Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agawa1234

Rozwiązanie zagadki Iwony Wieczorek

Polecane posty

Gość Agawa1234

Oglądaliscie ten filmik? Mi szczęka opadła...

Gość gość
Ogladalam. Ma to sens. Tyle lat jej szukali. Przecież nie mogla sie rozplynac w powietrzu.

Gość gość
napiszcie, filmu nie moglam obejrzec, bo mieszkam za granica.

Gość gość
Nie oglądałam.

Gość Agawa 1234
Tez sądzę, ze to rozwiązanie, policja jak zwykle... brak słów. Znalazłam tez w komentarzach b niepokojaca wypowiedz o firmach wywozących odpady z gdańska: "Witam, tydzień wcześniej tj. 10.07.2010r. po koncercie Tiesto spaliśmy na plaży na wysokości tej gdzie zaginęła tydzień później Iwona. Doszło tam do zdarzenia: zostaliśmy okradzeni przez ekipę sprzątająca widziałem jak chodzący ze szpikulcem po plaży zbierający śmieci okradali ludzi. Kładąc się spać schowaliśmy rzeczy - portfele telefony - pod kocem. Chodzący pan ze szpikulcem pod pretekstem zbierania śmieci okradł nas. Wydaje mi się że zostałem czymś odurzony ponieważ widziałem wszystko jednak nie mogłem się ruszyć jakby przez sen. Zgłosiliśmy temat na policje jednak nie mogłem zeznawać i o tym opowiedzieć ponieważ kilka dni później wracałem do pracy za granicą. Zadzwoniliśmy z dziewczyną na skradziony telefon ktoś odebrał lecz nic się nie odzywał, wtedy powiedziałem proszę oddać dokumenty dostaliśmy SMSa zwrotnego że mam ładną dziewczynę a dokumenty będą leżeć na murku pod wejściem nr. do plaży. Udaliśmy się pod wskazane wejście, dokumentów nie było nieopodal stali dwóch mężczyzn wykładali worki ze śmietników do auta i spoglądali na nas i się śmiali. Zorientowaliśmy się ze to szajka. Później jak doszło do zdarzenia z Iwona mówiłem do znajomych ze to pewnie oni, ekipa sprzątająca ze pewnie Iwona udała się na plażę zobaczyła co nie trzeba - może ja chcieli okraść - i została zaatakowana. Możliwe ze tym szpikulcem. Teraz sytuacja może się potwierdzić

Gość gość
? Pan Latkowski gdy zeznawal ws. AG coś wspomniał o tej dziewczynie.

Gość gość
Mi się niedawno przyśniła, Powedziala, że jej nie znajdą, bo jest spalona, a prochy wsypali do jakieś studzienki/kanalu w woj. kujawsko-pomorskim

Gość gość
To ma sens, kto jak nie oni moglby "sprzatnac" cialo.

Gość gość
Mi się niedawno przyśniła, Powedziala, że jej nie znajdą, bo jest spalona, a prochy wsypali do jakieś studzienki/kanalu w woj. kujawsko-pomorskim.

Gość gość
Na filmie jest pokazany samochód smieciarzy, który jak sie okazało jechal tak, ze tor sie przecina z torem którym szła Iwona. Analizowano potem na innych kamerach co robili pózniej smieciarze, i zauwazono, ze zmienil sie kierowca, zjechali nagle w jakąś boczna uliczke, która nie nalezała do ich trasy. Potem widac wręcz ujęcie, z kamery co była wysoko, ze w srodku siedzi facet na jakichs workach, i widac wyraznie ksztalt głowy tej Iwony, analizowano to komputerowo. Do tego, smieciarzy policja juz przesluchiwała lata temu, i ich zeznania miały wiele sprzecznosci. Prawdopodobnie, kierowca zaczepił Iwone, mowiąc jakies wulgarne treści, a ona miała podobno charakter, ze na pewno cos odkrzykneła, i doszło do kłótni...

Gość gość
Straszne

Gość gośćal
Głupie polskie pałki sa za cienkie w uszach na rozwiązywanie takich zagadek. Okazuje sie, ze rozwiazanie leżało tuż za rogiem, ale matołki w niebieskich mundurkach to banda idiotów. Jedyne co im wychodzi to używanie paralizatora.

Gość gość
Rzeczywiście to może byc strzał w dziesiątkę. Zresztą podobno w takich firmach pracuje dużo recydywistów, co tez nie napawa optymizmem

Gość gość
Bzdura; jakby od kazdej pyskowki ludzie sie zabijali to juz polowy populacji by nie bylo. Co innego kradziez portfela na plazy a co innego g**** i zabojstwo. Zreszta mieliby tylko godzine zeby ja zg****ic i zabic. Spalenie zwlok to tez nie takie hop siup jak sie wam wydaje. Rozwiazaniem zagadki sa jej znajomi i towarzystwo, w ktorym sie obracala.

Gość gość
Ten moment gdy filtr komputerowy wyodrębnia twarz dziewczyny z tych worków to jest wstrząsające. Ludzkie oko na pierwszy rzut chyba by nie skojarzyło że tam jest twarz. Firma sprzątająca zatrudniła do pracy przestępców.

Gość gość
"Zreszta mieliby tylko godzine zeby ja zg****ic i zabic" A co ? Nie wystarcza? Takie coś można zrobić i w kilka minut.

Gość gość
"Bzdura; jakby od kazdej pyskowki ludzie sie zabijali to juz polowy populacji by nie bylo." Przyczyną nie jest pyskówka tylko chęć zrobienia czegoś. Myśl logicznie. Raz na dużą ilość ludzi zdarza się czasem jakiś zjeb. U mnie ulicę obok jakiś facet klient sklepiku z prasą zaatakował nagle dziewczynę nożem. Dźgnął ją kilka razy. Dziewczyna wylądowała w szpitalu. Pewnie ma traumę. Ponoć była ładna i sie spodobała a gość był chory psychicznie. Można by pomyśleć że to plotka, a z drugiej strony teraz pracuje tam już nowa pracownica i jej brzydota wręcz uderza, wiec może to jednak nie plotka że sie spodobała. Psycholowi niewiele wystarcza nieważne czy pyskówka była czy nie

Gość gość
"Spalenie zwlok to tez nie takie hop siup jak sie wam wydaje. " Nikt nie spalił zwłok dziewczyny. Tu ktoś napisał tylko że mu się przyśnił taki sen. Materiał wyraźnie mówi że ciało po prostu normalnie wrzucono do kanału burzowego i nie było czasu na wymyślenie nic innego, aby się go pozbyć.

Gość gość
obejrzałam straszne jesli to prawda to policja powinna na kolach przeprosić matkę Iwony . Tyle lat jej szukała :(

Gość gość
co z tymi facetami dalej ? Czy oni zostali skazani ?

Gość gość
Przez tyle czasu nikt by nie przeszukał tych kanałów? Przecież oni 100 razy mogli tam wrócić i pozbyć się ciała.

Gość gość
Jackowski już dawno mówił ze ona nie żyje i leży w jakimś kanale lub studzience.

Gość gość
Jest spalona

Gość gość
Dajcie link do filmiku

Gość gość
Wedlug mnie to nie jest zadne rozwiazanie.Punkt spotkania to 4:25 a o 5:00 a nawet wczesniej lezala martwa na kipie.Przypadkowym motywem tych mezczyzn musialby byc g**** na atrakcyjnej mlodej kobiecie a to musialoby troche trwac.No chyba ze zostalo zlecone zabojstwo.Watpie zeby 3 smieciarzy znajacych sie z pracy zajmowalo sie takimi rzeczami i dzialalo we wspolnym porozumieniu.Zreszta na tej kipie nie widze zadnej twarzy,moze to jakis fotomontaz celowo zrobiony dla manipulacji lub po prostu odbicie swiatla. Wedlug mnie prawdy nigdy sie nie dowiemy.

Gość gość
przestancie juz z tym gwałtem... jak sugeruja w tym rozwiazaniu, wygląda na to, ze to nie było nic zaplanowanego. a do zadnego gwałtu nie doszło raczej, bo nie było czasu. Prawdopodobnie kierowca, jak piszą, zastosował wulgarna zaczepke słowną.. Ona jako że miała temperament ( ustalano to z jej znajomymi) coś na bank odkrzyknęła. nie wiadomo co, ale mogło to byc cos na zasadzie wyzwania ich od smieciarzy, nietrudno sie domyslec, rzeczy w stylu nie dla psa kiełbasa. co dalej to jest duzo mozliwosci, moze ktos wyskoczył zeby ja wystarszyc, popchnał, i uderzyła głowa o krawęznik, albo udawali dla zabawy ze ja chca najechac, uciekajac potknęła się i faktycznie ja potrącili.. albo jakis facet byl podpity/wpadł w szał zanim koledzy zdołali zainterweniowac, uderzył za mocno, albo celowo zadał kilka ciosów np. nozem. Mozliwosci jest masa, ale wszystko b prawdopodobne bo takie rzeczy mają miejsce. Zdarzały sie nawet wypadki, ze ktos podeszdł i bez w ogóle znanego powodu zadal smiertelny cios nozem.

Gość gość
Lampart to tacy sami tani efekciarze jak Rutkowski. Sam format filmiku juz o nich zle swiadczy. Nie maja zadnych nowych dowodow, dostali materialy przeanalizowane juz przez policje, polowa materialu to „prawdopodobnie” czyli „gowno wiemy ale wydaje sie nam i brzmi dramatycznie”. Motyw twarzy wygladal jak z CSI a nie jak jakikolwiek rzetelny dowod, tam mozna dopasowac wszystko. Zreszta porownajcie sobie wielkosc tej nibytwarzy z glowa smieciarza obok. Brak motywu, akurat 3 psychopatow jezdzi smieciarka i zabijaja losowa dziunie. toz jak sa tacy skuteczni to sie marnuja, powinni trzepac kase jako platni zabojcy.

Gość gość
Zreszta youtuber niediegetyczne pieknie przeanalizowal ten filmik, nic dodac nic ujac

Gość gość
Jackowski dawno mowil, ze jej szczatki sa w przy jakiejs kracie w studzience, czy odplywie kan.

Gość gość
Wiadomo w koncu co sie stalo czy dalej tylko domysly???