Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KR1394

Skoro seks jest taki zły, brudny i grzeszny, to poco go Bóg stworzył?

Polecane posty

Gość KR1394

Wiadomo, że seks jest zły, brudny i grzeszny. Jest grzechem. Jest nieestetyczny i jest przyczyną wielu nieszczęść. Skoro jednak jest taki zły, to czemu go Bóg stworzył? Bardzo mnie to nurtuje.

Gość gość
Seks może być "zły, brudny i grzeszny", ale z natury jest dobry tak jak alkohol. To zależy od ludzi.

Gość gość
no, jeśli ktoś wierzy w "stworzenie seksu" to raczej nie ma o czym z takim kimś dyskutować...

Gość KR1394
To jest grzech ciężki. Bóg mógł tego nie wymyślać. Oszczędziłby cierpienia sobie i ludziom. To, że ani Jezus, ani Jego Matka, ani przybrany ojciec go nie uprawiali świadczy o tym, że jest zły.

Gość gość
Mój seks jest fajny. I myślę, że dość estetyczny. Nie ma nic złego w tym, że dwie osoby chcą pobyć ze sobą tak blisko.

Gość gość
Seks nie dla ludzi był stworzony tylko dla zwierząt , Ewa i Adam z owocem zakazanym wytworzyli w sobie te możliwość . Przed upadkiem oboje nie mieli narządów płciowych . A według planu Boga mieli się rozmnażać innym sposobem , bez cielesnym. (z wizji św . Katarzyny Emmerich)

Gość KR1394
Wiara w objawienia prywatne nie jest obowiązkowa, ciekawi mnie, co sam Bóg myśli na temat seksu? Nawet nie chodzi o sam seks, ale czy zainteresowanie płcią przeciwną jest Bogu?

Gość gość
Sex wam katolicyzm obrzydził a matka natura dała by korzystać i sie płodzić a Wy tu rozprawki będziecie o Bogu robić :D