Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kotka załatwia się na moim łóżlu

Polecane posty

Gość gość

Mam kota, jest u mnie od 6 dni ale już w pierwszy dzień nauczyłam ją korzystać z kuwety, po prostu kiedy zaczęła drapać po panelach zaniosłam ją do kuwety i zrobiła siku. Widać że wie do czego ona służy, kuweta stoi w moim pokoju razem z miskami i transporterem,to taki jej kącik. Kotka ma 2,5/3 miesiące. Ogólnie na drugi dzień zrobiła siku mi na łóżku, ale w ten sam dzień chodziła normalnie potem do kuwety robić siku i dwójkę xD Widzę że jak chce jej się to biegnie do kuwety, dlatego skoro kiedy nauczyła nie wiem dlaczego dzisiaj w nocy zrobiła siku na moją pościel, ogólnie zrobił kupę do kuwety i od razu ją sprzątnęłam żeby nie śmierdziało idę znowu spać, a potem czuję że znowu coś śmierdzi no i wyczuwam mokrą kołdrę... Czy to są po prostu wpadki które się jej zdarzają bo w końcu jakby nie było jest malutka, nie mogło być tak że nie zrobiła bo było już tam nasikane bo widziałam że nawet jak nasikała to potrafiła zrobić wtedy w kuwecie. Więc co zrobić?

Gość gość
Ale ona normalnie w dzień się załatwia do kuwety i jej to nie przeszkadza

Gość gość
To walizka dla kota w podróże i do weterynarza

Gość gość
Kuwete i suchą karmę a co?

Gość Elenaa1
Zmieniłam nick żeby nie było że to ja piszę pod tym pytaniem. Jakby co moja odpowiedź jest tylko ta z tym że kotka normalnie załatwia się do kuwety w dzień, więc jej miski nie przeszkadzają. Tak więc co zrobić żeby nie sikała mi do łóżka? Bez sensu że umie korzystać z kuwety a w nocy robi na łóżku.

Gość gość
A ja uwazam ze kot chce miec wszedzie swoje terytorium. Widocznie sie stresuje ta wasza sypialnia bo tego. Miejsca nie zna? Albo macie tam cos nowego? Moj kot w lozku nawet przy nas spi nie robi nam niespodzianek. Zdarzylo sie jej dawno ale to przez brak sterylizacji teraz czaaasami sie zdarza przy remontowe, jak przyniose cos nowego, dywanik, mebel. Kot nie wszystko zawsze akceptuje to piekne i na swoj sposob madre zwierze :-)

Gość Elenaa1
No to co ja mam zrobić kuwetę na łóżku? :/

Gość Elenaa1
Próbowałam ją wyrzucić z łóżka żeby na nie nie wchodziła, skoro nie będzie spać to nie osika, ale ta mała, uparta wiedźma non stop na nie wchodziła, a jakbym już zasnęła to i tak by weszła więc to nie wypaliło.

Gość gość
trzeba znaleźć odpowiedź dlaczego kot tak robi, że sika nie zawsze tam, gdzie powinien. Wtedy da się coś z tym zrobić, nie inaczej

Gość gość
Nigdy nie przestanie sikac jej wlascicielka nie umie czytac ze zrozumieniem

Gość Elenaa1
Próbuję znaleźć odpowiedź dlatego się tu pytam

Gość gość
Jak wy z bachorem piszecie, widac po "xd"bMasz jeden pokoj w domu? Sama sobie obiad zjedz w toalecie

Gość gość
nie dziwie się, że kot zrobił sobie kibel z barłogu HIM tej szmaty i sra na nią :D:D

Gość Elenaa1
Gość,widzę ze dowiaduję się o sobie nowych rzeczy :)

Gość Elenaa1
Gość lepiej uważaj na słowa i się nie udzielaj. Współczuje ci że tak ci źle w życiu że musisz wyładowywać swoje rozgoryczenie w internecie. :))

Gość Elenaa1
Bachor? Serio? Widać twój poziom :)) I już pisałam że normalnie je z misek i korzysta z kuwety,gdyby jej przeszkadzało nie sikałaby tylko w nocy. Ty też naucz się czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
pisałam o 08. 52, nie rozwiążesz problemu, jak nie wiesz, jaka przyczyna. Ja bym wyniosła kuwetę w inne miejsce, może pomoże? Poza tym kicia jest mała i krótko ją masz, jeszcze będą różne niespodzianki ze strony kota. Musi umieć korzystać z kuwety i drapaczki. Poza wygoogluj sobie kocie fora, tam konkretne osoby podpowiedzą coś sensownego. Tutaj na to nie licz. Hołota się zleciała jak muchy do kupy, popiszą głupoty, bo cierpią na nadmiar wolnego czasu. Tylko ta Ewa zna się na kotach i dba o nie jak należy, sądząc z tego, co pisze i doradza w kocich tematach

Gość Elenaa1
Chyba tak zrobię, połowa i tak nie umiała mi pomóc. Dzięki ;)

Gość gość
Mam dwa koty i trochę doświadczenia w temacie. Koty raczej instynktownie i bez uczenia załatwiają się do kuwety nie trzeba ich tego uczyć. Jeżeli twoja kotka załatwia się w łóżko to znak że coś jej nie pasuje. Po pierwsze -tak porzednie osoby które się wypowiadały mają rację,kuweta nie powinna stać koło misek tylko w innej części domu. Koty są na to wrażliwe. I mimo że czasem załatwia się do kuwety sikając do łóżka daje znać że jej to nie odpowiada. Po drugie-koniecznie zmień pościel i wsad, samo upranie często nie pomoże dopóki czuje minimalny zapach moczu będzie sikać dalej .Po trzecie-dostaw jeszcze dwie kuwety w różnych częściach domu. Jeżeli to nie pomoże kombinowała tym że zmianą żwirku (czasem kot nie lubi betonitowego,silikonowego,drewnianego,albo jest uczulony albo w łapki uwiera...:-)). To powinno pomóc. I absolutnie nie karać dla kota sikanie to taka samą czynność jak jedzenie nie robi tego na złość. Powodzenia trzymam kciuki!:-)

Gość gość
Znajoma przyniosła do domu 2 znajdki z parkingu. Czarne, aksamitne diabełki, takie w wieku zbliżonym jak twoja kicia. Nie zawsze załatwiały się do kuwety, sikały na dywan i kanapę, ale już jest w porządku. Weterynarz powiedział, że są zdrowe i dopiero uczą się w nowym miejscu, trudności adaptacyjne

Gość Elenaa1
Ale na jakimś forum było napisane że kuwetę trzeba przesuwać o kilka centymetrów stopniowo a nie od razu do innego pokoju, patrząc na to w ten sposób to przez miesiąc bym nie przetachała tej kuwety przez przedpokój i kuchnię. Chyba że to już była po prostu lekka przesada i można bez obaw normalnie przenieść do inneho pokoju ;)

Gość gość
Kurczę, warto chyba coś więcej o tym poczytać. Dobre teksty eksperckie mają na http://okocie.pl Poszukaj tam, może coś znajdziesz.

Gość gość
Miałam podobny problem i mój weterynarz z http://weterynaria.slask.pl/ poradził mi,żebym zanosiła kota kilka razy dziennie do kuwety i za którymś razem załapie. Mój kot sikał gdzie się dało a ta metoda bardzo pomogła.