Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też widzicie drugą kreskę?

Polecane posty

Gość gość
U mnie taka bladziocha i tego samego dbia beta tylko 17. Potem juz coraz wiecej :) Po 2 dniach kreska praktycznie nie sciemniala a beta wynosila ponad 150 :)

Gość gość
Gość z 16:04 dziękuję za normalną odpowiedź :)

Gość gość
Nie ma za co :) Teraz 32 tc :)

Gość gość
Założyłam ze autorka używa mózgu i nie zrobiła wszystkich trzech testów tego samego dnia. Na szczęście słusznie, brawo autorka. Tak i owszem biochemiczna rozpoznaje się ja hcg spada czyli tym samym kreska nie ciemnieje bo jej kolor zależy od stężenia prawda? Wiec to chyba nie jest trudna dedukcja. Ja ci tam zle nie życzę ale wszystkie przypadki jakie znałam tych jasnych kresek tak się kończyły. Dlaczego zaraz jak ktoś co napisze co nie jest szczęśliwe dla autorki to zaraz ze pluje jadem? Czy ja ci zle życzę albo wyzywam śmieje się z ciebie czy coś? Napisałam normalnie. Myślałam ze chcesz usłyszeć obiektywne opinie a nie pobożna wersje owego zdarzenia.

Gość gość
Oczywiście, że chcę uslyszeć obiektywną opinie. Wiem też na jakiej zasadzie działają testy-wykrywają hcg. Im wyższe stężenie tym ciemniejsza kreska. Jednak testy z moczu nie są wg mnie na tyle dokladne co te z krwi więc nie jest to dla mnie wyznacznik ciaży biochemicznej :). Poczekam sobie spokojnie na wizyte u ginekologa. Z pewnością będę musiała zrobić bete,bo za wiele się raczej nie dowiem od lekarza na tym etapie

Gość gość
Ja miałam takie kreski tydzień po spodziewanym terminie@ moje bladziuchy już nieźle pyskują:-)

Gość gość
Przepraszam, dokładnie to na szusty dzień kreska była lekko ciemniejsza.

Gość gość
A hcg rośnie skokowo więc przez trzy dni wcale nie musi się różnić kolor kreski.

Gość gość
Gość 17.27 tu nie chodzi o sam fakt bladej kreski tylko czy ciemnieje najwyraźniej twoje ciemnialy. Autorko beta da ci tylko wtedy odpowiedz czy jest Ok jak zbadasz podwójnie chodzi o przyrost

Gość gość
Kto ci powiedział ze beta rośnie skokowo? Nie szerz takiej głupoty. Beta rośnie miarowo od 66% w przeciągu 48 h. Ale to znaczy ze z godziny na godzinę większa a nie ze pierwszego miałaś 10 drugiego dalej 10 a trzeciego nagle chyc 50.

Gość gość
Wiem,że trzeba sprawdzać przyrost :)

Gość gość
U mnie nie ciemniały właśnie, martwiłam się strasznie a nie było o co:-) Beta hcg wynoszącą 100, 200, 500, 1000 daje taką samą kreskę na testach, tak mi to tłumaczył lekarz, dlatego test należy powtórzyć dopiero po siedmiu dniach.

Gość gość
Nie zawsze w moczu pojawia się tez wysokie stężenie jak we krwi.

Gość gość
Gość 17:46 wujek google się myli. Zapytaj lekarza albo w labolatorium

Gość gość
,,Przyrost beta hCG w ciąży zwykle odbywa się skokowo tak że jego stężenie zwiększa się od półtora do dwóch razy co drugi dzień” przytoczyłam z linka który podałaś. Dziewczyno użyj trochę mózgu co oznacza skokowo. Uważasz ze skokowo to znaczy tak jak pisałam wcześniej? 1 dzień 10 drugi 10 a trzeci nagle 50? W tym wypadku skokowo znaczy szybkie przeskoki z dnia na dzień. Ty podstawówkę to skończyłaś?

Gość gość
Czyli wujek google się nie myli tylko Pani czytać ze zrozumieniem nie potrafi :D

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Gość gość
Dla zainteresowanych. Byłam dziś u ginekologa. Ciąży prawdopodobnie nie ma

Gość gość
Jak to nie ma? Co konkretnie powiedzial lekarz? Szok.

Gość gość
Pani ginekolog zrobiła usg,zbadała mnie i powiedziała,że ciąży raczej nie ma,bo endometrium jest za cienkie

Gość gość
gość 2017.11.06 w przeciwieństwie do Ciebie skończyłam więcej niż podstawówkę. Ciekawe dlaczego nie należy wykonywać beta hcg wcześniej niż 48 godzin od ostatniego badania. Wg. Twojej filozofii można było by robić to badanie co godzinę.

Gość gość
A,jedyną rzeczą jaka mnie zastanowiła to pytanie Pani dr podczas oglądania jajowodów czy miałam kiedyś zapalenie jajowodów