Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko musi mieć rodzeństwo ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą 2 letniej córeczki, jest śliczna, mądra, nie sprawia nam problemów, ciąże przeszłam bardzo dobrze, niemal od razu wróciłam do formy, nie miałam problemów z karmieniem, dobrze powodzi nam się finansowo.. więc mamy idealne warunki do tego żeby postarać się o rodzeństwo dla niej.. Jednak ja nie chce. Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci - starszego synka i młodszą córeczke.. jednak jak urodziła sie córka to zrozumiałam, że ja tak na prawdę zawsze marzyłam o dziewczynce i jedynie chciałam żeby miała starszego, opiekującego się nią brata..Kocham ja najbardziej na swiecie i nie chce dzielic swojej milosci na dwojke.. wiem, ze jak urodziloby sie kolejne dziecko to na pewno pokochalabym je rownie mocno ale zalezy mi na tym by skupic sie na niej i poswiecac tylko jej moj czas.. Sama mam siostre, ale nie mam z niej jakiejs wyjatkowej relacji, kocham ja tak samo jak kocham przyjaciolke czy kuzynke.. Moja corka tez ma duzo dzieci w okol siebie - siostra mojego meza ma dwojke - jedno rok starsze, drugie rok mlodsze od mojej, moja przyjaciolka ma corke niecaly rok mlodsza -bardzo dbamy o to by nasze dzieci mialy kontakt, do tego dzieci znajomych - corce na pewno nie brakuje towarzystwa. Wiem, ze sa argumenty, ze jak nas zabraknie to mala zostanie zupelnie sama.. ale jakos do mnie nie trafiaja.. Przeciez bedzie miala kuzynostwo, przyjaciol, swoja rodzine.. rownie dobrze moze byc tak ze rodzenstwo sie pokloci i nie bedzie ze soba utrzymywalo kontaktu.. Nie wiem juz co myslec..czy dziecko musi miec rodzenstwo ?

Gość gość
Nie musi. To najwiekszy absurd i mit wszechczasów ;)

Gość gość
tak musi zeby nie było egoistyczne ale z takim pytaniem to idz na wielodzietni org tam maja po 14 dzieci i ich sie spytaj jakie sa kozysci oprócz 500+

Gość gość
ja nie mam rodzeństwa i jestem zadowolona,nigdy nie chciałam brata czy siostry...mąż ma 7 rodzeństwa a kontakt jako taki utrzymujemy z 3,z resztą nie mamy w ogóle kontaktu...z tymi co mamy to też nie jest jakiś super,raz na jakiś czas się odwiedzamy i to tyle