Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dona14

pusty pęcherzyk

Polecane posty

Gość dona14

Witam, mam do Was pytanie, mianowicie byłam u ginekologa, zrobił usg i jest pusty pęcherzyk i ma 10mm, problem jest w określeniu tygodnia ciąży ponieważ mam nieregularne cykle, a ostatnią miesiączkę miałam 04.09, czy jest jeszcze szansa na pojawienie się zarodka?

Gość dona14
dodam, że wynik betahcg wynosi 2518 a u ginekologa byłam dzisiaj

Gość gość
jesteś w 8tc i 3 dniu od om a co gin na to?

Gość gość
a jak beta hcg ci przyrasta ?

Gość gość
nieregularne cykle czyli od ilu do ilu dni? wg wielkości pęcherzyka wychodzi 5t3d A co powiedział lekarz?

Gość gość
4 września ostatni okres? To trochę dawno.

Gość gość
Co na to lekarz?pewnie każe czekać. Beta jest jeszcze dość niska więc według mnie jeszcze jest jakaś szansa.

Gość dona14
Tak, lekarz kazał czekać jeżeli chodzi o betę to ostatni raz robiłam w niedzielę i wynosiła ponad 2200, miałam nieregularne cykle czasami było 28 dni, czasami nawet 32, myślicie że jeszcze zarodek ma szansę się pokazać??

Gość dona14
Do zapłodnienia doszło 17 września, to na pewno bo mój partner dużo wyjeżdża i przed tym dniem, ani po już się nie widzieliśmy

Gość gość
Twoja ostatnia wypowiedź zmienia wszystko. Jeśli do zapłodnienia doszło 17.09 to wiek ciąży zgadza się z wiekiem od ostatniego okresu czyli jest to już 9tc w trakcie. A wg bety i pęcherzyka wychodzi że to 5-6 tc. A skoro nie ma możliwości późniejszego zajścia to coś jest nie tak. Przykro mi.

Gość gość
Cykle 28-32 to są regularne cykle.

Gość gość
Ile razy robiłaś betę i jakie były wyniki?

Gość dona14
Betę robiłam co drugi dzień od 23.10 Wyniki : 23.10=1300 25=1381 27=1885 29=2219 Ostatni zrobiłam 31=2518

Gość gość
Przykro mi ale przyrost jest znacznie poniżej normy. Tu możesz sama sprawdzić. https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html Przyrost dwudniowy jest od 6-35procent tylko. A co lekarz mówi na tą bete i na datę zapłodnienia?

Gość gość
Przykro mi. Ale dostałaś odpowiedzi w poprzednim swoim temacie. Po pierwsze takie cykle jak mówisz, są regularne, ewentualnie bierzesz poprawkę kilku dni. Zarodek na tak wczesnym etapie rozwija się wg sztywnego schematu i w tym tygodniu powinien mieć ok 1,5 cm i być normalnie widziany na Usg, a Tu nie ma ani zarodka, a gdzie tu mówić o akcji serca....

Gość dona14
Lekarz powiedział ze beta nie musi rosnąć książkowe a wyniki bety są tylko dla nich pomocnicze

Gość gość
Zaraz poronisz pewnie. Zycie.

Gość gość
Ale takie wzrosty to jest coś niepokojącego. A jak w takim razie wyjaśnił że na USG jest tylko 10mm pęcherzyk w 9tc?

Gość gość
ja miałam 10 mm pęcherzyk, ale był to 5 tydzień ciaży i był wtedy pusty jeszcze natomiast w 9 tc nie ma mowy o tej wielkości i zawartości, o której piszesz cos jest nie tak

Gość gość
autorko kiedy masz kolejne usg?

Gość gość
Przyrosty bety są następujące: 6.2 36.5 18.2 13.2 procent po dwóch dniach. To naprawdę jest słaby wynik. Możnaby uznać że jest ok(choć beta rośnie slabiutko) gdybyś zaszła później ale skoro nie ma takiej możliwości to nie ma się co łudzić. Robiłaś kolejna bete po 31.10?

Gość dona14
Po 31 nie robiłam bety, następną wizytę mam za 10 dni w celu potwierdzenia diagnozy

Gość gość
A co gin powiedział na datę zapłodnienia? Przecież tu się już wszystko dokumentnie rozjeżdża.

Gość dona14
Jeśli chodzi o datę zapłodnienia to lekarz powiedział, że to też wpływa na tygodnie dlatego mam czekać 10 dni, ale nie daje dużych szans

Gość gość
dona14 to twoja pierwsza ciaza ,ile masz lat?

Gość gość
Na jakie tygodnie wpływa? Co miał na myśli? Miałoby to znaczenie gdybyście stałe wspolzyli a owulacja się przesunęła. A tak nie było. Plemniki nie przetrwają dłużej niż kilka dni. Minęło już 1.5 miesiąca od daty ewentualnego zapłodnienia a na USG nie ma nic poza malutkim pęcherzykiem. Sama miałam sytuacje że owulacja się opóźniła o 2 tyg. ale wtedy na USG w 9tyg liczonym od dnia ost. okresu był zarodek z akcja serca wielkością odp. 7tyg.

Gość dona14
Powiedział tylko, że to ma wpływ na tygodnie, nic więcej na ten temat, tak jest to moja pierwsza ciąża dlatego szczerze mówiąc jestem jeszcze zielona w tym temacie, mam 24 lata.

Gość gość
Lekarz też dziwny. Cóż czekaj w takim razie ale lepiej się nie nastawiaj na nic bo póki co nie widać tu nic na plus.

Gość gość
jak zarodka nie ma, to nie ma ciąży. ale oczywiscie trzymam kciuki, żeby jednak ten zarodek sie ukazał. Młoda jestes, wiec na pewno jeszcze zostaniesz mama.

Gość gość
ALE jakie przesunięcie? Nie było żadnego. Miesiączka 4.09 Seks i owulacja ok 17 czyli książkowo. Byłby 9 tydzień, zarodek miałby ludzkie kształty, w 12t3d już płeć znałam. To była ciąża na bardzo wczesnym etapie, często się zdarza, przez to przedłużanie tylko niepotrzebnie będziesz to rozkminiać