Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój ojciec jest psycholem który wszystkich kontroluje

Polecane posty

Gość gość

Za niespełna 20 dni będę pełnoletnia. Mój ojciec jest chory psychicznie. Karze mi wracać o 22 do domu bo inaczej jest szarpanie wyzywanie od najgorszych itd. Wiec moje pytanie jeśli skończę te 18 lat i Np przyjdę sobie na drugi dzień rano do domu to co mój ojciec może mi zrobić np. Wyrzucić z dom itp? Plus dodam ze jestem prawie pewna ze mam przez niego od ponad 3 lat depresje. I w dzieciństwie w sumie 6 lat temu do urodzenia bił mnie moja mamę i mojego brata.

Gość gość
Źle konstruujesz rozwiązanie swojego problemu: jeśli ojciec ma skłonności do zachowań przemocowych powinnaś dążyć do odcięcia się od niego i samodzielności (także w myśleniu) a nie martwić się czy cię wyrzuci z domu :) To, że sobie wrócisz nad ranem mając lat 18 a nie 17 nie zmieni absolutnie nic w Waszym życiu na lepsze, nawet jeśli Cię nie wyrzuci. Poszukaj pracy i wynajmij pokój ze studentami na początek, albo idź na studia i zamieszkaj w akademiku lub wyjedź za granicę - cokolwiek, byle szybciej się odciąć.

Gość gość
Mój był jeszcze lepszy. Do 20-ego roku życia musialam być w domu o 20ej, a w zimie o 18ej. Pierwszy raz wróciłam o 21,30 jak zdalam maturę. To była jazda.

Gość gość
Jeżeli jesteś zameldowana w domu, to on cię nie może wyrzucić od tak. G****o ci zrobi.

Gość gość
Akurat to że tobie jako niepełnoletniej nastolatce każe wracać do domu przed 22gą, to nie jest psychiczny ale to jest wymóg prawny, że dzieciakom nie wolno się pętać po 22giej bez opieki dorosłych. Więc tu prawo stoi po jego stronie, a ty jako 17latka tez nie ma powodu żebyś się po nocach włóczyła. Za to sprawa szarpania, jesli chcesz to mozesz to zgłaszac na policje i do opieki. No i inna sprawa, zacznij kombinować żeby się wyprowadzić, a nie mieszkac z kimś z kim się nienawidzicie nawzajem.

Gość gość
Zle mnie zrozumiałeś/aś, on jest chory ma problemy z agresją, gada sam do siebie o tym jak np by mnie pobił, jeśli np uderzenie 16 letniej córki twarz za to ze rozsypała żelki w samochodzie na środku miasta tak ze aż krew z nosa leciała nie jest chore to nie wiem co jest tego definicja w każdym razie nie chodziło mnie ze jest chory psychicznie bo karze mi wracać o 22. Bo to juz jest inna sytuacja.