Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wniesc o podwyzke alimentow bo byly facet dostal spadek po matce

Polecane posty

Gość gość

Mam z nim syna, placi co miesiac 850 zl ale ja wychowuje syna wiec nie pracuje. Takie pieniadze to podłosc. Wiem ze były dostał potezny spadek po mamie - chce więc większych alimentów. Czy w piście wystarczy że napisze że lepiej mu się pwoodzi??

Gość gość
Spadek to własność osobista tymbardziej, że to już były mąż. A Ty do roboty i zarobić na utrzymanie, a nie pasożytować

Gość gość
Co to znaczy potężny spadek? Jak napiszesz pismo do sądu takim bełkotem jak teraz to raczej nikt cię nie zrozumie.

Gość gość
Idz do pracy.

Gość gość
ale z ciebie jędza , 850 zł alimentów na 1 dziecko to ogromne pieniądze, idz do roboty i zarob sobie, rodzice powinny po równo dawać wkład na wychowanie dziecka, on daje 850zl. a ty nic, jesteś pasożytem i nierobem

Gość gość
Dostał pewnie ze sto tysięcy tego "potężnego" spadku, ta nigdy takich pieniędzty na oczy nie zobaczy w związku z brakiem zatrudnienia to i ma wrażenie fortuny.

Gość gość
zamiast być wdzięczna, że były mąż (i państwo poprzez mops zapewne) finansują Ci życie to jeszcze wyciągasz łapy po kolejne środki. Przedstawicielka pokolenia #dej

Gość gość
Dostał po mamie dom i działkę i auto to wszystko jest warte z miliony złotych więc pieniaze ma a ja sama wychowuje nasze dziecko. Slubu powiedzil mi ze nie wezmie ze mna.

Gość gość
Utrzymanie dziecka spada na obydwoje rodziców. jeśli on daje 850 zł, to sąd liczy, ze twój wkład na dziecko jest taki sam. czyli twoje dziecko powinno mieć 1700 zł. To , że ty nie pracujesz sądu nie obchodzi. Każą ci iść do pracy. Przeważnie alimenty wynoszą do 500 zł, chyba że jest się jakimś sławnych aktorem i ma się większy dochód. To, że ktoś dostał spadek lub wygrał w totka nie ma nic do rzeczy.

Gość Zona swego meza
Nie zapominajcie, ze ta pazerna autorka dostaje jeszcze 500 plus jako samotna matka! NIEROBIE idź iż aron na siebie! Jak można być takim człowiekiem!

Gość gość
Utrzymanie dziecka spada na obydwoje rodziców. jeśli on daje 850 zł, to sąd liczy, ze twój wkład na dziecko jest taki sam. czyli twoje dziecko powinno mieć 1700 zł. xxx Gdzie wyczytałaś taką bzdurę? Nigdzie nie jest powiedziane, że oboje rodziców ma tyle samo finansowo łożyć na dziecko. Osobiste starania to także forma alimentacji, stąd matki na ogół płacą mniej niz ojcowie, który zjawią się raz na miesiąc. Spotkałam sie już z wyrokiem, gdzie opieka nad dzieckiem to było 100% udziału matki.

Gość gość
gość dziś Dostał po mamie dom i działkę i auto to wszystko jest warte z miliony złotych więc pieniaze ma a ja sama wychowuje nasze dziecko. Slubu powiedzil mi ze nie wezmie ze mna xxx i co z tego? to Cię upoważnia do #dej? jak widać miał powody aby nie planować ślubu z Tobą. zresztą wystąp o podwyższenie alimentów, a jakże, śmiało! skoro oddiedziczył sporą sumę (nie wiem jak wyliczyłaś, że warte jest to miliony, może byś tak skrupulatna była w momencie przeglądania ofert o prace?) to stać go na prawnika, który nie tylko wybroni chłopa dla zasady przeciwdziałania pazerności, ale również wystąpi w jego imieniu o ich obniżenie w związku z mniejszymi potrzebami dziecka. To będzie cudowna przestroga :D

Gość Magoria
Autorka wyliczyła w milionach, bo jeszcze przelicza na stare „ piniondze” ;) swoją droga weź sie kobieto do roboty, a nie żyjesz jak pasożyt!

Gość gość
przeciez to provo...

Gość gość
Wiem ze były dostał potezny spadek po mamie - chce więc większych alimentów. Czy w piście wystarczy że napisze że lepiej mu się pwoodzi?? nie