Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 11miesiecy nieche jesc

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem z moja corka a konkretnie taki ze wogole niechce nic jesc. Karmiona jest piersia a stalych posilkow wogole. Proboje wszystkiego ale to nic nie daje zaczynam sie martwic. Jedna rzecz ktora je to sa deserki ,zadnej kaszki nie przyjmuje itd. Nie wiem juz co mam robic :-(

Gość gość
Zostaw je w oknie zycia.

Gość gość
A jak przybiera na wadze? Moje też bylo karmione piersią i podobnie miałam problemy z rozszerzeniem diety. Nie chciało próbować niczego nowego.Właściwie jadło głównie mleko. Zaczęlo jeść normalnie, jak skończyło rok. Jeśli waga jest w normie i dziecko jest aktywne, to ja bym się Noe martwila.

Gość gość
Zrobiłabym dziecku badanie krwi z poziomem ferrytyny włącznie. Trzeba wykluczyć anemię.

Gość gość
Coreczka jest aktywna nie moze usiedzoec na miejscu . Ostatnio bylysmy u pani doktor to przybyla pol kilo w miesiac

może spróbuj zrobić cos do jedzenia z córeczką, na mojego smyka to podziałało....nawet jak tylko posypywał starty ser na zapiekankę i wszyscy chwalili ze teraz ma lepszy smak, to potem chętniej ją jadl żeby spróbować jak wyszło jego dzieło:-) czy robić wesołe kanapki np. na chleb położyć cieniutki kawałek pomidorka tak by wyglądał jak kapelusz grzybka(kropeczki z kleksików smietany) nogę zrobić np. z jajka i trawkę ze szczypiorka? czy wężowego ogórka i kiełbaską? jeśli przybiera na wadze to nie martw się ....

Gość gość
8:10 To chyba rady dla starszego dZiecka. Jesli prYbiera na wadze to zrób tylko badania krwi czy anemii nie ma. Moj ma.prawie 2 lata i mamy to.samo. Na wadze prZybiera, juz powolutku bo taki wiek. My wyhodowalismy anemie. X podawaniem żelaza tez byl problem bo syn buzie do wszystkiego zaciskal. Ale juz trochę jest lepiej.