Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Straszne wypadanie włosów!

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu nie mogę uporać się z wypadaniem włosów. Za każdym razem, kiedy się czeszę, myję włosy albo po prostu staram się je ułożyć wyciągam sobie ręką dość sporą ich ilość. W kwietniu miałam badanie krwi. Okazało się, że mam niedobór witaminy D. Dostałam lek, miałam brać go do czerwca, więc wzięłam. Czy możliwe, że niedobór wrócił i to on powoduje to wypadanie włosów? Kilka osób mi mówiło, że to może być spowodowane dojrzewaniem(mam 15 lat). Używam różnych masek, biorę suplementy typu biotebal i szkrzypowita ale nic nie pomaga! Co robić? Boję się, że z moich gęstych, grubych włosów za niedługo nic nie zostanie...

Gość gość
Wypadanie włosów ma różne przyczyny: jakaś choroba, niedobór witamin, pierwiastków, stres, złe kosmetyki do włosów, nadużywanie prostownic itp. Zastanów się co z powyższych u ciebie pasuje. Bierzesz tabletki ze skrzypem i pokrzywa dobrze, ale zmieniaj je też na tabletki drożdżowe, jedz cebulę, czosnek i płatki kukurydziane, bo chodzi też o mikroelementy dobre dla włosów.

Gość gość
Znalazła sie znawczyni włosów .

Gość gość
Nic ci tak dobrze nie wyszło jak włosy.

Gość gość
Nic ci tak dobrze nie wyszło jak włosy.

Gość gość
Faktycznie, stres może być u mnie tym czynnikiem.

Gość gość
racja, stres potrafi źle wpływać na kondycję włosów czy skóry... ja bym poza suplementacja i odpowiednią dietą, skupila sie na profesjonalnej pielegnacji- mi pomaga seria bombar z inoaru, bo ladnie regeneruje wlosy i sa mocniejsze.

Gość gość
ja tak miałam w ciąży włosy wypadały, bo miałam anemię, lekarz przepisał mi dicofer i w końcu moje włosy są zdrowe i lśniące :)

Gość gość
A próbowałaś może plastrów? Wiem, że spora część osób mogła nie słyszeć o takim rozwiązaniu bo jest dosyć innowacyjne, ale warto spróbować. Ja stosowałam z dermastic i efekty są super http://dermastic.eu/dermastic/plastry-przeciw -wypadaniu-wlosow.html

Gość gość
Obawiam się, że włosy jej zejdą razem z plastrem... Musisz dużo spać, codziennie 9 godzin i nie odchudzać się. Zwróć uwagę czy nie masz kontaktu z rtęcią.

Cześć 🙂 Mi kiedyś bardzo wypadały bardzo włosy, koniec końców użyłam specyfiku z tej strony: wlosomaniaczkapl.wordpress.com moje włosy wróciły do normy 🙂