Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wg mnie powinno być zakazane posiadania dzieci jeżeli ma się mniej niż 3 pokoje

Polecane posty

Gość gość

Wg mnie to można by podciągnąć pod niemożliwość zapewniania dziecku tego minimum intymności które powinien mieć każdy z nas. Moja koleżanka (z którą zaczynam ograniczać kontakty bo zaczynam ją uważać za patologię) ma 2 dzieci i mieszka w 2 pokojach...to w więzieniach ludzie mają więcej swobody. 1 pokój na 1 osobę. Nie mniej!!! Nie rozumiem co trzeba mieć w głowie aby robić sobie dzieci, nie mogąc zapewnić im normalnego miejsca do wychowania. Co sądzicie? Już nie mówię o tym, że dorośli ludzie "rezygnują" z sypialni (NAJWAŻNIEJSZEGO MIEJSCA W DOMU!!!) aby dzieci miały pokój i śpią na wypierdzielanej kanapie w salonie, gdzie muszą przyjmować wszystkich.... Jeżeli chcecie mieć dzieci to kupcie większe mieszkanie. Wiecie jaka to jest trauma dla dziecka jeżeli nie może przyjąć kolegów i koleżanek ze szkoły bo wstydzi się mieszkania?

Gość gość
100% racji!! Mam żal do rodziców, że mieli nas troje i mieszkaliśmy w 3 pokojach. Rodzice w jednym który pełnił też rolę "salonu", ja z siostrą bliźniaczką w drugim i brat w trzecim. Mam do nich żal że zdecydowali się na brata jak widzieli że nie ma już miejsca w mieszkaniu.

Gość gość
komus tu sie we łbie przewróciło... i to ostro

Gość gość
Tez tak uwazam. Mam mieszkanie 4 pokoje i teraz spokojnie moge miec dwoje dzieci. Kazde mialoby pokoj dla siebie +salon+ nasza sypialnia:-) ale mamuski na kafe cie zjedza zaraz... Polowa zyje byle jak, na wynajmach, kątem u tesciow, wiekszosc na max 2 pokoje i mysla ze to szczyt luksusu. W dziecinstwie dzielilam pokoj z 10 lat starsza siostra, obie sie meczylysmy. Ona bardziej, nie dziwie jej sie.

Gość gość
Znowu ta trollica. :D

Gość gość
Mój szwagier tak zyje 4 osoby na dwoch pokojach, a w zasadzie na jednym... Bo jeden to salon, oni maja w sypialni duze lozko sypialniane, w ktorym spią z 3 latka i jeszcze w lozeczko polroczne... I tak cisna sie na 9 metrach kwadratowych. Jak pytalam czemu nie zrobia z sypialni pokoju dla starszej, to powiedzieli, ze wtedy misieliby spac w salonie i przeniesc tam lozeczko mlodszej a nie wyobrazaja sobie lozeczka w salonie... Takie luksusy :-D

Gość afat90
Mądrze mówisz. Ale tutaj cie zjedza 500+ zyjace na 48 metrach...

Gość gość
jednym slowem albo pakujesz sie w kredyt na 30 lat albo nie masz dzieci? zakładając oczywiscie ze ci rodzice nie zasponsoruja mieszkania?

Gość gość
Rzesze kafuterianek znów łyka tematy niedorozwiniętej :D Choć moim zdaniem to niedoru/cha/nie. ;)

Gość gość
Mozna kupic duze mieszkanie taniej i nie pchac sie w kredyty na 30 lat. Kupilam mieszkanie na wsi 68m za 100 tys. Bylam z mezem w stanie odlozyc tyle w 3 lata. I wtedy dopiero myslec o dzieciach. Trzeba miec troche oleju w glowie, to sie ma.

Gość gość
Racja. Nie stac cie na dziecko, to go nie rob!

Gość gość
Roznie w zyciu się uklada. Trochę zrozumienia ludzie! Te ksiezniczki co stac na luksusy niech nie mysla, ze maja mezow na wylacznosc, bo kiedys moze sie okazac, ze zostana samotnymi matkami z dwojka dzieci na 20m². Zycie jest przewrotne.

Gość gość
Ja się zgadzam z tym. Sami mamy 3 pokoje i dwoje dzieci i tak naprawdę brakuje przynajmniej jednego pokoju. Na razie dzieci mają swoje pokoje (każde 20m2), a my z mężem pokój gościnny połączony z sypialnią. Na szczęście to przejściowo, bo jestesmy w trakcie przerabiania strychu i tam będą pokoje dzieci i łazienka. Wtedy salon będzie salonem, a aktualne pokoje dzieci-nasza sypialnią i garderobą. O ile nasze spanie w gościnnym jeszcze przejedzie (choć bardzo brakuje mi normalnego łóżka zamiast narożnika-świetnego, ale jednak do oglądania tv i przyjmowania gości ;-) ), to nie wyobrażam sobie dzieci w jednym pokoju razem...owszem, często przesiaduja razem w jednym, bądź drugim pokoju, razem się uczą, bawią, grają w palnszowki, ale potrzebują też osobnej przestrzeni. Kiedy mają już dość swojego towarzystwa, każde idzie do swojego pokoju, nie przeszkadzają sobie, Kiry jednobczuta książkę, a drugie słucha muzyki. Niebmoge się doczekać, kiedy skończymy remont ;-)

Gość gość
To trzeba się zabezpieczać a nie udawać że nic się nie stało....

Gość gość
miałam 2 dzieci na 1 pokoju a potem 3 dzieci na 2 pokojach, teraz mamy duzy dom i kazde dziecko ma swój pokój.

Gość gość
Ja zylam z 3 rodzenstwa w jednym malym pokoju... koszmar. Nie robcie tego swoim dzieciom.

Gość gość
Głupie babska:-) najpierw niech zaczną budować większe mieszkania.

Gość gość
Wy tak serio ? Masakra. My mamy mieszkanie wlasnosciowe ponad 70 m. Sypialnie, pokoj syna, salon polaczony z kuchnia, garderobe. Teraz 3 dzieciatko mamy w drodze i przed swietami mamy zaplanowany remont pokoju syna łącznie z wymiana mebli i lozka na pietrowe a syn nie moze sie juz doczekać. Obaj chlopaki beda miec pokój razem a w razie czego bierzemy lozko pietrowe z wyuwanym 3 lozkiem na dole bo zobaczymy jak sie podkłada i wcale nie uwazam ze krzywdze tym dzieci. W planach mamy budowe a i maz ma przepisany dom po rodzicach z chwila ich smierci wiec taki stan rzeczy nie bedzie trwal wiecznie. A nawet jesli to poprostu dla jednego dziecka przerobimy swoja sypialnie i w niczym mi to przeszkadzać nie bedzie. Bo szczesciem dla dzieci nie sa luksusy w ktorych beda przesiadywaly w samotnosci a szczesliwe dziecinstwo i kochająca rodzina przekazujaca normalne wartosci. Ja ze swoim rodzeństwem z rodzicami mieszkalismy w domu jednorodzinnym z dwoma duzymi pokojami, kuchia i lazienka. Wiecie..takie stare budownictwo i wyroslismy na normalnych, wartościowych, dobrze wyksztalconych ludzi. Wrecz przeciwnie jak rodzice chcieli robic caly strych i tam pokoje dla nAs sami im to odradzalismy tlumaczac ze pojdziemy z domu a oni zostany sami na takim duzym metrazu. I mielismy racje. Oboje z bratem mamy juz swoje rodziny i mieszkania a rodzice zostali tylko z młodszym bratem, studentem ktory wnet wyfrunie z domu . Niczego nam nidy w zyciu nie brakowalo a czas spedzony wspolnie z rodzeństwem zwlaszczq kiedy np wspolnie chorowalismy i muslielismy lezec w lozkach nie chodzac do szkoly, wspominam najlepiej. Smiechu i zabaw nie bylo konca. Zastanowcie kobiety co wy tu wypisujecie bo sie Wam naprawde w glowach przewraca.

Gość gość
Moim zdaniem chyba albo nie masz dzieci albo bardzo krótkowzrocznie podchodzisz do tematu. Dziecko jako takiej intymności potrzebuje dopiero w wieku szkolnym. Jeśli mam dwójkę dzieci w wieku 1 i 3 lata to spokojnie mam co najmniej 5-7 LAT na martwienie się o ich prywatną przestrzeń. Przez 5-7 lat można naprawdę dużo zrobić. Tak zresztą dorabia się większość ludzi - stopniowo. Autorko - czy Ty autentycznie zarobiłaś najpierw na kilkupokojowe mieszkanie a potem dopiero weszłaś w związek i urodziłaś dzieci w liczbie odpowiadającej liczbie pokoi czy tak teoretyzujesz? Myślę, że to bardzo mało realne dla większości ludzi nawet w bogatszych krajach niż Polska.

Gość gość
Te co tak biadola i zaluja, ze musialy sie kisić z rodzenstwem w jednym pokoju chyba zaluja, ze sa na tym swiecie i w ogole zyja. Żal.pl

Gość gość
gość dziś 100% racji!! Mam żal do rodziców, że mieli nas troje i mieszkaliśmy w 3 pokojach. Rodzice w jednym który pełnił też rolę "salonu", ja z siostrą bliźniaczką w drugim i brat w trzecim. Mam do nich żal że zdecydowali się na brata jak widzieli że nie ma już miejsca w mieszkaniu. x Jesteś pewna, że się zdecydowali? Równie dobrze możesz mieć pretensję, że matka urodziła ciebie. Powinnaś się cieszyć, że was 6 nie było :P

Gość gość
"100% racji!! Mam żal do rodziców, że mieli nas troje i mieszkaliśmy w 3 pokojach. Rodzice w jednym który pełnił też rolę "salonu", ja z siostrą bliźniaczką w drugim i brat w trzecim. Mam do nich żal że zdecydowali się na brata jak widzieli że nie ma już miejsca w mieszkaniu." Jak brat był osobno to tak źle znów nie było. Siostra bliźniaczka to taka znów męka ?

Gość gość
Jakie to typowe. Jak komuś sie źle wiedzie to siedzi cicho, ale jak zaczyna się dobrze wieść i przeskakuje na wyższy szczebelek to mija niedługi czas jak zaczyna gębe nosić wysoko i szczekać na tych na których miejscu był jeszcze całkiem niedawno. Dobrze się wiedzie ? To dziękuj Bogu, że ci wyszło, a nie sodówa uderza do głowy i szczucie na innych. Ja mieszkam na 40m z jednym dzieckiem. Kiedyś coś w końcu wymyślimy jak dziecko będzie starsze, ale na razie nie możemy się z mężem dogadać po prostu chociaż kasa nawet by i się znalazła. Ja chciałabym kupić większe mieszkanie i zostać w mieście, a mąż sie upiera w czym innym chce się budować w jakiejś dziczy. I tak się kłócimy już ze dwa lata.

Gość gość
ty chyba żartujesz, to u mnie na osiedli 2/3 rodzin nie powinno posiadać dzieci, bo dwa pokoje tj. m3 razem z rodzicami mają po 3 i więcej dzieci. Kuźwa rozmnażają się w tej ciasnocie jak cholera

Gość 2pokojowa
Mam mieszkanie 50m2, 2 pokoje i jedno dziecko. Tak, śpimy na rozkładanym narożniku w dużym pokoju i żyjemy. Nie stresujemy się, że rano w niedzielę kiedy się wylegujemy, ktoś może nas rano najść i zobaczyć o zgrozo KOŁDRĘ, bo nasi znajomi wiedzą, że mamy 2 pokoje i że śpimy w salonie więc widok kołdry nie robi na nich wrażenia. Dzwoń na policję, niech przyjeżdżają na kafeterię :D

Gość gość
2pokojowa dziś i dla takich jak ty patologicznych szmat powinien byc zakaz posiadania dziecka! żyjesz jak szczurzyca to twoja sprawa ale dziecku krzywde robisz nie widzisz? normalnym kobietą w głowach się to nie mieści

Gość gość
Wg mnie powinno też zakazać się posiadanie psów w mniej niż 3 pok.

Gość gość
gość dziś 2pokojowa dziś i dla takich jak ty patologicznych szmat powinien byc zakaz posiadania dziecka! żyjesz jak szczurzyca to twoja sprawa ale dziecku krzywde robisz nie widzisz? normalnym kobietą w głowach się to nie mieści xxxx lecz sie. jak chcesz dam ci namiary na rewelacyjnego psychiatre, ustablilzowal nawet sąsiada schizofrenika

Gość gość
no ale o co wam chodzi? ma 2 pokoje czyli nie 3 i dziecko do tego tak? czyli patola i chyba inne patole ją bronią :o

Gość gość
Man dwa pokoje 40,5m2 I dwoje dzieci dwa latka i piec. Zbieramy na wieksze mieszkanie. Jest ciasno ale zadna z nas patola oboje pracujemy dzieciom nic nie brak.