Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do pań posiadające krótkie włosy, mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam długie włosy, jednak bardzo mnie irytują ostatnimi czasy. Myślałam, żeby je ściąć na bardzo krótkie, ale takie, żeby nie wymagały porannej stylizacji. Jak to wygląda u was?

Gość gość
To zrob takie za ucho. Wszystko krotsze wymaga ukladania, nawet jez 1cm

Gość gość
a jak wy się czujecie z krótkimi, są wygodne? nie żałowałyscie po fakcie?

Gość gość
Najwygodniejsze są włosy do ramion. Lob. Generalnie taka długość, że można je po prostu związać jak nie masz czasu, a przy tym nie aż tak długie, żeby ich mycie i suszenie było uciążliwe. Krótkie włosy mają to do siebie, że położysz się na 5 minut i już masz tam "gniazdo". Wygodne to są ostrzyzone maszynką na cm, ale wątpię, że będziesz chciała na dłużej pozostać przy takiej fryzurze. Piszę to jako osoba, która miała na głowie dosłownie wszystko.

Gość gość
będziesz żałowała

Gość gość
dzięki za odpowiedzi. To "gniazdo" mnie przekonało, żeby jednak tego nie robić. Nie chce strerczec codziennie przed lustrem z suszarką do włosów i szczotką stylizującą i używać pianek, żeli, sprejów, za dużo roboty by bylo. Myslałam że same będą się układać. Dlugie włosy nie potrzebują tyle zabiegów, wystarczy je umyć i nawet jak sie połoze spac z mokrymi, to rano wygladają ok. Minusem jest ich wypadanie, ciągle znajduję na poduszce, swetrach długe kłaczki...dosłownie wszedzie, no i te ściągające gumki do włosów i frotki...

Tak jak ktoś napisał, do ramion to najlepsza długość, ja mam za ramiona i też się zastanawiam nad obcięciem, suszenie tego rano to masakra :D

Gość gość
A ja mam takie za ucho dłuższe nie mogą być są cienkie takie smutne firanki. Fakt że codziennie mycie i układanie na szczotce ale są super obciete i wyglądają na dużo gestsze niż w rzeczywistości. A co do układania i suszenia -kwestia wprawy dla mnie po 20 latach to dosłownie 5 minut.

Gość gość08
A moim zdaniem krótkie najlepsze. Każda inna długość wymaga dużo pracy a nawet w tzw. kitkę wyglada się nieciekawie mając krótkie włosy zawsze wyglada się dobrze.

Gość gość
U mnie dłuższe włosy wyglądają jak stóg siana na głowie, a krótkie normalnie i dobrze, wystarczy uczesać