Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ogromny brzuch w 13 tc, jak to mozliwe?

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny, ja jestem przerażona wielkością mojego brzucha. Jestem w 13-tc a wygladam jak bym byla w conajmniej 20. To moja druga ciaza, w pierwszej do polowy nikt nawet brzucha nie widzial.. oczywiście zapytam o to lekarza ale chce wiedziec czy ktoras z was tez tak miala i jaka jest tego przyczyna? Dodam ze nie tyje, reszta ciala tak jak przed ciaza...

Gość gość
Hej, w drugiej ciazy brzuch wyskakuje dużo szybciej niż w 1. Może Zaparcia? Po pierwszej ciazy ćwiczyłas żeby jakoś zregenerować sobie mięśnie brzucha? Ogólnie to bym się nie przejmowała ale jeśli lepiej się poczujesz i możesz w obecnych okolicznościach to chodź sobie na przynajmniej godzinny szybki spacer- takie cardio a jak poprawia samopoczucie!

Gość gość
Miałam tak, w drugiej i trzeciej ciąży. Wszystko było i jest ok. W trzeciej ciąży to już w 10 tc

Gość gość
Tak cwiczylam po pierwszej ciazy regularnie, chodzilam na silownie, biegalam, mialam ladny plaski brzuch. Na spacer chodze co dzien. Przeraza mnie to, czuje sie przez to malo atrakcyjna

Gość gość
mi się wydaje że to po prostu są geny i indywidualne tendencję...ja po pierwszej ciąży, w ktorej brzuch późno wyskoczył i nawet tuż przed porodem był dość mały, mało ćwiczyłam i to dopiero jak dziecko miała 2 lata...no i w drugiej równie późno wyskoczył i mały brzuch...

Gość gość
Ja tak miałam jak meczyły mnie wymioty i nudości. Jak przyjeli mnie na oddział to pielegniarka zapytała czy do porodu przyszłam. Taki brzuch miałam, a byłam w I ciazy.

Gość gość
14.56 no chyba nie geny, skoro w pierwszej ciazy brzuch malo widoczny a,w drugiej taki duzy

Gość gość
Ja jestem w 13 tyg i powiem Ci ze tez mi wywalilo. Mam jedne jedyne spodnie na wyjście. Juz tak naprawdę zastanwiam się nad kupnem ciążowych

Gość gość
Też tak miałam. Byłam na usg genetycznym, a pielęgniarka do mnie czy na ktg przyszłam. W całej ciąży przytylam tylko 10 kg, ale brzuch miałam gigant. W obu ciążach.

Gość gość
Okej.. uspokoilyscie mnie ze nie tylko ja tak mam

Gość gość
Ja miałam duży brzuch. Już w 13 tyg był spory. Ale jeszcze nic z tego sobie nie robiłam bo przed ciążą płaskiego brzucha nie miałam. Poprostu tak mnie wydelo. Na drugich prenatalnych jak byłam chyba około 24 tyg to okazało się że mam wielowodzie. Bardzo się tym stresowalam ale nie było zle. Ciążę donosiła do końca. Dziecko zdrowe 3600 i 55 cm. Wszystko było ok. Może poprostu tak masz przy drugiej ciąży. Też slyszalam że przy drugim dziecku szybciej brzuszek widać i szybciej czuć ruchy dzidziusia.