Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Jak pogodzić się ze smiercią ?

Polecane posty

Kochani mam raka trzuski i nie wiem co bedzię , ma siostra zmarła w wieku 40 lat ma mama w wieku 33 lat ja mam 36 lat . chcę przygotować się na śmierc jak trzeba sie przygotować , i jak dzieci i menża pożegac i zabezpieczyć ?

Gość Barbara Rybicka
przestań tak mówić Rypsyma walcz z tą chorobą do końca nie podawaj się . Jesteś młoda zostań w Polscę nie wyjeżdżaj

18 53 Basiu ma koleżanko z pracy nie mpodam się . Będę walczyć . muszę jechac do Armenii al przyjade mam tu wizyte u lekaża. choć do mnie na cherbatkę

Gość gość
Jesteście nienormalne. Nabijacie się z ciężkiej choroby :-(

19 00 Kochan jak byś nie widziła ja się nie nabijam ja jestem chora . Droga pani ja nigdy bym nie mogło tak postapić żeby się nabijać

Gość gość
Normalnie umierasz i sie z tym godzisz

Pani Rypsymo niech Pani popyta lekarzy jak wyzdrowieć ponieważ ja nic nie wiem prócz internetu. Nie chcem w błąd wprowadzić

Początkowo rak trzustki rozwija się podstępnie, a objawy raka trzustki mają charakter niespecyficzny i zależą od lokalizacji guza. Większość chorych ma niecharakterystyczne symptomy choroby nowotworowej trzustki już na kilka miesięcy przed jej wykryciem. Do wczesnych objawów raka trzustki zalicza się: brak łaknienia, osłabienie, utratę masy ciała, dyskomfort i ból w jamie brzusznej, świeżo wykrytą cukrzycę lub zakrzepowe zapalenie żył, żółtaczkę, odbarwione stolce, ciemny mocz, świąd skóry, mdłości, wymioty, szybkie uczucie sytości, depresja oraz nietolerancja glukozy. zobacz więcej na: https://www.zwrotnikraka.pl/pierwsze-objawy-raka-trzustki-symptomy-nowotworu/ |

Objawy raka trzustki, symptomy choroby: 1. BÓL GRZBIETU – najczęstszym objawem jest ból grzbietu, który jest spowodowany naciekaniem przez nowotwór splotu trzewnego i przestrzeni zaotrzewnej lub zapaleniem trzustki. Ból jako objaw raka trzustki opisywany jest jako intensywny, przeszywający i promieniujący do środkowej części grzbietu. Ból może być też zlokalizowany w nadbrzuszu lub prawym podżebrzu. Możliwy jest ból pleców. 2. ŻÓŁTACZKA – w większości przypadków raka trzustki może występować żółtaczka jako symptom rozwijającej się w organizmie choroby. Żółtaczka pojawia się wówczas, gdy zmiany chorobowe obejmują odcinek trzustkowy przewodu żółciowego wspólnego. 3. DOLEGLIOWOŚCI ŻÓŁĄDKOWO-JELITOWE – objawy raka trzustki mogą wiązać się z naciekaniem przez guz dwunastnicy lub okolicy odźwiernika. W takim przypadku symptomami raka trzustki będą wymioty i nudności. Możliwe są zmiany w częstotliwości oddawana stolca oraz stolce tłuszczowe. Objawy te rzadko występują na wczesnym etapie choroby nowotworowej trzustki. Przy zaawansowanym guzie trzustki może pojawićsię krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego jako konsekwencja naciekania dwunastnicy lub zakrzepicy żtł układu wrotnego i żylaków przełyku. 4. NIETOLERANCJA GLUKOZY – świeżo wykryte zaburzenia tolerancji glukozy z towarzyszącymi objawami żołądkowo-jelitowymi powinny być sygnałem alarmowym i potencjalnym objawem skłaniającym lekarza do rozważenia rozpoznania raka trzustki. 5. WYCZUWALNY W BADANIU PALPACYJNYM PĘCHERZYK ŻÓŁCIOWY – przy braku zapalenia pęcherzyka lub dróg żółciowych, wyczuwalny palpacyjnie pęcherzyk żółciowy sugeruje niedrożność przewodu żółciowego wspólnego wywołaną procesem nowotworowym, o ile nie zostanie wykryta inna przyczyna tego stanu. Jest to tak zwany objaw Courvoisiera i występuje u 25% wszystkich chorych z rakiem trzustki. Inne, rzadziej występujące objawy raka trzustki to: zespół Trousseau (wędrujące zapalenie żył powierzchniowych), wodobrzusze, węzeł Virchowa (węzeł chłonny nadobojczykowy po stronie lewej) lub guz okolicy pępka (tzw. guzki siostry Mary Joseph). zobacz więcej na: https://www.zwrotnikraka.pl/pierwsze-objawy-raka-trzustki-symptomy-nowotworu/ |

ale dzieki Bogu niektóro w Armenii będę i kochana w Polsce leki są i bende wracać

Nie wiadomo czy to sok coś da może trzeba lekarza spytać by coś doradził jak najszybciej. Pani Rypsymo ma już Pani 47kg to mało bardzo