Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto zdawać maturę z historii i geografii?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na profilu z rozszerzoną biologią, językiem angielskim i polskim. Przez całą pierwszą klasę oszukiwałam się, że będę zdawać wszystkie te trzy przedmioty na maturze, teraz jednak widzę, że biologia to nie mój świat. Chciałabym zdawać historię, geografię i angielski (polski zostaje pod znakiem zapytania, bo zmieniono mi nauczyciela, który średnio ten materiał rozszerza). Kupiłam już vademecum z historii i podręczniki rozszerzone do his oraz geo. Z historii są 4 podręczniki po 500 stron, a z geografii 3 po 300. Myślicie, że uda mi się w 1,5 roku ogarnąć to wszystko? Z podręcznikami chciałabym wyrobić się do studniówki, a po studniówce aż do matury chodzić na dodatkowe korepetycje. Myślicie, że osiągnięcie 80+% jest realne czy tylko zmarnuję czas i pieniądze?

Gość gość
A skąd mamy wiedzieć, jak szybko przyswajasz wiedzę i jak długo pamiętasz to, co się nauczysz ?

jeśli będziesz się dobrze przykładać to czemu nie? tylko zastanów się czy dasz rade bo mozesz sie zniechecic

Gość gość
Zdawałam historie jako przedmiot wybrany. Uwielbiałam ten przedmiot od podstawówki. :)