Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soniatm123

Rozwód...

Polecane posty

Dzień dobry,chcę się rozwieść z mężem który pracuje nielegalnie,jest nieubezpieczony.Nie stać mnie na adwokata i muszę sobie radzić sama. Co gdy mąż pracuje nielegalnie,jak to będzie wyglądało z alimentami na dziecko? z zawodu jest mechanikiem samochodowym,zarabiam mało,nie stać mnie na utrzymanie dziecka,mieszkania,rachunków,tylko 1500 miesięcznie. Mamy mieszkanie,które wynajmujemy,przepisane jest na nas obydwóch,co zrobi sąd jeżeli zostanie ze mną dziecko? Proszę mi pomóc,nie wiem co już mam robić,mąż szantażuje mnie że nie da mi ani grosza na utrzymanie dziecka,a nie chcę jeść samego chleba,jednocześnie pragnę się uwolnić od męża.

Gość Noemi__
Dlaczego chcesz od razu rozwodu? Walcz o małżeństwo...to świętość. Możesz przecież wnieść pozew o separację i jednocześnie chodzić na jakąś terapię, żeby uzdrowić wasze relacje. Nie rozbijaj rodziny. Zgłoś się proszę do jakiejś poradni życia rodzinnego, jeśli jesteś wierząca - módl się. Nie poddawaj się ! Miłość to nie uczucia a DECYZJA, że kocham tego człowieka, że tak wybrałam i jestem tego świadoma. Polecam też stronę www.sychar.org dla trudnych małżeństw. Pozdrawiam i życzę dużo miłości.