Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mandarynka

Temperatura mleka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość mandarynka

Karmie piersia. Ale zdarza mi sie odciagnac pokarm i podac go z butelki. Jesli mleko jest w temperaturze pokojowej to podaje od razu. Jesli mleko jest z lodowki to wkladam do cieplwj wody i ogrzewam mniej wiecej do temp pokojowej, zeby nie bylo zimne. Robie tak bo w szpitalu noworodkom podawali mm w temp pokojowej (takie gotowe butelki, do zdjecia nakretka i zalozony smoczek). Te butelki byly normal ie przechowywane w temp pokojowej. Mialam juz mowione kilka razy ze powinnnam podgrzewac (osoby z pokolenia wyzej). A jak Wy robicie, w jakiej temp podajwcie mleko? Dodam ze moje dziecko ma 2 miesiace, zajada mleko z butelki ze smakiem.

Gość gość
Ja tam daje mleko w sumie rozne. Jakos temperatury wybitnie nie pilnuje i wszystko ok. Czasami jak dziecku zimno to cieplejsze a jak jest goraco to chlodniejsze:)

Gość gość
Ja daje " na oko"- cieplejsze na pewno niz temp pokojowa. Uwazam ze mleko w temp.pokojowek jest za chlodne dla takiego malucha. Ale to moje zdanie.

Gość gość
Podobno dzieci lubią ciepłe mleko bo pokarm z piersi też jest ciepły...

Gość gość
Ja nuepodrmgrzewalan przez 2-3 tyg ale stwierdziłam ze raczej sama nie chciałabym pić takiego poza tym jedno z dziieci zdecydowanie zaczęło się wykrzywiac itp gdy zaczęłam podgrzewać mleko znikalo szybciutko z butelek.

Gość gość mandarynka
wiekszosc podgrzewa.. a spotkąlyscie sie zeby ktos podawal w temp pokojowej? Jak bylo w szpitalu ?

Gość gość
Takie cieplejsze napewno jest smaczniejsze.

Gość gość
W szpitalu temp pokijowa ale to bylo lato I mowili ze max 3 h Miało stać więc było ciepłe a poza tym mówili ze do ciepłej wody wlozyc. U mnie jedno dziecko może pić w temp pokojowej ale drugie nawet głodne niewypije.

Gość gość
Ja też jak zostawiałam "na szybko" to podawałam bez podgrzewania, a raczej mąż wtedy podawał. Synek lubił każde mleko w każdej formie, córka lubiła tylko pierś i z trudem piła z butelki, nieważne czy moje, czy potem mm, czy chłodniejsze, czy podgrzane. Gdyby mały też nie lubił chłodnego, to bym podgrzewała, ale skoro pił chętnie- to po co?