Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie sprawdze w necie czy jest smog w krakowie?chodzi o spacer z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Jest multum stron,ale każda podaje inne pomiary Na jednej jest smog ,a inna pokazuje ze go brak Jaka strona jest pewna pod katem pomiaru smogu?doradzcie prosze

Gość gość
Na onecie tylko wlacz lokalizacje

Gość gość
Zainstaluj sobie w telefonie program PLUME i sprawdzasz kuedy chcesz

Gość gość
w ogóle nie sprawdzaj. Smog już jest i nic z tym nie zrobisz.PRzeciez nie zamkniesz sie w domu do kwietnia. Mieszkam w krk i mam aplikacje , ale jej nie właczam....depresji mozna sie nabawic czym oddychamy :/

Gość Kapitan statku widmo
Smok jest w Kraku cały czas, nie ma co sprawdzać...

Gość gość
Wszyscy umrzecie na raka ze smogu.

Gość gość
Może lepiej kupić maski na twarz antysmogowe.. Masakra trochę z czymś takim chodzić cały czas ale skoro rząd nic że smogiem nie robi...

Gość gość
A co rząd ma ze smogiem zrobić. Przecież to ludzie robią ten smog paląc śmieciem w piecach. Zgłaszacie chociaż takich palących w piecach do straży miejskiej? Niestety jest przyzwolenie społeczne na palenie g... i mamy to co mamy.

Gość gość
Dla większego dziecka faktycznie maseczka, ale np. z niemowlęciem czasem sobie lepiej odpuścić te spacery, bo nie mają żadnych walorów zdrowotnych :/ chyba że gdzieś za miasto się wybrać. Jest aplikacja smokSmog, ja patrzę na powietrze.malopolska albo pomiary WIOŚ Kraków.

Gość gość
Co rząd ma zrobić? Władze Krakowa właśnie coś zrobiły, za dwa lata będzie zupełny zakaz palenia paliwami stałymi, i nie będzie tłumaczenia na dym z komina, nieważne jakiego koloru. Teraz są dofinansowania na wymianę pieców i mniejsze już niestety- na ocieplenia domów.

Gość gość
W Krakowie powietrze jest złe prawie codziennie. Polecam ci zakup specjalnych masek antysmogowych. Firma www.ideamask.pl oferuje maski antysmogowe dla dzieci i dorosłych. Ich produkty świetnie się sprawdzają, więc warto się przyjrzeć ich ofercie.

Gość gość
Generealnie faktycznie, Kraków nie ma najlepszego powietrza. W ogóle w Krakowie to niemal wszyscy powinni chodzić w takich maskach: https://ozonemask.pl/ bo one tworzą fajną ochronę,

Gość gość
Polska ogolnie ma chyba najgorsze powietrze w Europie zaraz obok Bułgarii. Ciekawe że takie Niemcy (zobaczcie jaki oni mają przemysl) nir mają takiego problemu. Filtry, po prostu. Polskie wladze nigdy nic nie robily w tym kierunku.

Gość gość
Sciagnij aplikacje Airly na telefon

Kilka lat temu przeprowadziłam się z Katowic do Krakowa i od tego czasu nienawidzę zimy! Ten smog tutaj to jakaś masakra! Powietrze można gryść nie nim oddychać. Od razu wgrałam w telefon aplikacje Kanarek - ostrzeżenia o smogu. Póki co znalazłam 3 sposoby na ten problem, ciągle szukam kolejnych: -oczywiście maska antysmogowa najwyższej jakości z odpowiednimi filtrami (mimo że mam krzywą przegrodę i ciężko mi się w nich oddycha, nie ruszam się bez niej) -komora hiperbaryczna <3 koleżanka korzystała w Vimedzie w Krk i tam się też udałam, polecam!!! oddychacie sobie 95%tlenem (przypomnienie w powietrzu mamy 21%), pod zwiększonym ciśnieniem, przy okazji zauważyłam że moja rana po oparzeniu się dużo szybciej goiła, w tym sezonie na 100% znów na serię się wybiorę. Jak ktoś się obawia to można skorzystać u nich z konsultacji lekarskiej z kwalifikacją, a na stronie mają wypisane wskazania i przeciwwskazania. Ona ma strasznie dużo zastosowań, bo przede mną przychodziła pani z takim chłopczykiem z autyzmem a po mnie zazwyczaj był pan cierpiący na migreny. Warto! -oczyszczacz powietrza i nawilżacz powietrza- jeśli jak ja nie wyobrażacie sobie nie otwierać przez kilka mcy okien, to koniczność dla Was, zawsze jest tańcza opcja nawilżacza czyli mokre ręczniki na kaloryfer, tylko wtedy tracimy trochę na ogrzewaniu Mam nadzieję że komuś pomogłam, czekam na Wasze sprawdzone sposoby!

Gość gość
dzis jest wyjatkowo dobre powietrze w calej Polsce, bo wiatr.

Gość BasiaWęglarz

Kup sobie miernik i będziesz mieć pomiary na bieżąco. My po zmierzeniu zainwestowaliśmy również w oczyszczacz powietrza do naszego mieszkania. Konkretnie ten: https://airdog.pl i jesteśmy bardzo zadowoleni z jego działania. Powietrze w mieszkaniu jest dużo czystsze a i my mamy lepsze samopoczucia.