Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka.

Polecane posty

Gość gość

Wyprawka dla noworodka, co warto kupić zanim urodzi się dziecko. ?

Gość gość
Wszystko czego potrzebuje dziecko w pierwszych miesiącach, bez robienia zapasu kosmetyków, pieluch i chusteczek, bo te mogą uczulać. Ubranek też nie warto kupować w rozmiarze większym niż 0-3 m, bo nie przewidzimy jak szybko będzie dziecko przybierać, i jakich konkretnie ciuszków na jaki sezon będzie potrzebować. Na pewno nie warto na zapas kupować np. butelek, laktatora, podgrzewacza itd, no chyba że jesteś na 100% pewna że będziesz karmić mm, ale i wtedy nie wiadomo czy np. konkretny model butelki będzie dziecku pasować, lepiej dokupić niż wyrzucać, oddawać czy bawić się w odsprzedawanie niepotrzebnych rzeczy. Bez sensu robić też np. zapas śpiworków albo kocyków jak nie wiemy czy dziecko je polubi i czy będzie się nam wygodnie z nich korzystać. Na pewno niezbędne są akcesoria do kąpieli, spania, przewijania, karmienia, ale jakie, w jakiej cenie, ilości i jakiego rodzaju to już nasz wybór. Jeden kupi łóżeczko turystyczne, drugi tradycyjne, a trzeci woli spać z dzieckiem. Kąpać można w wanience, można mieć do niej stelaż, można używać wiaderka kąpielowego albo wręcz myć pod kranem. Przewijać można na macie na łóżku, przewijaku na łóżeczku, albo specjalnej komodzie do przewijania. I tak ze wszystkim...

Gość Monika S
DObra pomysłem jest oszczędzanie na wyprawce (a zwłaszcza na przesyłkach) dlatego opcje takie jak ta: https://wyprawkaniemowlaka.pl to bardzo dobry wybór. Darmowa dostawa i wszystkoc w jednej paczce. I stresu z kurierami tez mniej.

Gość Patrysia_88
Dużo z wyprawki kupiłam na allegro, użytkownik bajkowy-maluszek, fajne i kolorowe ubranka, super jakosc :) bardzo modne <3

Gość angela899
Wszystko zależy o jakiej porze roku ma sie urodzic maluch. Będe matką chrzestną i także chce sprawić jakiś prezent dla malca. Podobaja mi się kocyki https://maylily.pl/pl/ Kocyki są produkowane w Polsce z bezpiecznych tkanin najwyższej jakości, są także autorskie wzory, a kocyki można także personalizować, co wydaje mi się super opcją. Takze jezeli dziecko ma sie urodzic zima, kocyk obowiązkowo!

Gość gość
Bez sensu wpis, nie warto ,nie warto.23:53 ja mam pajace do spania juz do roku, podobnie body, koszulki itp. Nie bede sie martwic zeby na 35 stopniowym upale z dzieciakiem po miescie latac,zebym miala w co na noc ubrac , albo w jesiennej plusze dokupic skarpetki. Kocyki zawsze warto, ze dwa. Nawet jak dziecko " nie polubi" to potem posluza jako podklad pod pupe na zimne panele. Cora ma 12 lat, nadal bawi sie na tch kocach ktore miala w wozku. Teraz pozyczy jeden mlodszemu bratu. Kosmetyki, butelki, mleka.. ale to wsztstko podczas sobotnich zakupow w markecie mozna kupic.. z reszta jak nie spasuke jedna butelka to pewno kupi sie jeszcze ze cztery, bo zadnanie spasi makemu wybrednemu ludziowi:p