Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu 8 mies niemowlaka (slabo przybiera na wadze)

Polecane posty

Gość gość

Czy moglybyscie mi napisać przykladowo co je wasze dziecko w wieku skończonych 8m? Moj syn kp, dieta rozszerzana a malo przybiera. Zawsze byl drobny. Wazy tylko 7.8 kg i ciezko go utuczyc a wydaje mi sie ze je sporo. Podajcie prosze ml/gramy na porcje. Morfologia ok. Tylko zelazo w dolnej granicy. Niestety czesto lapie infekcje od starszaka.

Gość gość
A no i urodzony o czasie. Waga 3.4 kg

Gość gość
Mój syn też był drobny do czasu. Po 2urodzinach zaczął rosnąć szybko i przebierał całkiem szybko na wadze. Na 3urodziny już nie był drobny, raczej normalny.

Gość gość
zrób poziom witaminy d. Prywatnie bo raczej pediatra ci nie wypisze. Jak wynik będzie poniżej normy to zrób jeszcze poziom magnezu. U nas to było powodem słabe przybierania na wadze. Bo to nie chodzi o to ile dziecko je, ale ile przyswaja. A jeżeli żelazo jest w dolnej granicy to znaczy, że coś w ogranizmie może szwankować

Gość malinoowka
Moj syn ma 8.5mies, do 6mca wylacznie na piersi teraz na mm. Jego jadlospis: 7.00 mleko 210ml 10.00 kaszka jaglana/owsianka/kleik/ manna gotowane na 150ml wody + 4 miarki mm 13-14.00 blendowane warzywa z miesem/ zoltkiem jajka. Czasem dodaje tu lyzeczke gotowanej soczewicy lub np kaszy jeczmiennej zeby byly grudki 16-17 deser- blendowane owoce 19-20 mleko 210ml i spi cala noc do 7rano... Syn urodzony o czasei, wazyl rowne 4kilo, teraz 8.5kg. Z wygladu chudy i dlugi :) Czasami miedzy posilkami zje flipsa albo pietke z chleba, ma dopiero 2 zeby.

Gość gość
Tu autorka. Kurcze to moj wcale tak malo nie je. Zbadam wit d i magnez. Dzieki. Niestety lapie czesto infekcje od starszaka. Ciagle cos. Byl juz przeziebiony milion razy:(

Gość gość
Moj syn zaraz skonczy 8 miesiecy. 7- 150/180 ml mm 10-150 ml kaszki owsianki 13-250 ml zupki z miesem 15-180 ml mm 18-150 ml kaszki mannej, czasem budyn samorobny 21-180/200ml mm. Czasem troche gruszki lub banana ( nie lubi owocow). Wazy teraz ok. 8500/8700 ( waga ur 3900). Moja starsza corcia w jego wieku wazyla 8400, ale urodzila sie z waga 4200.

Gość gość
To ja z 21.27- moj synek spi cala noc odkad skonczyl 2 miesiace. Szybciej przybieral na wadze do ok 6m ( byl ciezszy niz corcia w jego wieku). Teraz w ciagu 2mcy przybral moze 500- 700g. Ale zaczal mi sie do siadu rzucac z pollezacej pozycji, kula sie z plecow na brzuch i na odwrot, podnosi tylek i przymierza sie do raczkowania.