Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć dziecko spać w łóżeczku

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma awersje do łóżeczka już nawet przeniosłam jego łóżeczko do swojego pokoju żeby się nie balo samo spać. Ma 10 msc i do 6msc spał w swoim ale jak zaczął Ząbkowac to ojciec go brał do łóżka żeby spał z nami. I teraz za cholere nie mogę go oduczyc tego. No histeria drze się jak opętany już nawet chciałam po pogotowie dzwonic bo taki ryk był. Myślałam że mu coś jest Nie mogę z nim spać bo się wierci i ani ja się nie wysypiam ani on. W nocy nie mogę iść do ubikacji bo już dwa razy mi spadł z łóżka Przekładam go gdy zaśnie ale się budzi i jest ryk proszę doradzcie cos

Gość gość
Na to nie ma rady, male dziecko potrzebuje bliskosci. Nasza corka miala przystawione lozeczko do naszego lozka i tylko tak mozna bylo ja odkladac i usypiala. Na noc podciagalismy troche szczebelki i w nocy i tak przelazila do nas. Dopiero na 2 lata usypiana spala w osobnym pokoju.

Gość gość
Dziecko ma pierwotne instynkty i zostawienie go samego odbiera jako śmiertelne niebezpieczeństwo i ryzyko pożarcia go przez drapieżnika jak w prehistorii. Twoje dziecko woła o życie i przeżywa ogromny stres!