Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaala

tablet graficzny

Polecane posty

Gość olaala

Hej, szukam tabletu graficznego i trafiłam ostatnio na sprzęt firmy wacom w dobrej cenie w ME u mnie koło domu. Moje pytanie brzmi: wiecie coś o tym sprzęcie? Będzie dobry dla kogoś, kto jeszcze nie jest profesjonalista, ale uczy się w tym kierunku?

Gość gość
Generalnie wacom, to bardzo porządna firma, więc jak cena jest fajna, to ja bym brał. A jaki model?

Gość olaala
To się chyba nazywa intuos czy jakoś tak

Gość gość
No jest taka seria jak intuos, ale tam masz jeszcze różne modele, tzn. do różnych celów, więc jeszcze musisz wybrac, w zależności do czego będziesz tego używać

Gość gość
Wacom jest dobry, jestem grafikiem

Gość olaala
aaa... ok. Czyli jak jestem grafikiem i rysuję/szkicuję, to jaki dokładnie powinnam wybrać?

Gość gość
Jeśli się uczysz (jak pisałaś wcześniej), to ja bym polecał Intuos Draw, natomiast jeśli już jesteś na wyższym stopniu wtajemniczenia to bardziej ituos art. One się będą różnic oprogramowaniem głównie

Gość olaala
hmmm... no dobra, dzięki! Skoro mówicie, że sprzęt fajny, to pewnie się przejdę do tego ME i wezmę:) A co do konkretnego modelu, to już sobie poczytam gdzieś czym się różnią dokładnie i podejmę decyzję. Dzięki!

Gość gość
Nie ma sprawy. Możesz też zawsze o różnice zapytac typka z tego twojego me, skoro i tak idziesz tam kupic. Oni zwykle mają niezłą wiedzę o tym co sprzedają, więc powinni doradzić (przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia). pzdr

Gość gość
Czy wacom draw da radę przy obróbce zdjęć?

Gość gość
No wiesz, dać da radę. Choć to zależy co robisz. Z pewnością szybciej będzie Ci się pracowało na wersji photo lub pro s

Gość gonio
Jak Wacom to najlepiej Pro S. W media expercie chodzi po 900 zł ale dostawa jest gratis. A jak ktoś nie ma asy, to w zależności czy do rysowania czy zdjęć ma za 400 inne pozycje.

Gość gość
Nawet taniej looknij w media expert Draw jest za 329 i to z wysyłką gratis właśnie

Gość gość
A czym się dokładniej różni ta wersja Pro?

Gość wisjak
Najlepszy w tym momencie na rynku jest Wacom. Moim zdaniem nikt nie robi lepszych tabletów niż oni. Nikt.

Gość gość
No właśnie czy Intuos Wacoma czy Pro S?

Gość gość
Tak Intuos. 400 zł w media expert, więc znośnie i dobry sprzęcik.

Gość gość
O co chodzi z opcją rzeźbienia w intuos 3d?

Gość gość
Ja się ostatnio przekonałam do firmy XP Pen jeśli chodzi o tablety graficzne. Wcześniej mialam przez jakiś czas Wacoma (pożyczałam od znajomej) i powiem że mój XP wcale nie odstaje. Kupowałam przez stronę https://mirapolnext.pl/. Dokładnie to jest model XP-pen star 05, dużym atutem jest tutaj połączenie bezprzewodowe nie ma kabli plątania się przewodów i tak dalej.

Będziesz mógł z niego korzystać w każdym programie. Korzystając z tabletu graficznego po prostu sterujesz kursorem nie przez mysz a przez tablet. Polecam XP-Pen DECO 03 w rozsądnej cenie i odpowiednia jakość. Ja osobiście korzystam z takiego tabletu: https://www.xp-pen.com i jak dla mnie jest bardzo dobry.