Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Artemida_10

Jak go podejść, żeby się przyznał?

Polecane posty

Gość Artemida_10

Mój facet od dawna miał słabość do marihuany, czego ja nigdy nie akceptowałam, zwłaszcza że były czasy, kiedy palił codziennie i nie mógł bez niej normalnie funkcjonować. Chciałam wierzyć, że z tym skończył, ale od pewnego czasu coś mi nie pasowało, miałam podejrzenia, że znowu po to sięga. Zawsze byłam daleka od grzebania w cudzych rzeczach, ale musiałam sprawdzić, bo jakoś dziwnie się kręcił obok jednej szafki, wyraźnie coś chował i... znalazłam u niego zestaw do palenia. Wiem, że przenosi go z miejsca na miejsce, czyli wygląda na to, że tego używa, chociaż jakimś cudem nie czuję od niego smrodu, a wcześniej śmierdziało tak, że nie dało się tego ukryć. Zapytałam go wprost czy pali, czy ma coś w domu, wyparł się. Jak tu teraz dalej ufać takiemu człowiekowi? Jeżeli wrócił do nałogu, to chciałabym żeby mi się do tego przyznał. Nie powiem mu wprost, że wiem o wszystkim, bo zajrzałam do jego rzeczy. Macie jakieś pomysły, jak to zrobić, żeby prawda wyszła na jaw? Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
Z alkoholikiem czy narkomanem nie ułożysz sobie życia. Szkoda twojego czasu, bo on i tak cie przechytrzy.

Gość gość
zgadzam się z wypowiedzią powyżej, uciekaj póki możesz jak teraz jest nieszczery to potem tylko gorzej

Gość Artemida_10
Podnoszę, chętnie poznam więcej opinii. Niby ucieczka wydaje się logiczna, jednak jesteśmy ze sobą od wielu lat, za nami wiele wspólnych przeżyć, lepszych i gorszych chwil, a także powiązania finansowo-biznesowe. To nie takie proste. :(

Gość gość
Uzależnienie jest chorobą psychiczną i bardzo trudno jest znaleźć tego wyjść samemu. Potrzeba drugiej osoby w której będziemy mieć wsparcie. Więc autorko jeśli on wrócił do tego to brakowało mu wsparcia, i w ten sposób najlepiej możesz pomóc i jemu i sobie