pozwolili, to ja napiszę inaczej, dlaczego nie kopią piłki już po szkole, wtedy kiedy nikt im zabronić nie może ? Każdy odpoczywa na swój sposób i nie wiem dlaczego według ciebie, mam męża z synem wysyłać na ryby,a córkę do sprzątania ? Skąd ty takie teksty bierzesz ? Gdzie to wyczytałaś ?

Gość gość
Maciek w zadnym wypadku - w innych krajach brzmi smiesznie. A Oliwia to teraz najpopularniejsze imie

Gość gość
Szkoda mi Twoich dzieci autorko :/ masakra taka ograniczona matka

Gość gość
Do szkoły samochodowej uczęszczają praktycznie wyłącznie sami faceci, a do szkoły fryzjerskiej kobiety, zarobki fryzjera i mechanika są podobne, praca tak samo ciężka, czy kobiety mają jakiś zakaz pójścia do samochodówki tak jak faceci mają zakaz pójścia do fryzjerskiej ? x a podobno najlepsi kucharze to mężczyźni a zawód raczej kobiecy, to samo projektanci mody przecież to babskie zajęcie, modele, fryzjerów mężczyzn coraz więcej i bardzo dobrze wykonują swój zawód.. kobiety na siłowni, trenerki personalne uprawiające sztuki walki, kobiety w wojsku i policji, a mężczyzna nauczyciel w przedszkolu czy pielęgniarz.. autorko jesteś po prostu ograniczona

Gość gość
19:12 No i kto tu się ogranicza ? Ja patrzę na całokształt, a ty tylko na nieliczne pojedyncze przypadki. Jasne na upartego to i znajdziemy faceta, który zajmuje się manicure, kobietę, która kieruje czołgami, ja nie twierdzę, że takie specyficzne osoby nie istnieją, jednak podkreślam, że pojedynczych przypadków nie ma co odnosić do całości, może i najlepszymi kucharzami są faceci, co nie zmienia faktu, że kobiety lepiej gotują, bo chyba zapomniałaś, że łatwiej znaleźć faceta, który zamiast obiadu zrobi nam sajgon w kuchni, niż kobietę. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby moja córka interesowała się żużlem, a mój syn sukienkami, no, ale chyba tak nie wyobraża sobie 99,9% osób na całym świecie

Gość gość
Jak dla mnie to te pary do siebie nie pasują. Maciej i Marcelina brzmią bardziej po polsku a Dawid i Oliwia bardziej międzynarodowo. Tak bym je zestawiła.

Gość gość
Ja bym nazwała Mikołaj i Matylda.

Gość gość
jakie pojedyncze przypadki? znam masę facetów którzy świetnie sobie radzą w kuchni skoro ty takich nie znasz to twój problem, masa kobiet jest w policji itd.. czyli jak córka zacznie się interesować motoryzacją czy żużlem to ją wyrzucisz z domu bo ty nie tak ją sobie wyobrażałaś??

Gość gość
20:42 Odpowiem krótko, to ile ty znasz to kropla w morzu, to ile nie znasz to całe morze. Argumentem, że ja znam masę osób można dosłownie wszystko zanegować, np ja znam masę osób które zarabiają powyżej 5tys zł, jednak średnia krajowa to tylko 4tys zł, ja się pytam jakim cudem ? No i odwrotnie, znam masę osób, które zarabiają 2tys zł, a średnia to też 4tys zł, więc jakim cudem ?

Gość gość
Autorko co zrobisz jak twoja córka będzie chciała trenować boks?

Gość gość
20:54 Nie myślę o tym, bo to praktycznie mało prawdopodobne

Gość gość
no lepiej niech nie myśli o tym bo wgl dzieci by nie mogła mieć...

Gość gość
To pomyśl przez chwilę o tym. Albo piłkę nożną. Albo koszykówkę. Mnóstwo kobiet trenuje zarówno boks, jak i piłkę nożną, o koszykówce nie wspominając. Co zrobisz?

Gość gość
autorka pyta o imiona a te ludzkie ameby znów się wymądrzają. Oliwia i Maciek bardzo ładnie

Gość gość
gość wczoraj Oczywiście, że to ty rozgraniczasz. Lecisz sobie z prądem przypasowania społecznego konkretnej płci do konkretnych zainteresowań. Tak masz zakodowane, że chłopcy żużel, a dziewczynki laleczki i seriale. To rola społeczna narzuca zainteresowania. Dziewczynka rodzi dziecko, więc musi się bawić lalką, bo musi się przyzwyczaić do roli matki. Plastikowa kuchnia przeznaczona dla dziewczynki co mówi? Nie mówi o zainteresowaniach, tylko o późniejszej roli kobiety w rodzinie. To TY masz gotować w domu, przyzwyczajaj się. Interesuj się modą, kosmetykami, musisz ładnie wyglądać, bo męża nie złapiesz. Oglądaj denne seriale, bo faceci lubią głupie, ograniczone baby, bo można im każdy kit wcisnąć. Jeśli nie pokażesz dziewczynce żużlu, to skąd wiesz, czy by się jej nie spodobało? Dlaczego dziewczynki nie kopią piłki po szkole? Ależ kopią. Przecież są żeńskie drużyny piłkarskie. 270 drużyn samej Polsce. Poza tym, czy ktoś większości z nich pokazał jak się kopie? Raczej te dziewczęta na siłę się wepchnęły na boisko między chłopców. I nie zrozumiałaś. To nie ty będziesz wysyłać syna z ojcem na ryby, to tatuś sobie będzie wychodził na rybki z synusiem, bo przecież po to ma synusia, aby dzielić z nim pasję (jakby z córką nie można było). Gwoli wyjaśnienia, rybki to ogół, to mogą być inne zainteresowania. x "bo chyba zapomniałaś, że łatwiej znaleźć faceta, który zamiast obiadu zrobi nam sajgon w kuchni, niż kobietę. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby moja córka interesowała się żużlem, a mój syn sukienkami, no, ale chyba tak nie wyobraża sobie 99,9% osób na całym świecie" - No jak mamunia facetowi nie pokaże jak się gotuje, to nic dziwnego, że zrobi sajgon. Tak szczerze? Osobiście mam większy burdel w kuchni jak gotuję niż mój małżonek he he. Ach tak, nie wyobrażasz sobie... No cóż. Tak jak pisałam wcześniej współczuję córce. Według ciebie facet nie nadaje się do kuchni, bo to facet, więc miałam rację. Synuś relaks z tatusiem na rybkach, a córcia siłka w kuchni z kotletem. Sorry, skąd ja biorę takie teksty? Jestem jasnowidzem i to to są twoje teksty w przyszłości. x gość wczoraj Powiem ci, że gdyby nie wymagania odnośnie wzrostu policjantek, to kobiet w policji byłoby sporo więcej. Ale według autorki jej córka musi mieć takie same zainteresowania jak mamunia. Tapeta na twarzy, tępe seriale i galeria handlowa. Na siłę chce mieć małą księżniczkę, a może się nieźle przejechać. Jestem mamą dorastających dwóch dziewcząt. Autorka dopiero będzie mamą.

Gość gość
gość dziś autorka pyta o imiona a te ludzkie ameby znów się wymądrzają. Oliwia i Maciek bardzo ładnie x Autorka zapytała o imiona, a jak jej ktoś odpowiedział, żeby dała córce wymyślone przez męża, a synowi imię, które wybrała ona, to autorka napisała co o tym myśli. Prawda jest taka, że ona by chciała córce dać swojego faworyta, ale imię wymyślone przez męża dla syna się jej nie bardzo podoba, ale fajnie by było ze względu na społeczne uwarunkowanie zainteresowań, aby mąż wybrał imię. Więc rodzi się pytanie. Po uj ona tutaj pyta o imię, skoro doszła do wniosku, że jak mąż jeździ na Motoarenę oglądać żużel, to syn pewnie też będzie to niech ten mąż ma. Niech wybierze sobie to imię.