Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oni wstydu nie mają

Polecane posty

Gość gość

Wyobrażacie sobie zaprosić kilkanaście osób na imprezę rodzinną mając tylko wersalkę, 2 fotele i niewielki stół, podać jedynie babkę z torebki, jedną sałatkę i najtańsze wędliny jakie można dostać - taka a'la mortadela z warzywami w galarecie po 12 zł za kg? Ja tak mam kilka razy do roku i już mi pomysłów brakuje jak się wymigiwać. Mam takich delikwentów w rodzinie, którzy są strasznymi pazernymi sknerami. Nie mając do tego warunków zapraszają na urodziny kilkanaście osób, babcie, rodziców, ciotki bliższe i dalsze, kuzynki, rodzeństwo z rodzinami, bo są pazerni na koperty, a jak się przychodzi, to raz - nie ma gdzie usiąść, 2 nie ma co zjeść, a zapraszają do siebie na wszystkie okazje - urodziny jej, jego, ich dzieci, rocznice ślubu, dzień dziecka, itd. Jako, że ileż można stać u kogoś w mieszkaniu lub podpierać ściany i parapety, to każdy po godzinie się zbiera na głodzie uderzając po drodze do najbliższego mc donalda i zahaczając o sklep, by się czegoś mocniejszego napić z tych emocji. Wszyscy ich w rodzinie obgadują, każdy szuka wymówek, by tam nie iść, ale jednak chodzą, bo to w końcu córka, syn, wnuki, brat, siostra, chociaż gadka się nie klei w ogóle. Za każdym razem udają zdziwionych, że 18 osób nie da się usadzić na jednym komplecie wypoczynkowym, a jedna okrągła blacha babki upieczonej z torebki nie wystarczy na tylu ludzi. Są w dodatku tak bezwstydni, że jak ostatnio ktoś przyszedł trochę spóźniony i zapytał czy może się jeszcze na kawałek ciasta załapać, to usłyszał, że sorry, ale już nie ma. Ja bym się chyba pod ziemię zapadła ze wstydu, a u nich to norma. Jak postawią niewielką miskę sałatki na stole, to rozdzielanie zaczynają od nałożenia sobie samym, a gdy połowy już nie ma to mówią "częstujcie się", czego nikt i tak nie robi w geście solidarności z pozostałymi, bo każdy umie liczyć i wie, że jak 3 osoby sobie trochę nałożą, to ta miska już będzie pusta, a reszta się tylko obliże smakiem. No do cholery - jak Cię nie stać na wielkie imprezy, to zaproś tylko najbliższą rodzinę albo jej nie organizuj. Mnie osobiscie się już skonczyła fantazja na wymyślanie wymówek - staram się jak mogę, kłamie jak najęta, że jestem chora albo dziecko chore, że w pracy muszę zostać, że akurat mam jakiś pilny wyjazd na delegację, że pies chory i muszę pilnie do weterynarza, że samochód mamy na warsztacie i nie mamy jak dojechać, no coraz bardziej niestworzone historie, a na weekend znowu mam zaproszenie na rocznicę ślubu i przypuszczam, że znowu chcą tą okazję wykorzystać, by budżet podreperować.Co tym razem wymyślić, by tam nie iść?

Gość gość
Jesli tak jest faktycznie to po co tam chodzicie . Ja jestem lepiej ugoszczony gdybym przyszedł bez okazji do rodziny . A imprezy typu imieniny wyglądają jak wesela .

Gość gość
Przyjdźcie raz i ostatni raz ze swoimi kanapkami i z termosem dla przykładu .

Gość gość
panie kłurwa, kto to slyszał, zeby imieniny w tych czasach.. jidź pan w chuuj🖐️