Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Edith1988

Mieszkanie z matką

Polecane posty

Witam. Dręczy mnie taki problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Moja matka prawdopodobnie będzie musiała sprzedać dom rodzinny ( mama ma obecnie 68 lat , dom duży,jest ciezki w utrzymaniu, drogie ogrzewanie, daleko od dzieci które miejszkają w innych miastach). Ja obecnie buduję dom dla swojej rodziny i ewentualnie mogłabym wziąć ją do siebie ale...własnie to ale... Mama miała ciezkie zycie ( samotnie wychowywała 4 dzieci i jednoczesnie pracowałą, ojciec pracował za granicą całe zycie i nie był z problemami rodzinnymi na codzień), gdy przyjezdzał -może po czesci jej nie rozumial albo po porstu nie lubił jej ciagłego użalania się- bardzo czesto dochodziło do wielkich awantur. Matka słaba psychicznie zachorowała na nerwicę oraz depresję. Zdani bylismy na siebie. Ta gehenna trwała całe moje dziecinstwo i młodość, moje rodzenstwo łacznie ze mną mają traumę. To wszystko odcisęło się namnie i ja również cierpię na nerwicę. Zachowanie mojej matki obecnie jest dla mnie bardzo frustrujące ( ma bardzo nerwowe ruchy, odzywki, zachowanie miedzy ludzmi, byle co wyprowadza ją z równowagi, wiekszość naszych rozmow konczy się słowami- nie rób tego, to ci się nie uda, to za duzo kosztuje, po co ci to) ma wysoką emeryturę i skonczyła w przeszłosci studia ale wygląda i zachowuje się jak pani z przytułku, wszystkiego sobie żałuje, nie dba o higienę osobista i bardzo denerwuje się gdy ktoś ją upomina w tym temacie, kupuje wszystko najtańsze, najgorsze, mowi ze jej nic nie potrzebne, z byle powodu płacze, chodzi za mną i wymaga zeby robic za nią najprostrze czynnosci mimo ze jest w 100 procentach sprawna. Gdy mnie obecnie odwiedza bardzo denerwuje mnie jej zachowanie np- wyjmuję gabkę ze zmywania naczyń i zmywa nią podłogę, kiedy się denerwuję i zwracam jej uwagę osmiesza mnie że jestem wielką czyscioszką, albo np. zje cukierka a potem gniecie papierek pół dnia w rękach i szeleści. Nie będę opisywać tych wszystkich czynnosci które robi bo jest ich mnóstwo i są na pozór drobne ale są dla mnie nie do zniesienia i przewiduję ze moge tego sama nie wytrzymać. Co robic?>

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować