Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drewno na tarasie

Polecane posty

Gość gość

Niedawno kupiliśmy dom. Proszę, doradźcie nam, jak impregnować drewno na tarasie.

Gość Ekspert Bondex
Drewniany taras narażony jest na czynniki atmosferyczne, pleśnie, bakterie i itd. Jeśli chcecie, by zawsze wyglądał pięknie, czas na impregnację. Rodzaj preparatów zależny jest od drewna, z którego zbudowany jest taras. Możecie użyć do tego np. Bondex Wood Preserver, który dokładnie wnika w strukturę drewna, tworząc warstwę ochronną. Sprawdźcie także lakierobejcę Bondex, a więcej informacji dostępna jest pod adresem http://www.bondex.pl/Produkty/Gama-produktow.aspx#ochrona-drewna.

Gość gość
Ja bym się z tym zwróciła do fachowców, np. firma Klinika Parkietu. Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie, aby mieć pewność, że taras zostanie odpowiednio zabezpieczony. Niestety deszcz, śnieg, ekspozycja na słońce, to wszystko drewnu szkodzi. U moich rodziców żle zabezpieczony taras po 2 latach trzeba było odnawiać, właśnie ta firma to robiła i powiem, że różnica diametralna.

Gość Czarek M
Myślę, że warto abys równiez rozważyła wybór innych materiałów jak kostka dekoracyjna bądź płyty tarasowe od Pozbruk co pozwoli Ci na zachowanie najwyższej trwałości oraz pieknego wyglądu przez długie, długie lata.

Gość Grzesierr
Jak najbardziej, drewno czy kompozyt to nie jedyne materiały, które nadają się na taras. Jeżeli o mnie chodzi to wybrałem kostkę Kanada Pozbruk i na ścieżkę w ogrodzie Kamień Ogrodowy. Efekt wizualny naprawdę pozytywnie zaskoczył (nawet moich gości).

Gość gerusso
A jeżeli potrzebne będą preparaty do pielęgnacji drewna to polecam https://meblopol24.pl/ ja ostatnio impregnowałem deski właśnie impregnatem zamówionym od nich i jestem bardzo zadowolony, a co najlepsze koszt całkowity z przesyłką mniejszy niż jakbym stacjonarnie kupił :P