Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie dla matki z dzieckiem zakup

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam dylemat. Planuję kupić mieszkanie na kredyt (zakladając, że mam zdolność na obie opcje oraz kwalifikuję się do MDM ;)) 1. opcja: mniejsze 2 pokoje ok 37-38 metrów - niższy kredyt do spłacenia, sypialnia dla syna 6 letniego , w salonie na kanapie śpię ja - nigdy w takiej opcji nie mieszkalam, do tej pory u rodziny lub w wiekszym mieszkaniu z dwiema sypialniami. Zakładając, że nie będę do końca życia samotną matką, za x lat rodzina może się powiększyć ;) jak się Wam mieszka na takiej powierzchni z dwojką dzieci? 2. opcja: większe 3 pokojowe, do 50 metrów, tu już każdy ma swój pokój, kredyt wyższy, ale starczy na dłużej... Chodzi mi bardziej o za i przeciw kupowania większego mieszkania niż jest taka potrzeba w najbliższym (powiedzmy 5letnim) okresie vs małe mieszkanko. Kredyt i tak jest na 30 lat, a nie wiadomo co będzie za 5 czy 10 lat...

Gość gość
ja bym wziela mniejsze...mniejszy kredyt, mniejsza rata , nizszy czynsz. zakladajac, ze pan wlasciwy sie pojawi to tez chyba nie wezmiesz go z ulicy tylko bedzie mial jakies swoje lokum...i wtedy moze Ty pojdziesz do niego i wynajmiesz swoje mieszkanie i kredyt sam sie splaci a mieszkanie bedzie kiedys dla syna..albo pomyslicie razem nad czyms wiekszym. czemu z gory zakladasz, ze partner musi przyjsc do Ciebie mieszkac