Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marakeska

Soczewski dyskomfort.

Polecane posty

Gość marakeska

Cześć, szybkie pytanie. Od wczoraj mam soczewki - mąż mnie namówił i zakupiłam po badaniu. Czuję jednak dyskomfort - jak mrugam to ciągle czuję soczewki, oczy łzawią (kropię kropelkami ale to pomaga na chwilę) - jakiegoś bólu nie ma, ale takie "laskotanie" i mam wrazenie jakbym miała opuchnieta powieke dolną - ale oczywiście jej nie mam - to tylko takie wrazenie, jakby sliwka pod okiem. Pytanie zasadnicze: sciagnac soczewki czy nosic i sie przyzwyczai oko? Mąz mówi, że praktycznie nie czuje soczewki - u mnie jest zupełnie innaczej. Optometryska przyjmie mnie o 17 a do tego czasu mogłabym już się dowiedzieć od was czy nosić czy sciągac. pozdrawiam

Gość gość
jestem alergikiem i nie mogę nosic, a ty nie jesteś uczulona?

Gość gość
kurcze nie wiem, bylam na badaniu i zamowilam soczewki ja czuję dyskomfort, szczegolnie na prawym oku. po prostu czuję soczewkę przy mruganiu. oczy nie sa czerwone, nie bolą, ale ten dyskomfort jest na tyle nieprzyjemny, że zastanawiam się nad sciagnieciem, to tak jakby się rzęsy skleily i przeszkadzały, takie odczucie oraz suche oczy - ciagle mrugam, a zakrapianie pomaga na chwilę.

Gość gość
One powinny być kompletnie niewyczuwalne.Czasem zdarza się, że ktoś "przenosi" zbyt długo, wdają się jakieś bakterie i potem są stany zapalne, oko odrzuca soczewkę, ból i zaczerwienienie. Skoro jednak masz tak od początku, to może one są źle dobrane pod względem rozmiaru? Każde oko jest inne, soczewki są dobierane pod rozmiar. W każdym razie, nie noś idź tam gdzie kupiłaś i przedstaw sprawę.