Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży i pije tylko czarna herbatę nie przejdzie mi inna

Polecane posty

Gość gość

Przed ciążą piłam x herbapolu owocowe,wode. A teraz nie przejdzie mi to przez gardło. Nawet tabletki pomijam woda smakowa bo zwykła mi nie przejdzie. Czy tylko ja mam taki grzech? Do śniadania czy kolacji musze mieć czarnego Liptona

Gość gość
Lipton jest strasznie mocna, może dolewaj mleka albo pij zbożowa sama lub z mlekiem. Herbata czarna ponoć gorsza niż kawa.

Gość gość
Pij po prostu slabsza, nie umrzesz od kubka czarnej hebraty. Ja piłam nawet kawę w ciąży, normalną, czarną sypaną i żyje. Oczywiście nie codziennie... Poza tym polecam eksperymentowac. Jesli nie lubisz klasycznej zielonej herbaty, spróbuj japońską senche- jest delikatna, bez charakterystycznej goryczki.

Gość gość
Taka słaba z cytryna to moze jeszcze ok, ale czarna siekiera to ja Byym nie ryzykowała

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał SENCHA, pyszna. Ja pije i na zimno, i na ciepło- swietnie smakuje w formie "lemoniady" z ogorkiem, cytryną, mieta. Picie dwoch kubkow dziennie takiej syfiastej herbaty jak lipton, powiedzmy sobie szczerze to syf, a nie herbata to slaba opcja dla ciezarnej.

Gość gość
Nie pije takiej mocno czarnej az czarna tylko taka no.... bardzo słaba to ona nie jest. Nawet jak dodam cytryne to mi nie przechodzi zaraz nam odruch wymiotny to mój 13 tyg.

Gość gość
Kupie ta senche tylko pytanie czy dostAneta ja w zwykłym sklepie? Zielonej tez podobno nie można pic?

Gość gość
nic ci nie bedzie autorko. ja mialam okropne wymioty nawet po 13 tc i tylko taka mi wchodzila i jest ok

Gość gość
Mam dwójkę dzieci, w obu ciążach piłam normalna, czarna herbatę, a że nie lubię słabej to piłam mocniejsza i nic się nie stało.

Gość gość
Pij słabiutką...mi owocowe tez nie przechodzą przez gardło, piję taką lekko zabarwioną wodę z cytryną. Może jak cytryna Ci nie podchodzi, to dolej soku malinowego?

Gość gość
A co to znaczy, że Ci nie przejdzie? Masz mdłości?

Gość gość
A co sie stanie od herbaty? Serio pytam. Moja koleżanka całe 2 ciąże piła mnóstwo czarnej mocnej herbaty i z dziećmi wszystko w porządku

Gość gość
Nie przejdzie bo mam odruch wymiotny a o mdłościach to już nawet nie chce mi się myślec

Gość gość
Miałam dokładnie to samo. Piłam, urodziłam, moje dziecko jest zdrowe i nie urodziło się z etykietką lipton :D

Gość gość
"Lipton jest strasznie mocna, może dolewaj mleka albo pij zbożowa sama lub z mlekiem. Herbata czarna ponoć gorsza niż kawa. " Wiem coś o tym. Ja musiałam całkowicie zrezygnować z herbaty czarnej gdyś cuda mi się działy z żyłami (przerażające kłucia z kosmosu). Pierwsze co to odstawiłam kawę, ale nic to nie pomogło. Nagle olśnienie, że to może herbata czarna która piłam do po 3 razy dziennie. Odstawiłam i przeszło jak ręką odjął. Jeszcze tylko kawe muszę rzucić bo mam po niej inne problemy (np. intensywne wypadanie włosów, włosy moje w całym domu i wszędzie gdzie się pojawiałam, a nawet arytmię) i wiem też że to od kawy, bo wiele razy robiłam detoksy i objawy zanikały,a jak wracałam do picia kawy to wracały

Gość gość
Ja piłam kawe rozpuszczalną w ciąży, codziennie. Dziecko urodziło się zdrowe, ale teraz jak ma 5 lat to mam z nim pewne problemy jak chodzi o jego rozwój, chodzi o motorykę i teraz się zastanawiam czy to aby nie moja wina, że może powinnam była tej kawy nie pić.

Gość gość
Spróbuj zieloną cytrynową od Teekanne, jest pyszna, jestem wrecz przekonana, ze ją polubisz