Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcelina K

Porada pomocy. Tabletki seks

Polecane posty

Gość Marcelina K

Hej. Czytając Wasze wypowiedzi myślę że możecie coś poradzić. A mianowicie biorę od paru miesięcy tabletki antykoncepcyjne Limetic w ponieważ dwuskładnikowych nie mogę przez przeciwwskazania. Tabletki biorę punkt 19. Stąd moja rozterka może głupia ale dla mnie wydaje się być ważna sprawa. Wiem że te tabletki nie hamują owulacji tylko zagęszczaja sluz tak żeby plemniki miały ciężko dotrzeć do komórki jajowej. Kochając się z partnerem on doszedł we mnie i chwilę tak leżeliśmy znaczeni że tak napisze. Nie wiem czy wcześniejszy sluz był sluzem plodnym czy po prostu sluzem z podniecenia. Był tak jakby rozciagliwy w sobotę koło południa a z partnerem doszło do tego aktu w niedziele popołudniu. Co sądzicie? Wiem że nikt nie jest tutaj wyrocznia ani ginekologiem a już na pewno nie wróżka żeby mi powiedzieć czy tabletki zadziałały, że ale chciałam zasięgnąć jakiejś opinii ;) Proszę o poradę. Pozdrawiam ;)

Gość Marcelina K
Niech mi ktoś poradzi ;)

Gość Marcelina K
Jest tu ktoś?

Gość gość
Czemu piszesz o śluzie plodnym jak podczas brania tabletek anty nie ma owolacji ani śluzu plodnego

Gość Marcelina K
Jednoskładnikowe nie hamują owulacji także nie wiem a jeśli nie hamują owulacji to może są też dni płodne i sluz płodny też. Nie wiem już..

Gość gość
Musza chamowac owolacje inaczej jakby dzialaly, ale ja uważam ze sa mniej skuteczne nie ryzykowalabym z wytryskiem w środku

Gość gość
W ulotce jest napisane że owulacji nie hamują w każdym cyklu. A jak nie może dwuskładnikowych to co ma zrobić?

Gość gość
Masz racje owolacji nie hamuja zageszczaja tylko sluz, ale podobno sa tak samo skuteczne

Gość gość
Ja tez nie moge dwuskladnikowych, stosowalam prezerwatywe i globulke, partner nigdy nie konczyl we mnie

Gość gość
Przy nie występowaniu zdrowotnych turbulencji i przy regularnym p Stosowaniu chyba powinno być w porządku bez problemów :)

Gość gość
hmm ja nigdy nie mam takiego problemu, w sumie to nie mogę się porównać, bo ja stosuje pigułki dwuskładnikowe vines, ale o bardzo małej dawce hormonów, jednak pamiętaj jak stosujesz jakaś anty to jestes zabezpieczona, tylko musisz byc systematyczna.

Gość Marcelina K
No właśnie się martwię tym że mimo że stosuje zabezpieczenie systematycznie nawet bardzo to będę miała niechciana wpadkę..

Gość gość
Nie powinnaś godzić sie na wytrysk do środka

Gość Marcelina K
Parę razy zdarzyło się że partner dochodził we mnie i wszystko było w porządku jeszcze na początku stosowania jednoskładnikowych. Mam nadzieję że tym razem też będzie dobrze. Dodatkowo wzięłam jeszcze jedna dodatkowa tabletkę "na zas".

Gość gość
Cześć! Dobrze, że obserwujesz objawy śluzu pomimo przyjmowania środków antykoncepcyjnych. Faktycznie może się zdarzyć, że hormon zadziała słabiej.. Teoretycznie śluz powinnaś mieć gęsty niczym czop ochronny, który nie wpuszcza plamników, jesli był plodny - mogło dojść do zapłodnienia. Ale trzecim działaniem tabletki jest niedopuszczanie do zagnieżdzenia w tych sytuacjach gdy owulacja będzie miała miejsce - czyli wczesnoporonne niestety...

Gość gość
Nie pisz glupot o tym dzialaniu wczesnoporonnym bzdura, a do autorki tabletek nie bierze sie na zaś

Gość gość
Nie dopuszczenie do zapłodnienia to nie jest działanie wczesnoporonne. Zresztą nie ważne jak będzie działać a najważniejsze żeby chroniła przed niechciana ciążą.

Gość Marcelina K
W sobotę w sumie miałam ten sluz a w niedziele nie miałam już takiego tylko znów gesty..

Gość gość
hmm...to moze po prostu zmień rodzaj antykoncepcji? Nie muszą być to przecież tabletki, które są dla Ciebie tak problematyczne.

Gość Marcelina K
Nie napisałam że tabelki są dla mnie problematyczne. Chciałam się poradzić.

Gość gość
Jednak sa skoro byl wytrysk w środku i to juz jest problem bo sie martwisz i lykasz dodatkowa tabletkę

Gość gość
Problemem byłaby niechciana ciąża na pewno.

Gość Marcelina K
Już nikt się nie wypowie? Może ktoś miał taką sytuację? Do gość wcześniej. Tak ciąża byłaby największym problemem..

Gość gość
Nikt ci nie wywrozy

Gość guiltyjoanne
Limetic jest tak samo skuteczny, tylko trzeba pilnować rytmu brania i nie zapominać.

Biore od 2.5 lat microgynon jednoskładnikowy, chłopak dochodzi we mnie i też tak leżymy, nigdy nie miałam problemu. Ostatnio na USG ginekolog mi powiedziała że tabletki działają prawidłowo, mam grubość błony 2 mm i żadna ciąża nie ma szans tam się przyczepić

Gość gość
To również jednoskładnikowe? Biorę też limetic i nie wiem czy mogę być ich pewna..