Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uważam że w więkrzości wypadków śmiertelnych

Polecane posty

Gość gość

na przejściach dla pieszych nie ma winy kierowców!!!

Gość gość
a ja uważam, że w wymieraniu gatunków na ziemi w tym dinozaurów nie ma winy meteorytów. po prostu ziemia znalazła sie na trjaektorii ich lotu

Gość gość
albo może odwrtotnie? jeżeli był to wypadek to cięzko mówić o winie.

Gość gość
Bzdura! Zawsze musi być sprawca zdarzenia drogowego; nawet ten, kto okazuje się odpowiedzialny np.za wadliwe działanie sygnalizacji świetlnej.

Gość gość
zbyt dowolnie ludzie ciemni interpretują przepis a komuś jest w to graj bo winny zawsze będzie kierowca,jeśli zmieniam rolę na pieszego nie wpier da lam się na siłę pod auto

Gość gość
przy czym uważam że to akurat kierowcy powinni być ostrożni. to oni stwarzają zagrożenie. piesi na siebie wpadaja raczej rzadko. oczywiście można wymyśłać różne zbiory zasad i przepisów które zminimalizują ryzyko wypadków ale jak mówie. żadnemu pieszemu w mieście czyjs samochód do szczęścia i zycia potrzebny nie jest. jakies cięzkie bulwersy kierowców o zachowania pieszych to moim zdaniem nieporozumienie i głupota. nie dosc ze osiągaja swój cel szybciej to jeszcze smrodzą hałasuja zajmuja przestrzeń i stwarzają zagrożenie życia.

Gość gość
jesteście zabawni. "nie wpiertalam sie na siłe pod auto" ale to samochód osobowy to technologia która słuzy tylko kierowcom. jedyny powód dla kjtórego piesi są ostrożni to fakt że banda debili za kółkami uważa że to daje im im jakies przywileje

Gość gość
wiem co mówię a jak pojmiecie niunse dopiero będziecie bezpieczni teraz igracie z niedopracowanym prawem drogowym w którym nie ma miejsca na świadomość ani ze strony kierowcy ani pieszego,a kierowca siedzi w rozpędzonym aucie i często tak się czuje że nie powinien siadać za kółkiem a kto to rozumie ma ograniczone zaufanie i nie lezie jak św.krowa na rzeź !!!

Gość gość
pieszy nie musi znac przepisów ruchu drogowego i wiekszośc nie zna. nie zdawała prawka nie jeździ samochodem i nie uważa że ma prawo kogoś przewracać po drodze. kierowcy natomiast wychodzą z założenia że jak jakiś pieszy łamie przepisy to można go z czystym sumieniem przejechać bo to nie będzie ich wina. to delikatnie mówiąc sadystyczne podejście. a tak szczerze to mnie chooj obchodzi ze sie komuś koorfa gdzies nie chce isc na pieszo. serio. dla czego to piesi maja ponosić konsekwencje skoro nie maja żadnych korzyści z istnienia samochodów? i jeszcze im sie każe na nie uważac

Gość gość
mnie samochody denerwują szczególnie kiedy sie ich uzywa bez potrzeby. nastawiają tego koorfa na chodnikach wpiertolą sie w każdą przestrrzeń a potem maja pretensje że ktoś to omija albo że im łazi po dachach. powinni to koorfa w peesdu zlikwidować na terenie miast

Gość gość
to kwestia wyboru jak zostaniesz kierowcą to pojmiesz że to nie takie proste masz na reakcję ułamek sekundy a pieszy kieruje się czym leząc bezmyślnie jak łach??

Gość gość
jeszcze mnie jakieś komuchy w niebieskich mundurkach ścigają za przechodzenie na czerwonym i karaja mandatami. jakim koorfa prawem ja sie pytam. to ja korzystam na ruchu drogowym? mnie stanie na przejściach naraża strate czasu i pieniędzy. ktos mi to powinien zrekompensować do koorfy nędzy a nie jeszcze mi mandaty wpiertalać że sie spieszyłem na tramwaj i mnie straszyć koorfa wywożeniem na dołki. piertolona czerwona psiarnia jepana w dooope

Gość gość
ale ja koorfa nie chce byc kierowcą. czy to tak ciężko pojac? to ty jesteś kierowcą ty masz z tego korzyści a ja musze za to płacić

Gość gość
pieszy sie pewnie kieruje tym, ze chce gdzieś dotrzeć a jako ze nie jest kierowcą to nie ma nawyku patrzec na świat z perspektywy kierowcy. niestety kierowcy uważają, że jak ktoś chodzi na pieszo to w ramach jakiejś pokuty za cieżkie przestepstwa i w zwiuązku z tym jest to osobnik pozbawiony praw obywatelskich. koorfa. misto to nie jest dobre miejsce do rozpędzania się w blaszanych trumnach do zabójczych prędkości. spieszy cie sie? każdemu sie koorfa spieszy. gdyby to był argument za prawem do przejeżdżania ludzi to by sie miasta w naturalny sposób szybko wyludniły

Gość gość
ogólnie osady powstały głównie w celu ukrycia sie przed róznymi szybko przemieszczającymi sie watachami dzikusów na koniach albo wielbładach. otaczali taką osade palisadą w nadziei, że to powstrzyma zmotoryzowanych gdyż nikt nie chce traciuć dzieci pod kopytami albo kołami. niestety to nie poskutkowało. hunowie wdasrli sie do misat i poczeli masakre ludności cywilnej

Gość gość
a najśmieszniejszy jest zarzut o stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym. to juz jest kooorfa szczyt zdebilenia prawnego. chyba jedyny powód dla którego pozwalaja na samochody w mieście to mandaty i ściepy do zdefraudowania oraz oczywiście działka z zysku petrochemii

Gość gość
a jeszcze jak mnie który occhlapie wjeżdżając w dziure w asfalcie na której powstanie wyłożył swoje pieniądze to sie niechybnie nawinie patrol aby mnie ukarać mandatem za wulgaryzmy w miejscu publicznym. to taka piechota. dobijająca rannych po szarzy kawaleryjskiej. jeszcze kóoorfa powinni najpierw wszystkich w środku ostrzelac z łuków kooordfa dla lepszego efektu

Gość gość
oczywiście mógłbym na to spojrzec z szerszej perspektywy i zastanowic sie nad przyszłościa ruchu drogowego oraz pwiązanych z nim przemysłów. bo wygląda mi na to, że osiagnelismy punkt w którym samochód barzeij przeszkadza w życiu niż w nim pomaga co wiąże sie z proporcją zmotoryzowanych do niezmotoryzowanych oraz wykorzystaniem samochodów w niewłasciwy sposób. żadnen kodeks tego nie wyreguluje bo sie nie da a poza tym to by zmniejszyło zyski paru instytucjom a zapewne nawet uczyniłoby je zbędnymi

Gość gość
i nie chodzi tu o centralne planowanie bo cały ten burel został drobiazgowo zaplanowany. chodzi o przekonanie, że w rozjeżdżaniu ludzi nie ma nic złego o ile nie złamało sie przy tym prawa. głównie o tego typu skojarzenia chodzi. czynią one ogromne spustoszenie w życiu społecznym co widać chociażby tutaj. mnie osobiście to jeszcze średnio przeszkadza ale już mi sie zdarzyło że mi psa prawie przejechał były policjant na mało ruchliwej brukowanej drodze którą szedłem bo na chodnikach stały samochody. byłby mi pewnie wpiertolił nawet bo pewnie widział we wstecznym jak sie wkooorfiłem albo spraWDZAŁ CZY TRAFIŁ I WYSKOCZYŁ POPRAWIC. dopiero musiałem mu zwrócić uwage ze to nie gołąb tylko kooorfa pies

Gość gość
ja rozumiem że można być nygusem albo leniem że sie nie chce gdzieś dooopy ruszyc. ale nie rozumiem jak mozna to traktować jako przyczynek do mordowania ludzi.

Gość gość
swoją drogą ten były funkcjonariusz powinien podziekować swojemu bogu za to ze chybił bo jakby mi przejechał psa z taką premedytacja to bym go długo męczył zanim by wykitował. i to sie tyczy wszystkich. dlatego dla własnego dobra i swoich rodzin UWAŻAJCIE KOOORFA KOGO CHCECIE ROZJECHAC PEDAŁY

Gość gość
Mam samochód bo mi potrzebny i staram się być kulturalny jak mogie

Gość gość
bo ja sie prawem nie bede zasłaniał w trakcie rzezi.

Gość gość
tu nie chodzi o kulture. jedynym powodem dla któ¶ego jeszcze nie linczuja kierowców jest fakt, że samochód może miec każdy. w kazdym innym przypadku byłoby to potraktowane jako przywilej dla ludzi spełniających jakies kastowe standardy posiadania samochodu. przeciez to nie trzeba być koorfa prorokiem żeby wiedziec że tona+ metalu poruszająca sie z dowolną prędkościa może zabic kazdą zywą istotę mniejszą od hipopotama. nie trzeba byc szczególnie spostrzegawczym żeby wiedzieć że koorfa trzyloatek który nie umie czytac nie zna przepisów drogowych a kobieta w ciązy może nie mieć możliwości kręcenia głową w lewo i prawo z dostateczną częstotliwością zeby zauważyc wyjeżdżający zza zakretu na skrzyzowanie samochód. po to kierowcy zdają prawko i po to sie ich uczy żeby kooorfa wiedzieli że to nie jest przywilej kooorfa i nagroda tylko wynalazek któ¶ego trzeba używać ostrożnie

Gość gość
i koorfa z głową...jak wszystkiego zresztą zbiorowisko ludzi to zbiorowisko ludzi. mieszkają wspólnie z jakiegoś powodu i z pewnością jednym z nich nie jest przywilej zostania rozjechanym na pasach.

Gość gość
komujś sie spieszy. biegnie bo chce zdążyć. to ze wpada pod samochód to nie jest wina faktu że sie spieszył tylko faktu że ktoś inny spieszył sie w tym samym czasie w samochodzie. a jeżeli sie koorfa nie spieszył to na c***j w niego wsiadał?

Gość gość
bo jest daleko? widocznie jak ludzie tam chodzą piechotą to nie jest tak daleko. wyjdź gdzieś koorfa w dużym mieście. banda debili stoi w korkach i zuzywa benzyne na hałasowanie druga banda debili pieszych sterowana sygnalizacja świetlną uważa że miasto to najcudowniejsze miejsce do zycia trzecia banda debili w mundurach uważa ze ich obowiązkiem jest nękanie dwóch poprzednich grub debilio dla ich własnego dobra oraz utrzymania swaiata w pokoju... paranoja koorfa

Gość gość
weźmy taki nowy jork. powiadaja że jest zaplanowany z geometryczna precyzja. siatkowy rozkład ulic jak w miastach imperium rzymskiego. tylko że tam koorfa nikt nie zapiertalał samochodzami po ulicach. od czasu do czasu przejechał jakiś woz w zaprzęgu konnym. ale nikomu nie przeszkadza to twierdzić że nowy jork to cud planistyczny. chyba kooorfa punktu widzenia sprzedawców benzyny... już prościej byłoby piertolnać z pięc spirali z równoległymi ramionami i kilkoma łaczącymi je przejazdami NAD ULICĄ nie możnaby? dlatego niedługo nowy jork zostanie zamknięty dla ruchu drogowego co zresztą było planowane

Gość gość
macie bardzo niską świadomość tematu podobnie jak ci co ustawili wam wyłączność na przejściach bez jakiegokolwiek zastanowienia i nic dziwnego że walą w was jak w kaczy kuper ale to jest chore podobnie jak wasze zajadłe wyjaśnienia pełne emocji i jadu głupole jesteście jak króliki doświadczalne na własne życzenie!!!