Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiemcorobic1111

Jest tu anestezjolog?

Polecane posty

Gość Niewiemcorobic1111

Witam mam takie pytanie miałam usuwany kamień z przewodu moczowego a z zabiegu zapamiętałam że poproszono mnie na salę i kazano mi się rozebrać i położyć podano mi coś do żyły i usnelam... obudziłam się przy przerzucaniu mnie na łóżko już na sali tylko na chwilę bo chyba zaraz znów zasnelam... Nie mogłam ruszać nogami po obudzeniu... tylko jedno mnie dziwi na początku myślałam że mnie uspili czy coś w tym stylu ale gdy poszłam do łazienki się ogarnąć zobaczyłam plaster na kregoslupie... Nie pamiętam żeby mi się tam ktoś wkuwal... pamiętam dokładnie jak jadłam się na plecach i dostałam coś dozylnie po czym zawnelam więc po co potem mieli by mnie obracać i kuc? Rozmawiałam z innymi pacjentami i mieli przez położeniem się robione wklocie czemu ja miałam inaczej? Po zabiegu dostałam okropnych bóli przy skręcie np szyi czuje jakby kopnął mnie prąd i szedł w złóż kręgosłupa paraluzujac pośladki aż mnie wygina to taki impuls z znienacka do którego nie da się przyzwyczaić ani nie można przewidzieć.. zwłaszcza kiedy chcewykonac szybki ruch to po zawodach... chce mi się płakać mam 26 lat nigdy nienarzekalam na kręgosłup a tera chodzić nie potrafię... ktoś może mi powiedzieć dlaczego bo w szpitalu twierdza że tak czasami jest i że czasami się komplikacje zdarzają...

Gość gość
A wyślesz mi 200 zł na buty ?

Gość gość
Szyja nie ma z tym nic wspolnego, idz do neurochirurga, masz prawdopodobnie zmiany w odcinku szyjnym i lekarz na podstawie badan moze orzec czy potrzebne sa cwiczenia u rehabilitanta. Do operacji mialas znieczulony odcinek ledzwiowy w dol, stad nie moglas ruszac nogami. To, co cie rwie to prawdopodobnie rwa kulszowa. Wygoogluj i porownaj. Potrzebne ci beda odpowiednie cwiczenia bo prawdopodobnie masz dyskopatie w odcinku szyjnym i ledzwiowym kregoslupa. Nie dzwigaj niczego ciezkiego. Zglos sie do lekarza rodzinnego.

Gość Niewiemcorobic1111
Jest tu ktoś... kto POMOZE

Gość Niewiemcorobic1111
Ale przed ZABIEGIEM NIC MI NIE BYLObkregoslup mnie nie bolał... A teraz czuje tak jakby ktoś mnie pod elektrody podłączył dopóki leżę wszystko jest ok ale wstanie z łóżka powoduje nagły rwacy bol który dosłownie czuje jak się przemieszcza po kregoslupie od lekarza rodzinnego dostałam czopki i tabletki przeciwbólowe które trochę pomagają na chwilę boję się że coś mi uszkodzili... i czemu nic nie pamiętam z zabiegu denerwuje mnie to bardzo

Gość gość
Myślę, że miałaś znieczulenie zewnątrzoponowe. Zastrzykiem cię uśpili, abyś się nie stresowała (to chyba się nazywa sedacja), a znieczulili cię potem. Uśpienie nie jest równoznaczne ze znieczuleniem. Przy znieczuleniu jakie dostałaś nic byś nie czuła od pasa w dół, ale byłabyś w pełni świadoma. To zwykle źle działa na ludzi - dlatego dodatkowo usypiają. Przy zabiegu np. punkcji kręgosłupa (wtedy pobierają płyn - u ciebie wpuszczali znieczulenie) zalecenie jest nie ruszać się 24 godziny. Być może za szybko wstałaś. Drugi powód twoich problemów to może cię czymś tam zakazili. Inny, że coś uszkodzili (ale raczej tam gdzie się wkuwa to już nie ma rdzenia kręgowego). Musisz iść do jakiegoś specjalisty spoza tego szpitala.

Gość gość
Pacjenci roznie reaguja na samo znieczulenie wiec zostalas tez lekko uspiona.