Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpadacie w ciągi alkoholowe

Polecane posty

Gość gość

? Jestem kobietą. Zdarza mi się za często. Piję już 3 dzień nienawidzę siebie za to a i tak następny raz to zrobię. Mam męża i dwójkę dzieci, wiem ze źle robię, wstyd mi przed nimi.

Gość gość
nie nie wpadamy, nie każdy jest alkoholikiem jak ty i nie dla kazdego nachlanie sie jak świnia jest celem zycia. A te twoje żale i wstydy to i tak nic nie warte, przecież nie wstydzisz sie tak zeby przestać pić, czy chociaz podjąć leczenie. więć będziesz sie szmacić coraz bardziej, aż wreszcie umrzesz, bo alkoholizm to choroba śmiertelna

Gość gość
właśnie, choroba która trzeba leczyć, jak gruźlicę, dżumę, cholerę i inne. Ktoś kto to rozumie, a widać powyższy wpis temu przeczy, mimo syntaktycznie prawidłowej składni, nie wbija kija w płuco choremu na raka obwiniając go za całe zło świata. Z tym autorko trzeba walczyć, walczyć o siebie, męża i dzieci. Poradnia to nie wstyd a wyraz odwagi, pozdrawiam

Gość hiurem
Witam Mam męża alkocholika patrze z boku na to co z nim robi alkochol jak stacza się jak dzieci się od niego odsuwaja jak ja nie mogę pomoc a jeszcze niedawno tak nie było Ratuj się alkochol niszczy ciebie partnera i przede wszystkim dzieci nie pozwól mu na to Trzymam kciuki

Gość gość
właśnie, choroba która trzeba leczyć, jak gruźlicę, dżumę, cholerę i inne trochę inna jednak, bardziej destrukcyjna dla rodziny, a poza tym na cąłe zycie. Przy gruźlicy, cholerze i dzumie- albo szybko zdychasz, albo sie wyleczysz, przy akloholiźmie jesteś chory całe zycie i całe zycie rozp...zycie całej rodziny. Poza tym to wybitnie choroba u której przyczyn jest chęć jej posiadania

Gość gość
Pie.dolisz?!

Gość gość
20:27 popieram, jestem córka alkoholika.

Gość gość
chęc posiadania choroby jest co najmniej wątpliwa, chyba tylko u sodomaso, itp. Badania od lat wskazują silny związek ,między alkoholizmem a genotypem biologicznym chorego, a to można przyrównać do raka, i wątpliwe jest żeby chory sam chciał go mieć. Owszem, silna wola w wielu kwestiach życia jest największą zmorą każdej zdrowej jednostki, więc tym bardziej nieuzasadnione jest posądzanie chorego

Gość gość
Znam temat aż za dobrze

Gość poprostutakijestem
Jestem na dobrej drodze żeby dołączyć do niesławnego grona uzależnionych, na szczęście jeszcze myślę trzeźwo a bynajmniej tak mi się wydaje. Moim zdaniem alkoholizm jak każda choroba nie jest wyborem, tylko skutkiem zewnętrznych czynników, ja uciekam w alkohol bo nie mam z kim porozmawiać o swoich problemach a jest tego sporo. Po kilku głębszych po prostu przestaję o tym wszystkim myśleć i mam wrażenie (złudne oczywiście) że alkohol mi pomógł. I tak prawdopodobnie błędne koło się zaczyna toczyć.

Gość gość
Wiem tylko że alkohol niszczy wszystko

Gość gość
Od kiedy tak pijesz ile to trwa?

Gość gość
To nie pij tyle.

Gość gość
Piję od 4dni, wolne mi służy :)

Gość gość
00:13 jasne tak tłumacz siebie, po prostu chlasz bo chcesz. Nie Ty jeden masz problemy o których nie nasz z kim pogadać. Z resztą te gadanie nie wiele pomaga.