Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osob starajacych sie o 500 plus tez na pierwsze dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy dostalyscie juz decyzje??? I kase za pazdziernik? Ja skladalam wniosek w sierpniu,we wrzesniu jeszcze donosilam brakujace papiery. Na decyzje mam czekac ponoc do konca listopada. Puki co nic nie dostalam ale kasa wplynela tak jakby tylko za pazdziernik. Tylko niewiem kiedt czy wczoraj czy w pazdzierniku jeszcze. Czy mozliwe jest ze mi nie przyznali na pierwsze dziecko mimo ze taki wniosek skladalam i np automatycznie przyznali mi tylko na drugie dziecko ( mimo ze spelniam warunki na pierwsze) ale moze czegos brakowalo jakiegos dokumentu czy cos? Byl ktos moze w podobnej sytuacji?

Gość gość
powinnas dostac decyzje przyznajaca swiadczenie. a nawet jesli mi cos brakowalo to wysylaja pismo z informacja o dostarczeniu w ciagu 14 dni brakujacych dokumentow. jesli tego nie zrobisz wnisoek zostaje odrzucony.ja skladalam na koniec sierpnia i decyzje dostalam po ok 2 tyg.

Gość gość
a co to znaczy że kasa wpłynęła tylko tak jakby za październik?a za jaki miesiąc miała jeszcze wpłynąć?

Gość gość
Tak. Ja tez dostalam we wrzesniu pismo zeby dos tam doniesc. Donioslam wszystkie dokumenty brakujace zostaly uzupelnione,pani przyjela i kazala czekac na decyzje. W polowie pazdziernika dostalam tekefon z mopsu z pytaniem o nr konta. Od razu zapytalam co z decyzja i kazali mi czekac i jak by bylo cos nie tak to ewentualnie bede dzwonic. Juz nie dzwonili. O kase za pazduernik chodzi mi o to ze wpolowie pazdzuenika patrzylam na konto ile mam i nic nie wplynelo. Wczoraj tj 02.11 moja kolezanka dostala kase za listopad juz wiec i ja zerknelam u siebie i wplynelo 1000 zl i teraz niewiem. Chyba mi przyznali a decyzja hest w drodze. Tylko teraz niewiem zy ten 1000 jest tylko za pazdzienik i ewentualnie za listopad dopiero wplynie,czy moze przyznali mi tylko na drugie dziecko i to co wpynelo to jest 500 za pazdz. i 500 za list. Czy tal by moglo byc???? Juz sama niewiem. Nie chce na razie ruszac tych pieniedzy puki nie doatane decyzji.

Gość gość
ja sram sie o 500 plus zawsze :D

Gość gość
Przepraszam za bledy ale mam uszkodzony telefon.

Gość gość
Up

Gość gość
Z tego co wiem, to złożenie wniosku do konca wrzesnia gwarantowało ciagłość wypłaty. Ale oznaczało to, że na pewno wypłaca ci jeszcze za październik bez względu na rozpatrzenie decyzji. Jak dostaniesz negatywna to musisz zwrócic. Ja złożyłam 2 października i za październik nie mam ani decyzji ani pieniędzy. Nadal czekam.