Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina_777888999

dziękuję Pani K.

Polecane posty

Gość Karina_777888999

Gdy miałam 17 lat poznałam starszego o 12 lat chłopaka. Zawrócił mi w głowie jak mało kto, po szkole codziennie biegałam do niego, gotowałam mu obiadki aby miał ciepłe jak wróci z pracy, myślę że byłam z nim szczęśliwa po ponad 1,5 roku związku on nagle zaczął snuć poważne plany dot. nas a mianowicie zaczął mnie namawiać na dziecko i ślub. Byłam jeszcze młoda i głupia i zgodziłam się abyśmy zaczęli starać się o dziecko, nikomu jeszcze o tym nie powiedziałam ale odstawiliśmy wszelkie zabezpieczenia. Pewnego dnia, był to dzień kobiet więc Pani K. od historii wyjątkowo podarowała nam lekcję i powiedziała że prosi wszystkie dziewczyny z klasy aby poszły na studia, stały się niezależne itp tak przez 45 minut, a do mnie dotarło co właśnie chcę zrobić, czyli że chce być kobietą na utrzymaniu mężczyzny, bez wykształcenia itp. Powiedziałam chłopakowi o tym, że jednak nie chcę dziecka że chce iśc na studia itp, modląc się abym jeszcze nie była w ciąży. Na szczęście nie byłam, nasz związek nie przetrwał mojej decyzji i chwilę później rozstaliśmy się. Ja poszłam na studia, poznałam męża i tak minęło 11 lat. Świat jest mały i jak się okazało pracuję z kuzynką dziewczyny która wyszła za mąż za mojego byłego chłopaka, podobno szybko "wpadli" i ona jako 20 letnia dziewczyna wyszła za mąż i teraz przychodzi do swojej kuzynki i płacze że zmarnowała sobie życie u boku tego człowieka i nie ma nawet gdzie odejść ... współczuję jej i dziękuję Pani K. za lekcję która zmieniła moje życie

Gość gość
Gratuluje dobrego wyboru, miałaś duże szczęście ze posłuchałas rady starszej osoby