Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można wyleczyć depresyje bez lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Komuś się to udalo? Sa jakieś dostępne bez recepty leki, które pomogą wyjść z tego? Może są jakieś programy, książki, które pomogą zobaczyć światełko w tunelu?

Gość gość
nie ma k*****, przyzwyczajam sie do tego jak bede zyc sama w domu bez nikogo i tak do usran.ej smierci. na bank sie juz nie zakocham, w samych chuyach sie zakochuje. tak bym chciala takiego z ktorym moglabym dzielic moje pasje artystyczne

Gość gość
samotne zycie to cvhuymiz

Gość gość
z depresji nie da się wyleczyć całkowicie, oczywiście mowa o prawdziwej depresji a nie o jakichś pogorszeniach nastroju czy chandrach

Gość gość
da się ale długa i trudna droga, magnez na noc, akupunktura poprawia samopoczucie, muzyka relaksacyjna na noc, jakaś terapia może, ja byłam chora pół roku brałam antydeopresanty potem sama odstawiłam co nie było najlepszym pomysłem potem moja depresja uderzyła ze z dwojoną siłe w formie nerwicy, chorowałam na to wszystko 10 lat długo ale nie miałam wsparcia a otoczenie było raczej przemocowe, musisz znaleźć sobie zajęcie które dają rutynę np. codziennego rannego wstawania wbrew pozorom praca w depresji ratuje życie daje rutyne ale tym samym zmusza do aktywności bez tego depresja się pogłębia

Gość gość
Ja uważam, że da się samemu. Trzeba się przemóc, znaleźć coś co nas cieszy i się na tym skupić, dużo pracować no i najlepiej mieć jakieś wsparcie- koleżankę,chłopaka. Można też przez jakiś czas żeby się rozerwać i nie popadać w stany depresyjne trochę imprezować,popijac,tylko z tym to ostrożnie. Oczywiście jakaś pasja zawierająca dużo czasu i wymagająca uwagi jest najlepsza ale z tym to zazwyczaj kiepsko.

Gość gość
A ja znalam jednego co sie sam leczyl do lekarza nie pojdzie bo wstyd po co sie bedzie lekami trul itp i sie powiesil w koncu

Gość gość
Da się. Czytaj co napiszę, przemyśl i działaj. Pozbądź się pasożytów, pleśni i grzybów. Tak, tak, każdy ma robale. W tym celu kupujesz jakieś preparaty na robale i przechodzisz na dietę ubowęglowodanową. Wystarczy wyrzucić z diety zboża. Kupujesz pokrzywę indyjską i zażywasz. Wszelkie zioła grzybobójcze, czy wzmacniające koncentrację działają również antydepresyjnie. Lecisz z olejem z oregano, liściem oliwnym, czarcim pazurem itd. Kup też proszek zasadowy, to jest zestaw minerałów. Najcięższe co musisz zrobisz, to zacząć uprawiać sport. Wiem, będzie cholernie ciężko, ale musisz. Wystarczy pół godziny na rowerze, jakiś fitness z laską z you tuba, albo wyjście na basen. Ważne, aby ten ruch był codziennie. Wskazane są ćwiczenia oddechowe. Techniki dowolne. Jeszcze jedna rzecz. Przerzuć się z tego działu kafeterii na dział zdrowie i uroda. Tam znajdziesz więcej osób, które wyleczyły się z chorób bez lekarza.

Gość gość
Zależy kto w jakim jest stanie. Ciężkiej depresji nie da się wyleczyć. Ja byłam już w takim ciężkim stanie, że nawet nie zdawałam sobie sprawy, że mam depresję. A finał był taki, że w ostatnim momencie mnie uratowano. Później długie lecze w psychatryku. Nie polecam.

Gość gość
Oczywiście jakaś pasja zawierająca dużo czasu i wymagająca uwagi jest najlepsza ale z tym to zazwyczaj kiepsko. x Jest taka jedna. Haft krzyżykowy. Wciąga lepiej niż najgorszy nałóg.

Gość gość
wbrew pozorom praca w depresji ratuje życie daje rutyne ale tym samym zmusza do aktywności bez tego depresja się pogłębia cccc u mnie praca pogłębia depresję,a rutyna odrywała mnie tylko na chwilę. Nawet znalazłam sobie zajęcia które zajmowały mi mnóstwo czasu poza pracą. To nic nie dało na dłuższa metę

Gość gość
przestan p******ic o depresji, 4 lata bez chlopa i seksu jestem, ja sie k****a marnuje boze chce mi sie wyc

Gość gość
gość dziś Da się wyleczyć nawet ciężką depresję, tylko trzeba wiedzieć jak. Depresje biorą się z przerostu candidy, przewlekłego stresu, nadmiaru toksyn w organizmie.

Gość gość
Tu autorka - przeszłam gorszy okres depresji, jak nie mogłam zajść w ciążę, jak urodziłam dziecko, wszystko wróciło, doszła nerwica. Teraz jest jakby lepiej, zaczęłam chodzić do kościoła i to mnie wycisza, jestem spokojniejsza. Biorę od kilku lat magnez na noc +witaminy, E, D, B6 itd. Staram się słuchać ulubionej muzyki. Ale potrzebuje czegoś jeszcze, bo są dni kiedy wraca taki strach i czarna dziura, że aż brakuje mi tchu i zatyka. Boję się strasznie takich dni, do tego dochodzą też dolegliwości psychosomatyczne.

Gość gość
gość dziś przestan p******ic o depresji, 4 lata bez chlopa i seksu jestem, ja sie k****a marnuje boze chce mi sie wyc x A z czym ty masz problem? W tej chwili seks jest na wyciągnięcie ręki. Rejestrujesz się na jakiś seks portalach i się umawiasz. Proste. Faceci ciągle tak robią, to kobieta nie może?

Gość gość
Da się. Czytaj co napiszę, przemyśl i działaj. VVVV przerabiałam to, przerabiałam głodówki nawet. Wciągnęłam się w sport, ćwiczyłam po 15 h tygodniowo. To nic nie dało na dłuższą metę. To nie zlikwidowało powodu depresji, to ciągle jest we mnie. Depresja to nie grzyby i złe samopoczucie. To jest już taki uraz w psychice którego sie nie da naprawic do końca. Można sie nauczyć z tym jakoś funkcjonować. To "jakoś" często zmienia się w wegetację

Gość gość
gość dziś Zamień te witaminy na proszek zasadowy, jest to o niebo lepsze. I ubij trochę tych pasożytów. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki to ma wpływ na układ nerwowy i psychikę. Jak choćby głupie odkwaszenie organizmu wiele daje.

Gość gość
gość dziś Depresja od toksyn? Czego to ludzie nie wymyślą...

Gość gość
gość dziś Da się wyleczyć nawet ciężką depresję, tylko trzeba wiedzieć jak. Depresje biorą się z przerostu candidy, przewlekłego stresu, nadmiaru toksyn w organizmie. kkk chyba ci sie wydaje ze wiesz co to depresja, to zupełnie nie ten kierunek. Depresja ma podłoze psychiczne, wynika głównie ze zmian w psychice na skutek jakichś traumatycznych przeżyć lub znalezienie się w sytuacji bez wyjścia

Gość gość
Komuś się to udalo? Sa jakieś dostępne bez recepty leki, które pomogą wyjść z tego? Może są jakieś programy, książki, które pomogą zobaczyć światełko w tunelu? nn najlepsze to są takie co wiesz... niekoniecznie z apteki :D

Gość brad pit
wodka :classic_cool:

Gość gość08
Mój mąż ma depresję. Radzę jednak udać się do lekarza nie ma co ryzykować .Osoby które tu piszą o jakiś dietach ćwiczeniach owszem ale to jako dodatek a nie jako cała terapia . Wiem co mówię ciężko mojemu mężowi było się przełamać i pójść do lekarza jak to facetowi.ale naprawdę po dwóch latach jest już dużo lepiej i słabsze dni zdarzają się sporadycznie .A było źle potrafił 3 miesiące z domu nie wychodzić także wiem co mówię . Nie ryzykuj nie wstydź się idź do lekarza.

Gość gość
Bez lekarza przede wszytkim bardzo trudno zdiagnozować depresję. Objawy mogą być bardzo podobne przy różnych chorobach np. endokrynologicznych lub neurologicznych. Często jest tak, że proste leki bardzo pomagają.

Gość gość
gość dziś gość dziś przestan p******ic o depresji, 4 lata bez chlopa i seksu jestem, ja sie k****a marnuje boze chce mi sie wyc x A z czym ty masz problem? W tej chwili seks jest na wyciągnięcie ręki. Rejestrujesz się na jakiś seks portalach i się umawiasz. Proste. Faceci ciągle tak robią, to kobieta nie może? z z nie, bo bez milosci zakochania nie bede uprawiac seksu. poza tym nie bede lykac tabsow, wiec zawsze ryzyko wpadki jest, nie mowiac o wenerach. chce miec partnera milosc i sesk boze

Gość gość
Autorko, jeśli nie masz przeciwwskazań zdrowotnych to spróbuj może wyciąg z dziurawca. Bardzo mi kiedyś pomógł ale pierwsze efekty były u mnie po dwóch tygodniach stosowania. Nie działa odrazu Brałam dwa miesiące. Nie jest idealnie ale mogę w końcu normalnie żyć. Jestem szczęśliwa. Od kuracji minęły dwa lata i jest ok.

Gość gość
Ale dl;aczego bez psychiatry ? Z mojego doswiadczenia NIE DA SIĘ. Moja mama choruje przelwekle na depresje.To jest choroba, ktora unieczynnia Cie na cale dnie. Siedzisz albo lezysz w lozku, placzesz na kazda mysl, czujesz sie bezsilna, przytloczona ciezarem ( czasem nawet trudno to nazwac). Prawdziwa depresja wymaga leczenia farmakologicznego.NIestety

Gość gość
depresja od dzieciństwa, możliwa? toksyczna matka i jeszcze doznałam złego dotyku :( i tak się to ciągnie tyle lat, bywa, że długo jest ok, a potem okres taki, że wyć mi się cały czas chce i nie widzę w niczym sensu