Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowanie sukni ślubnej

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim. Chciałabym ufarbować sobie suknię ślubną (najlepiej na intensywny czerwony, wiśniowy albo winny kolor). Czy znacie jakieś godne polecenia farbiarnie które farbują sztuczne tkaniny? Ale gotowe wyroby, bo znalazłam kilka firm ale oni nie farbują ubrań.... Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Mało prawdopodobne zeby ktoś się tego podjął, za duże ryzyko ze się nie uda. Suknia prawdopodobnie jest uszyta z kilku różnych tkanin i to automatycznie da różne odcienie. Poza tym w miejscach przeszycia i marszczenia mogą powstać smugi, nawet nici którymi jest uszyta mogą nie nie przyjąć farby. Jak się uprzesz to za odpowiednią opłatą ci ufarbują, ale podpisujesz oświadczenie ze na własne ryzyko. Może się też materiał skurczyć i wyjdzie rozmiar jak do komunii. Pogadałabym z kimś "po godzinach" bo oficjalnie raczej nikt takiego zlecenia nie przyjmie.

Gość gość
No właśnie aż mi się wierzyć nie chce że żadna firma sie nie zajmuje farbowaniem tkanin sztucznych. Poza tym nie przeszkadza mi ze wyszłyby różne odcienie, acha i warstw nie byłoby wiele bo suknię najpierw skrócę i wytnę kilka warstw ;)

Gość gość
kiedyś była tata farbiarnia Bilo chyba w łodzi ale nie jestem pewna...wpisz sobię farbiarnia bilo