Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dania...nasz nowy kraj.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Za miesiąc dojeżdżamy do męża. Syn 7miesiecy, corka 5lat. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze wkoncu będziemy razem jako rodzina. A z drugiej jesten przerażona. Wszystko nowe. Brak znajomych. Nie wiem jak to będzie. ..

Gość gość
Mam nadzieje, ze bedziesz się integrowałą i nie bedziesz jak muslimy albo inne ''polaki'' co to unikają obcych i dalej pisza na polskich forach zamiast na niemieckich, angielskich, szwedzkich, oni niczym nie roznią się od brudasów islamskich

Gość gość
Będzie dobrze! Dania to jeden z najlepszych krajów na świecie jeżeli chodzi o asymilację obcokrajowców. Duńczycy są bardzo otwarci i sympatyczni. Poziom życia wysoki. Łatwo znajdziesz dobrze płatną pracę i po roku podłapiesz język, który wcale nie jest trudny dla Polaka. Powodzenia!

Gość gość
Mam męża duznczyka. Lubię jeździć do Dani. Jakiś czas tam mieszkaliśmy.

Gość gość
Współczuję 16 lat mieszkam w Skandynawii mam nadzieje ze to mój ostatni rok ,bo chce być w końcu domu. Duńczycy są uśmiechnięci Norwedzy tez ale bądź czujna to pozory.

Gość gość
gość dziś HaHaHaHaHa Dawno sie tak nie usmialam!!!

Gość gość
Wiadomo każdy kraj ma swoją specyfikę. Mieszkałam sama przez 3 lata w Danii po studiach. W trakcie studiów każde wakacje w Szwecji żeby łatwiej utrzymać się na studiach w Polsce. Po Danii wyprowadziłam się do Norwegii bo tam pracował mój przyszły mąż. Potem przez rok żyłam w Polsce. Potem 2 lata Islandia. Teraz znowu Dania. Po prostu kasa większa niż w Polsce. Asymilacja? Jak w każdym kraju. Wiele zależy od nas i od pracy którą mamy. Ucz się języka. Jeżeli nie masz żadnego konkretnego zawodu pomyśl co możesz robić. Wszystko po powoli ale z jakimś planem. I będzie dobrze.