Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od nowego większy podatek dla osób zarabiających powyżej 10.000 brutto

Polecane posty

Gość gość

I dobrze, rząd zbiera na 500+ :P

Gość gość
bardzo dobrze, zapieprzać barany bo patologia się rozmnaża

Gość gość
Nie tylko - nowy podatek od najmu - czyli dla centrów handlowych - co oznacza kolejne podwyżki cen.

Gość gość
Pisuary na gwałt szukają skąd tu wziąć na 500+ więc zabiorom bogatym

Gość gość
czego nie wyjdziecie na ulicę walcząc o godne życie osób pracujących, przecież masę ludzi zarabia ok. 1500 zł, i jak to kuźwa za to żyć, gdzie za darmo dostają więcej jak za pracę. DO WALKI O GODNE ZYCIE ZA PRACĘĘĘĘĘ

Gość gość
Trzeba sobie jedną rzecz uświadomić. TO nie jest podatek tylko dla osób zarabiających więcej, to jest podatek dla wszystkich, bo cechą podatku jest jego przerzucalność, logiczne, że bogata osoba produkuje jakieś dobro np buty, no i ta bogata osoba wiedząc, że zapłaci od nowego roku większy podatek od razu podwyższa cenę butów, czyli podatek zapłacą głównie najbiedniejsi i klasa średnia

Gość gość
Skoro masa osób zarabia 1500 to och ten podatek nie dotyczy. Wyzszy podatek od najmju? To nie dotyczy centrów handlowych bo one mają umowy dzierzawy. Czym innym jest najem a czym innym dzierzawa.

Gość gość
20:48 co ty p******ish... Firmy (czytaj ten kto produkuje jakieś dobro) przeważnie są na liniowym. Dajcie linka do info o wyższym podatku.

Gość gość
DO WALKI O GODNE ZYCIE ZA PRACĘ

Gość gość
Sklepy w centrach handlowych wynajmują powierzchnię od właścicieli obiektów, właścicielem jest inna firma niż Carrefour czy Auchan. Firmy wynajmujące powierzchnie na sklepy/biura itd. podniosą czynsze, żeby odbić sobie podatek. Firmy wyższe koszty przerzucą na klientów, czego tu nie rozumiesz?

Gość gość
Zależność nie jest wcale taka prosta, bo jeśli klient nie chce kupić butów np. po zawyżonej cenie to ich nie kupi. O ile dąsy obrażonych klientów można przeczekać, o tyle brak gotówki w obiegu (za biedni na buty będą najwyżej chodzić boso) - już nie bardzo.

Gość gość
, no i ta bogata osoba wiedząc, że zapłaci od nowego roku większy podatek od razu podwyższa cenę butów, czyli podatek zapłacą głównie najbiedniejsi i klasa średnia x g. prawda. takie czasy, ze wszedzie narastaja akrajnosci, bogaci sie bogaca, a biedni biednieja, zanika klasa średnia. Na całym świecie się z tym walczy. a cenę butów ustala rynek, czyli stosunek popytu do podazy.

Gość gość
Poza tym przerzucanie kosztów na klienta ma naturalną barierę: jeśli mam do wydania 1500 zł i moje zarobki nie rosną, to tyle wydam, najwyżej kupię mniej towarów i a nie wyciągnę pieniędzy z tyłka.

Gość gość
Czy ktos moze zapodac linka do info o tym podatku?

Gość gość
22:14 poczytaj czym najem różni się od dzierzawy.

Gość gość
Nie zarabiam tyle i raczej nigdy nie będę, ale uważam, że nie powinno się tak szukać pieniędzy. W Polsce jest mega wysokie opodatkowanie pracy - i o ile byłoby dobrze wydatkowane to spoko (jak w Skandynawii), ale nie jest. Więc ludzie, którzy są obrotni i zaradni są obciążani na jakieś fanaberie rządzących, a nic prawie z tego nie dostaną (w postaci super dróg, szkół, służby zdrowia etc). Mnie wkurza stopa wolna od podatku - widzieliście jaką mają posłowie? I porównajcie to z normalnym człowiekiem.

Gość gość
gość wczoraj Poza tym przerzucanie kosztów na klienta ma naturalną barierę: jeśli mam do wydania 1500 zł i moje zarobki nie rosną, to tyle wydam, najwyżej kupię mniej towarów i a nie wyciągnę pieniędzy z tyłka. x Nie kupisz mniej towaru, kupisz gorszej jakości towar, a buty dziecku musisz kupić. Chyba, że chcesz mu ro/zpi/erd/olić stopy i postawę, to dasz dziecku buty po dziecku sąsiadku.

Gość gość
11:54 nikt ci nie kaze dzieci robic. jak nie ma miedzi to sie na d.upie siedzi. jak nie stac cie to sie nie rozmnazaj. to juz nie te czasy ze miloscia nakarmisz dziecko.

Gość gość
"Mnie wkurza stopa wolna od podatku - widzieliście jaką mają posłowie? I porównajcie to z normalnym człowiekiem." jaka ???

Gość gość
od 2017 to jet 6600 b -wolne od podatku

Gość gość
ponad 30.000zł kwota wolna dla osła tzn.posła

Gość gość
gość dziś 11:54 nikt ci nie kaze dzieci robic. jak nie ma miedzi to sie na d.upie siedzi. jak nie stac cie to sie nie rozmnazaj. to juz nie te czasy ze miloscia nakarmisz dziecko. x Ale jesteś głupia. Uwielbiam tego typu komentarze. Ja nie o sobie, ale o ogóle naszego społeczeństwa tępa pało. Co to tylko ja zapłacę za podwyższenie podatku przedsiębiorcom, czy całe społeczeństwo? No popatrz nie te czasy, kiedy miłością nakarmisz. A właśnie, że to są takie czasy. Wystarczy sobie teraz piątkę naklepać, to masz 500+, rodzinne, zasiłki różnego rodzaju itd.

Gość gość
Co to tylko ja zapłacę za podwyższenie podatku przedsiębiorcom, czy całe społeczeństwo? x A jaki to podatek dla przedsiębiorców ma być większy? Konkretnie proszę.

Gość gość
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,22574386,sejm-zdecydowal-podatek-od-najmu-mieszkan-w-gore-bedzie-tez.html Niejako przy okazji: Zła wiadomość dla właścicieli nieruchomości komercyjnych czyli m.in. galerii i centrów handlowych, domów towarowych i biurowców. Zapłacą fiskusowi nowy podatek - co miesiąc 0,035 proc. wartości swojego obiektu jeśli jest ona wyższa niż 10 mln zł. - W praktyce podatek ten obejmie dużych podatników, prowadzących działalność gospodarczą na dużą skalę – przekonywał rząd. To musi przełożyć się na wzrost cen, a koszty przenosi się na klientów, taka rzeczywistość. Popyt się nie zmienia tylko dlatego, że żywność drożeje, nie - kupuje się cholerne masło po 7 zeta, bo nie ma innego wyjścia. Trzeba być niedouczonym idiotą, żeby sądzić, że dodatkowe obciążenia nie będą miały wpływu na ceny.

Gość gość
Oczywiście, że koszty będą w części przerzucone na konsumenta. Tylko ja zapytałam który to podatek podniosą. Nie jestem osobą pro pis. Tylko nienawidzę kłapania po próżnicy, ot tak aby kłapać. Podatku dla przedsiębiorców nikt na chwilę obecną nie podnosi. Sama jestem przedsiębiorcą i to mnie nie dotyka. Dlatego jak chcesz pisać to pisz precycyjnie inaczej twoje gadanie będzie odbierane jako nic nieznacząca kłapaniną.

Gość LoveAnka
To nie ma sensu. Każdy może tyle zarabiać tylko trzeba chcieć.

Gość gość
LoveAnka dziś To nie ma sensu. Każdy może tyle zarabiać tylko trzeba chcieć. hhhh ciekawe kto ci bedzie na kasie w biedrze siedział albo piekł chleb. Co będziesz żreć jak rolnikom zachce sie kierowniczych stanowisk po 10 tys na miesiac? Skupy wymuszają na nich tak niskie stawki że ciężko im zarobić 10 tys mies w takich warunkach

Gość gość
dokladnie , trzeba sie pokazac i dac wybrac do parlamentu :) a jak nie to zmienic prace i wziac kredyt :) a maslo mozna samemu zrobic - kup 3 l mleka od rolnika za 3 zl, bedziesz mial z tego 0,5 kg masla :)

Gość gość
Lenie do pracy