Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy kosciol baptystow? To jakis zakon?

Polecane posty

Gość gość

U mnie jest np. parafia franciszkanow bo ten zakon ja prowadzi. Bo byla ta strzelanina w kosciele baptystow i nie wiem coto znaczy

Gość gość
Kosciol baptystow jest to kosciol chrzescijanski tak jak np. kosciol katolicki, kosciol prawoslawny, kosciol ewangelicki itp. Roznica taka ze baptysci nie chrzcza dzieci

Gość gość
to nie jedyna różnica mają pastorów a ci mają żony i dzieci , czasmi pracują zawodowo , nie uznają kultu swiętych , nie oddają czci boskiej Marii a przede wszystkim opierają si ę na Biblii

Gość gość
zonac***astorzy to nie tylko domena baptystow. Duchowni prawoslawni, luteranscy, anglikanscy i rozni inni tez maja zony. Tylko katoliccy ksieza zyja w celibacie :(

Gość gość
nie odnoszę się do całości duchownych nurtu protestanckiego czy prawosławnego ale tylko do wypowiedzi powyżej .

Gość gość
gość dziś poznaje cie schizofreniku z tematu szmatyna :classic_cool:

Gość gość
najmłodsza ofiara miała 18 miesięcy ......

Gość gość
18 miesiecy?? Dzis czytalam ze 5 lat a wsrod ofiar corka pastora

Gość gość
Chrześcijaństwo dzieli się na: Kościół Katolicki (Rzymskokatolicki i Grekokatolicki - i Rzymski ma zakony własnie), Prawosławny (głównie w Rosji), oraz na kościoły protestanckie. Największym kościołem protestanckim zapoczątkowanym dokładnie 500 lat temu podczas Reformacji przez Marcina Lutra jest Kościół Ewangelicko-Augsburski, potem jest Ewangelicko- Reformowany i mniejsze, powstałe pozniej : Zielonośwątkowy, Wolnych Chrześcijan, Adwentystów Dnia Siodmego, Chrześcijan Dnia Sobotniego, Baptystów, itd. Poza podziałem który opisałam są Świadkowie Jehowy, ale nie uznaje się go za żaden kościół chrześcijański, ponieważ nie uznaje krzyża i Trójcy Św oraz boskości Jezusa.

Gość gość
to dizecko pewnie zmarło w szpitalu bo nie udało się go uratować . Była też kobieta w ciąży ....

Gość gość
grekokatolicki to jest prawosławie rzymskokatolicki to katolicyzm

Gość gość
To jest taki odlam jak zielonoswiatkowy

Gość gość
Mi bardziej zal osob dorosłych i starszych niz dzieci

Gość gość
Grekokatolicki to nie jest prawoslawny! Prawoslawny to inaczej Cerkiew a grekokatolicki to jest czesc kaotlickiego (jedna z dwoch, drugi to rzymskokatolicki)

Gość gość
baptyści czyi inni szkoda ludzi

Gość gość
grekokatolicy to prawosławni, poczytaj coś o tym zanim zaczniesz się wymądrzać i stawiać wykrzykniki

Gość gość
To ty poczytaj bo bredzisz :) Kościół grekokatolicki UZNAJE zwierzchnictwo Watykanu, jest jedna z dwoch (obok rzymskokatolickiego) czesci Katolicyzmu Kosciol Prawoslawny NIE UZNAJE zwierzchnictwa Watykanu. A jego przywodca jest Patriarcha Konstantynopola ;)