Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BajecznyAndrutek

Kto powinien zapłacić za ta imprezę?

Polecane posty

Gość BajecznyAndrutek

Mój chłopak "umówił" nas jak powiedzial ze swoją siostra i jej chlopakiem w sobotę na imprezę. Nie mam teraz za bardzo kasy bo miałam sporo wydatkow związanych z mieszkaniem(utrzymują mnie rodzice i nie chce od nich jeszcze wyciagac) a wiadomo wejściówka,alkohol itd kosztuje. Czy on powienn zaplacic? Bo chyba on mnie zaprosił, nie wiem jak to rozumieć

Gość gość
Każdy za siebie, to twój chłopak czy sponsor? A jak nie masz kasy, to powiedz to chłopakowi.

Gość gość
Jeśłi Cię zaprosił to on powinien pokryć wszelkie koszty ale .....ale to zalezy do jakiego typu faceta Twój chłopak się zalicza. Czy jest dżentelmenem i potrafi się zachowac w takich sytuacjach , czy może skąpi-groszem i będzie oczekiwał że każdy płaci za siebie. Najlepiej byś go o to zapytała jak wygląda sprawa płatności .

Gość gość
Jak kobieta ma dumę i honor, to płaci za siebie. Jak ma mentalność kurtyzany, to wiadomo...

Gość gość
Powiedz że nie idziesz bo nie masz kasy, zobaczysz co odpowie.

Gość gość
Zapraszajacy placi. Do zlego tonu nalezy oczekiwanie na rekompensate poniesionych kosztow przez zapraszajacego. Zupelnie jnna kwestia gdy wspolnie uzgadniacie podzial kosztow bo wspolnie podjeliscie decyzje o wyjsciu, zabawie. Swoja droga warto uzmyslowic stan swoich mozliwosci finansowych, by uniknac niezrecznosci. Bedziesz miala w razie co wycofac sie z wyjscia. Pozdrawiam Elena