Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos kto jawnie ignoruje druga osobe

Polecane posty

Gość gość

w pracy , dlaczego tak robi?

Gość gość
Różne są powody: niechęć, krzywda, lęk przed tą osobą, może wcześniejsza obmowa, jakieś krzywdzące działanie, nie pasujecie do siebie zwyczajnie

Gość gość
c***j mnie to obchodzi?

Gość gość
Z autopsji: może moje postępowanie przypomina ignorancję, ale wolę zachować dystans, gdyż osoba ta nie budzi we mnie zaufania, i np. pertraktuje z moim wrogiem, koleżanką a czego tu się spodziewać

Gość gość
Coś się wydarzyło na pewno… Jeśli ktoś żąda szacunku, musi sobie na ten szacunek zasłużyć! A czy ty byś garnął/ła się do osoby, która wobec ciebie nie jest w porządku, a nawet okazuje ci lekceważenie… Zapytaj siebie o swoją postawę!

Gość gość
do innych odnosi sie normalnie

Gość gość
Ta osoba, która ignoruje moze miec problem sama ze sobą, moze nie lubić siebie ani ludzi albo ktoś tej osobie wyrządził kiedyś krzywde, zranił itp. i teraz ona przenosi to na kogoś innego i ignoruje lekcewazy np. kogoś itp. itd. Znam taką którą mąż zostawił dla młodszej i ma ta osoba złe relacje z matką dlatego wyzywa sie na innych ludziach

Gość gość
każdy ma inne przeżycia, sprawa indywidualna nie ma co przyklejać jakiejś łatki do tej osoby- najlepiej spytać o co chodzi ale to nie można być pizdąąąą

Gość gość
Na pewno jakieś przesłanki już są, lecz ja bym radziła, aby autor/autorka najpierw zaczął/ła od samego siebie...

Gość gość
Traktujemy innych ludzi tak jak ktoś nas wczesniej kiedys potraktował

Gość gość
To jak traktujemy innych ludzi świadczy o nas samych

Gość gość
Właśnie, i tak np. rozmawiamy ze wszystkimi, tylko nie z tą osobą, a potem dziwimy się, że ktoś nas ignoruje…fortuna kołem się toczy…

Gość gość
podaj przyklad ignorancji

Gość gość
np. musiales/las powiedziec cos tej osobie krzywdzacego

Gość gość
22.04 najprawdopodobniej tak wlasnie jest, tylko autorek-autorka siebie chce tu wybielic

Gość gość
Osoba nieświadoma któa zostałą kiedys skrzywdzona przez życie i / lub inną osobę (w jej mniemaniu - skrzywdzona) krzywdzi potem innych ale jest to osoba nieświadoma i nieprzebudzona dlatego krzywdzi aby sie dowartosciowac i sobie cos rekompensowac. Olej osobe która cie skrzywdzi bo jak mówi powiedzenie Nigdy nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas świni nie nauczysz

Gość gość
powody moga byc rozne, ale jedno jest pewne - jesli sam/sama ignorujesz to tyle samo dostajesz w zamian

Gość gość
ja np ignoruje ludzi, ktorzy sa wyniosli, przemadrzali, maja wysokie mniemanie o sonie i ci co obrazaja czy wysmiewaja innych ludzi - niekoniecznie mnie

Gość gość
i wszystkich tych, ktorzy mnie ignoruja - bez wzgledu na to czy to praca, dom,otoczenie, sasiedzi ...

Gość gość
Jeśli nie ma obiektywnego powodu, a nagle ktoś tak się zaczyna zachowywać, to możliwe że ta osoba wyobrazila sobie coś lub błędnie zinterpretowala jakieś nasze zachowanie czy słowo. Spotkałam się z czymś takim. To jest bardzo przykre, jeśli ktoś nagle zaczyna nas ignorować, szczególnie jeśli to jest osoba którą lubimy i szanujemy :(

Gość gość
a może chce przyciągnąć uwagę lub brak jej odwagi

Gość gość
ta osoba wyobrazila sobie coś lub błędnie zinterpretowala jakieś nasze zachowanie czy słowo. x Może ta osoba trafnie zinterpretowała nasze słowa i postanowiła, że nie chce mieć z kimś takim do czynienia. I efektem jest ignorancja . Chyba doszliśmy do sedna sprawy!!!

Gość gość
• Może ta osoba trafnie zinterpretowała nasze słowa i zachowanie!!! oraz postanowiła, że nie chce mieć z kimś takim do czynienia. I efektem jest ignorancja . na 100 procent doszliśmy do sedna sprawy!!!

Gość gość
Jeśli trafnie zinterpretowala, to jasne. Gorzej jeśli tylko myśli że trafnie...

Gość gość
22:38 Też tak może być. Może być jeszcze inny powód, ta osoba może czuć się winna z jakiegoś powodu, wstydzić się

Gość gość
22.38 Myślenie głupiego! Nikt nie chce na siebie zwracać uwagi takim czymś. Jeśli ktoś kogoś ignoruje, ma powód i bardzo znaczący! Niech ta/ten od siedmiu boleści autorzyna, wzniesie się ponad i porozmawia z tą osobą.

Gość gość
na pewno cos zgrzytało miedzy wami musisz przeanalizowac

Gość gość
Tak czy siak, zawsze lepiej się wysilic i spróbować porozmawiać, najlepiej bez złego nastawienia na spokojnie. Na obrazę i ignorowanie zawsze jest czas kiedy jest powód, ale lepiej nie odrzucać kogoś zbyt pochopnie. Czasem coś wydaje się wielkim problemem, a okazuje się zwykłym nieporozumieniem. Istnieją też ludzie, którzy reagują bardzo niedojrzale na poziomie emocji. I one rzeczywiście mogą chcieć w ten sposób zwrócić swoją uwagę.

Gość gość
Ale wy jesteście mądrzy w kazdej sytuacji . Jesteście wszystkowiedzace omnibusy .

Gość gość
Przykład z pewnej pracy Na początku wobec osoby x zachowałam się bardzo taktowanie, myślę odpowiedzialnie i ładnie. Ale później zauważyłam, że ta osoba x poświęca mi niewiele uwagi, niewiele zaangażowania w relacje, a innej osobie y, która nie grzeszy skromnością i cichością, której gęba się właściwie nie zamyka, dużo więcej uwagi, zrozumienia, empatii i…..czułam się wręcz lekceważona, z czym łączyło się poczucie krzywdy. I zaczęłam ignorować… Autorzyno, przyznaj się lepiejm co zrobiłeś! Może jesteś takim samym/samą gnojem/gnojówką?