Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój syn powiedział mi że nie wierzy w Boga, bo on nie istnieje jak św. Mikołaj

Polecane posty

Gość gość
Musze jeszcze dodać źe wierze w Boga ale do kościoła nie chodzę a tym bardziej do spowiedzi .

Gość gość
gość wczoraj Moj syn 12 letni uwaza ze Boga nie ma bo jezeli by byl to moj syn nie bylby niepelnosprawny tylko taki jak inni ot logika 12 latka... xxx co za bzdura ! to , że ludzie choruja i umieraja to przez Boga ?pierwsze Bóg stworzył ludzi aby mogli życ w Raju . Tak w Raju a nie ziemi skazonej , brudnej i przesiaknietej kłamstwem i nienawiscia . Jak zyli Adam i Ewa chyba kazdy wie . Mieli dostosowac sie do zasad Bozych które nie były trudne . Zastosowali sie ? nie ! a przeciez byli doskonali ! Władca tego świata nie jest Bóg bo gdyby tak było Szatan nie oferowałby Jezusowi królestw całego świata kiedy był kuszony na pustyni po 40 dnniowej głodówce . Szatan ma okreslony czas przez Boga i nas kusi na rózne sposoby , a my wybieramy : Boga lub Szatana . Nasza wolna wolna , nasz wybór .

Gość gość
No tak, bo wiara w Boga chroni przed popełnianiem głupot a samobójstwa popełniają tylko niewierzący....

Gość gość
gość dziś gość dziś W Biblii znajdziemy różne rzeczy. Szczególnie interesujące jest przedstawienie Boga w Starym Testamencie - mściwy, zazdrosny i okrutny gnojek. Sęk w tym, że to wszystko bajki, tak samo jak mitologia czy wierzenia dawnych Słowian. xxx a dlaczego byl okrytym gnojkiem ? doczytałas ? zapewne nie . upominał ludzi którzy byli podli . np Sodoma i Gomora co tam sie działo ? prawie to co dzisiaj ....

Gość gość
Nie wytłumaczy sie niektórym ludziom i nie warto . Jezus powiedział ze niektórzy będą słuchać a nie będą pojmować . Bedą patrzeć a nie będą widzieć .

Gość gość
I jeszcze dodam . Jak można nie wierzyć w istnienie Boga i równocześnie obwiniać go za zło .

Gość gość
no ale przecież Mikołaj mieszka w Laponii to jak nie istnieje z całą rodziną :-) A co do Boga to nie ma dowodów na to , że Go nie ma :-) tak samo nie ma dowodów , że On jest :-) Masz głupie dziecko .

Gość gość
Bo na tym polega ludzka głupota . Ze nie ma ktoś nigdy nie miał roweru ale twierdzi ze mu się popsuł.

Gość gość
a po za tym lepiej żyć i wierzyć w to , że gdzieś tam jest bezgraniczna miłość i szczęście Niż w to , że jem sram i tak egzystuję do śmierci , a na sam koniec moje ciało przez ładnych parę lat toczą robale :-) Nie rozumiem nie wierzących osób skoro nie wierzy się w NIC to po co żyć ?

Gość gość
gość dziś A Ty doczytałaś: Kpł 26, 29; Pwt 28, 53 - Bóg zsyła niedźwiedzie, żeby rozszarpały 42 dzieci za to, że śmiały się z łysiny proroka Elizeusza jest wiele podobnych przykładów z Biblii. Poczytaj sobie.

Gość gość
"A co do Boga to nie ma dowodów na to , że Go nie ma usmiech.gif tak samo nie ma dowodów , że On jest usmiech.gif" Tak samo jest z wróżką zębuszką czy krasnoludkami.

Gość gość
"a po za tym lepiej żyć i wierzyć w to , że gdzieś tam jest bezgraniczna miłość i szczęście Niż w to , że jem sram i tak egzystuję do śmierci , a na sam koniec moje ciało przez ładnych parę lat toczą robale usmiech.gif" No tak. Lepiej się całe życie oszukiwać. Zresztą to, że Twoje ciało będą toczyć robale jest więcej niż pewne (chyba że się skremujesz po śmierci). Czy jest coś innego po smierci, tego nie wie nikt. Możemy sobie jedynie wymyślać różne tearie (niebo, piekło, reinkarnacja) i nie wierzyć lub nie. " Nie rozumiem nie wierzących osób skoro nie wierzy się w NIC to po co żyć ?" Bo ktoś nas urodził, już żyjemy, mamy instynkt zachowawczy i można nawet cieszyć się tym życiem tu i teraz i po prostu żyć.

Gość gość
8:14 głupoty mówisz! Dlaczego mam ponosić konsekwencje kogoś kto żył tyle tysięcy lat przede mną? To ja zjadłam ten owoc? Ty? Pani z kasy w biedronce? ----NIEEEEEE!!!!!!! ------ Więc skończ to pie/rdolamento!!!!

Gość gość
gość dziś gość dziś A Ty doczytałaś: Kpł 26, 29; Pwt 28, 53 - Bóg zsyła niedźwiedzie, żeby rozszarpały 42 dzieci za to, że śmiały się z łysiny proroka Elizeusza jest wiele podobnych przykładów z Biblii. Poczytaj sobie. xxx ja ma inny zapis w Biblii

Gość gość
gość dziś 8:14 głupoty mówisz! Dlaczego mam ponosić konsekwencje kogoś kto żył tyle tysięcy lat przede mną? To ja zjadłam ten owoc? Ty? Pani z kasy w biedronce? ----NIEEEEEE!!!!!!! ------ Więc skończ to pie/rdolamento!!!! xxx rozumiem Karynka ze Sebek za mało wypłaty przyniósł a Brajanek i Jessika nie dali ci spac w nocy ale logiczne myslenie to twoja słaba strona .

Gość gość
10:20 achaś, wymyśl coś lepszego (pudło teolozko bo na pewno nie katoliczko) i kochaj siebie bo bliźniego kochać nie umiesz a swoimi durnotami możesz zaimponować ludziom swojego pokroju.

Gość gość
a kimze jest katolik ? ma cos wspólnego z chrzescijaninem ?

Gość gość
Katoliczko -chrzescijanko z założenia katolik wierzy wChrystusa, chrztu udziela ksiądz w Polsce większość rzymskokatolicka, chrzescijanko.

Gość gość
i co z tego ze wiekszosc katolicy ? w koło matactwa , kłamstwa , oszustwa , przeklenstwa etc to fajne bo tego dużo i bede to poierac ? twój mózg działa ? a katolik to nie chrzescijanin .

Gość gość
Wielu wyznawców róznych religii wierzy w Jezusa . Sama wiara nie wystarcza . Musi byc dopełniona uczynkami . Jezus był chrzescijaninem a nie katolkiem . Poczytaj co znaczy koscioł rzysmkokatolicki , parafianin , katolik etc Jaka jest historia owego koscioła i papieży . Czy to nasladowcy Jezusa ? Jest mnóstwo religii na swiecie , czy one wszystkie prowadza do Boga ?

Gość gość
Wątpiący, przeczytajcie książkę "DOWÓD". (PRAWDZIWA HISTORIA NEUROCHIRURGA, KTÓRY PRZEKROCZYŁ GRANICĘ ŚMIERCI I ODKRYŁ NIEBO). Mnie ta książka przywróciła wiarę, wszystko stało się jasne. Także w tej kwestii, dlaczego jest zło.

Gość gość
ksiązkę ludzi czy Biblię pochodzaca od Boga ?/

Gość Teppic No4
Dzieciak jest w takim razie obiecujący :) Kto wie, może zostanie naukowcem?

Gość gość
Pytanie do katolików. Jeżeli Biblia pochodzi od Boga to dlaczego Wasza religia nakazuje Wam żyć według katechizmu kk a nie według Biblii? Dlaczego kościół zmienił taki fundament jak np. 10 przykazań, dlaczego czcicie nie tylko Boga, ale i Matkę Boską i wyznajecie kult świętych? Dlaczego z Biblii kk powybierał tylko to mu pasuje?

Gość gość
" Nie rozumiem nie wierzących osób skoro nie wierzy się w NIC to po co żyć ?" xxx Po co? Dobre pytanie. Może po to aby przekazać dalej samolubny gen? A może po prostu życie nie ma żadnego sensu i nie jest po coś. Ludzie są zbyt zarozumiali, żeby to móc zaakceptować.

Gość mamakinia36
Hmm a co by powiedział gdyby dostał list od świętego Mikołaja? Ja mam w domu 5 latka, często pyta czy mikołaj istnieje. W tym roku mam zamiar mu udowodnić że tak. Dostanie od niego list https://www.listymikolaja.pl/list-od-mikolaja.html . Sama jak go czytałam to aż miło się na sercu zrobiło. List można przeredagować. Święta to magiczny czas a taki list będzie ich idealna zapowiedzią i ogromną radością dla małego.

Gość Zuzka 564
Moja córka ma autyzm... Jak miała 6 lat stwierdziła, że ma ogromny żal do Boga, że nie może dobrze mówić:-( Próbowałam przygotować ją do Komunii św., niestety nie wytrzymywała w kościele, za dużo bodźców... do tego te dewotki dziwnie patrzące się na nią , że płacze i boi się... Dałam sobie spokój. Pomyślałam, co to za Bóg co nawet w takiej chwili jej nie pomoże... O nic go teraz nie proszę, bo po co? Moi rodzice byli bardzo dobrymi, głęboko wierzącymi ludźmi. I co z tego? Mama przez 20 lat cierpiała w bólu, a tata umierał śmiercią głodową na raka. A tacy bandyci mają się dobrze, mają zdrowe dzieci? Jaki w tym sens? Bóg powinien karać złych ludzi a nie dobrych albo niewinne dzieci...

Gość gość
Kiedys taka mocno wierząca mloda znajoma,mowila ze ma 103 letnia sąsiadke i sie zastanawia od czego to zalezy ze ktos dlugo albo krótko żyje. Ja jej mówie ,ze widocznie kobitka ma zdrowie,dosc zdrowe organy,nie ma zadnego nowotworu,nie przeszla w zyciu udaru,wylewu itp. A ta by mnie prawie pobiła,ze jak moge takie glupoty gadać,ze to tylko zależy od boga,ze pewnie ,zapomniał o tej staruszce i tylko dlatego tak dlugo zyje a nie od zdrowia. Juz sama nie wiem.

Gość gość
jacy ludzie są biedni, wierzą w zabbony

Gość gość
" 2017.11.09 6:15 ale jesteś głupia " A niby dlaczego ? bo zadałam pytanie ? Nie wierzysz w Boga to nie wierz. Ja nie praktykuję bo jest to dla mnie temat trudny ale nie jestem na tyle arogancka aby cokolwiek stwierdzać z całkowitą pewnością. A ty nie dość że jesteś arogancka to jeszcze obrażasz ludzi praktycznie za nic. A każdy z nas jest tylko kupką kości i mięśni i ile takie przeciętne ludzkie życie trwa. Tyle co kot napłakał. Niektórzy przeceniają naukę i jej niby rozwój. Pomimo postępu cywilizacji to nadal jest tyle samo roboty co dawniej bo co z tego że coś tam wynaleziono skoro doszły i w związku z nowymi wynalazkami doszły nowe obowiązki których wcześniej nie było. Ludzie nadal zapierdalają po 12 godzin choćby w tej niby nowoczesnej korporacji. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Mózg ludzki nie jest w stanie zbadać i zgłębić sam siebie, choćby budował wieżowce do nieba. Ludzie cały czas próbują się rozwijać, no ale bez przesady. Prędzej zgnijemy od samozniszczenia, a nawet jeśli jakimś cudem nie to kula ziemska jak sie ogląda programy o kosmosie to wcale nie jest aż tak długowieczna. Nawet słońce w końcu straci swoje rezerwy i ziemia zmieni całkowicie swoje właściwości na nieprzyjazne do życia dla istot wszelakich. Co ty myślisz że wtedy zbudujemy cudowną maszyne i sie przeniesiemy gdzieś ? Gdyby tak było to inne niby bardziej rozwinięte cywilizacje z innych galaktyk już dawno by nas odwiedziły, a nie zdarzyło się nic takiego. Człowiek jest niczym. Dosłownie niczym. Jego dni są policzone, a ty sie masz za nie wiem kogo, jakbyś pozjadała wszelkie rozumy. Przeżyłaś własną śmierć ? Nie. To jakim prawem twierdzisz coś z całą pewnością skoro tego nie przerobiłaś. Ktoś wierzy w Boga to wierzy. Ma do tego prawo.