Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka00

wszyscy nas krytykują, że chcemy aby dziecko od poczatku spało w swoim pokoiku

Polecane posty

Gość gość
20:53 no widocznie sama biedota tu jest,tak jak to gadasz.

Gość gość
dziś mój ma 22 i dalej przychodzi na obiadek z cyca haha:D

Gość gość
Autorko popieram bardzo twoj pomysl!Ja zrobilam ten blad ze dziecko spalo z nami i tak zostalo. Obecnie syn ma 12 lat i spi z tata z tym ze ma podlaczany na noc respirator bo jest od pol roku niewydolny oddechowo.Ale jezeli od dawna by spal sam to i teraz tez moglby to robic

Gość gość
20:56 oprócz Ciebie królowo :P

Gość gość
19:21 Czas dla faceta mam jak dziecko pojdzie spać i wtedy są rozmowy, masaze i seks czasem gdy mam ochotę. Takze w weekendy chodzimy na randki albo rodzinne spacery. Czas mozba spedzac ze sobą nawzajem plus dziecko. 20.22 Rozbawilas mnie. Nie, o 22 zapada grobowa cisza i zasypiam obok mojego dziecka. Znów jedna i ta sama osoba gada o.pedofilu i zaraz bedziemy na 9tej stronie.

Gość gość
dziś biedne dziecko przy takiej niezaradej matce. Moje jak miało 2 latka spało samo i śpi do dzisiaj. Trochę umiejętności wychowawczych... co za kretynka

Gość gość
dziś ona musi zgasić światło i zamknąć dziecko w pokoju żeby przytulić się do męża aaaa i koniecznie leżeć w łóżku :D

Gość gość
Moje juz pije 2 lata z cyca, do 5go r.ż? Nie ma sprawy :p

Gość gość
Jak Wy uczycie dzieci samodzielności, korzystania z nocnika, samodzielnego jedzenia skoro dziecka nie potraficie nauczyć spać w swoim pokoju??

Gość gość
Biedne kobiety... Dlatego wasi mężowie mają was dość I szukają nas kochanek.Na co mają u was liczyć gdy dziecko zastępuje faceta

Gość gość
Pozdro Mati :*

Gość gość
Nie wiem gdzie widzisz powiazanie z samodzielnym korZystaniem z nocnika a spaniem z dzieckiem. Tepa istotko

Gość gość
W d***e amebo umysłowa

Gość gość
Odpowiedź na miarę intelygentnej istoty, brawo.

Gość gość
Może w tym że moje dziecko tak jak bało sie zasypiać samo tak samo bało się i nie chciało załatwiać się do nocnika. Pewnie powinnam je zostawić do końca życia w pieluchach bo jak nie chce to po co poświęcić czas. Tak samo ze spaniem. Najpierw zasypiał mój syn tylko przy lampce i otwartych drzwiach a i tak się budził i czasem przychodził a po 3 miesiącach już było ok. Lekko uchylone drzwi. Lampka dająca min światła i nie budził się.

Gość gość
Moje dziecko od początku śpi w swoim pokoju a od 4 r.ż. dostało takiej fazy że ciągle kończyło się spaniem we 3 w naszej sypialni. Także nie ma reguły. Też tlumaczylismy i musieliśmy trochę pracy włożyć w to by córcia spała sama. Mała bała się potworów :P dostawała aż histerii ale walczyliśmy by spała spokojnie.

Gość gość
No tak bo Twoje dziecko... Nie znam osoby ktora idąc do szkoly nosilaby pampersa i nie umiała widelca trzymać.

Gość gość
moja kolezanka ma w domu osobny pokoj dla dziecka, tylko w praktyce to wyglada tak ze ona w nim spi razem z dzieckiem:) nie sadze ze u autorki to przejdzie

Gość gość
A ja nie znam rodziców "dziecko nie chce spać samo więc mimo że ma 10 lat śpi ze mna a mąż w salonie" Dyskusja nie ma sensu. Nie po to są książki i porady jak uczyć dziecko spać samo. Jeżeli syn ma 12 lat i śpi z rodzicami to jest to tylko i wyłącznie ich wybór i brak chęci na to by to zmienić. Jestem w szoku że są tacy rodzice ale to nie moja sprawa. Żegnam.

Gość gość
Tak śpią tylko ludzie którzy nie mają warunków

Gość gość
Pewnie że można nauczyć dziecko spać w swoim pokoju. Co za bzdury matki polki wymyślają żeby dziecko się nie usamodzielniło. Już widzę w przyszłości jakie kaleki życiowe z nich wyrosną...

Gość gość
12 lat dziecko i woli spać z matką niż w swoim pokoju?? hahaha:D ale macie zryte berety

Gość gość
21:30 i to tylko wina tego że jako noworodek spało w sypialni rodziców :D a rodzice jak zwykle umywają ręce.

Gość gość
Ale tu są zacofane mamuśki... czytać się nie da tego.

Gość gość
A ja właśnie idę spać. Obok w łóżku pociecha moja mała. Cieplutka, pachnąca, śliczna. :) I jej rączki w moich włosach. :)

Gość gość
dziś ja sobie patrzę z łóżka jak moja dzidzia obok w swoim łóżeczku sobie śpi i słucham jej oddechu. Pozdrawiam.

Gość gość
Nie zapomnijcie jeszcze zapytać swoich Januszy czy się nie obrażą jak wstaniecie do dziecka gdy zacznie płakać. W końcu może nabrać na Was ochoty a jak przez godzinę nie będzie Was w sypialni to pójdzie w długą!

Gość gość
Co to są w ogóle za historie że 12 latek śpi z rodzicami bo nie chce sam. Tzn co robi? Grozi Wam, bije czy straszy że się zabije? Zgadzam się że to jest lenistwo i przewrażliwienie rodziców. Moje dziecko nie chce sprzątać to też mam mu pozwalać na to i nie tłumaczyć że trzeba to robić? Poza tym że ta historia to prowo bo nie wierzę że 12 latek nie chce mieć swojego pokoju.

Gość gość
1:41 haha a nawet niedawno jakaś bidulka założyła temat że mąż nie pozwala jej wstawać do dziecka

Gość gość
2.13 Tez pamiętam tę historię. No tak a jak dziecko nie chce otwierac buzi do jedzenia to tez na siłę trzeba wpychac. Wspaniałe matki z was. Faktycznie.