Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zosia94

Studia

Polecane posty

Mam 23 lata. Nigdy nie wiedziałam co chce robić w życiu. Skończyłam technikum, zdałam maturę i z racji, że nie wybrałam żadnego kierunku studiów poszłam na cały etat do pracy. Jednak z czasem zainteresowałam się pewnym kierunkiem studiów, nazwijmy go kierunkiem A, kompletnie nie związanym z moim wykształceniem po technikum, ale żeby go dziennie studiować musiałabym napisać maturę ponownie z 2 przedmiotów rozszerzonych co wymagało by ode mnie conajmniej kolejnego roku nauki, więc studia zaczynałabym w wieku 25 lat. Natomiast rodzina doradza mi skończyć studia w kierunku B zgodnym z moim wykształceniem po technikum, wspomnę tylko, że lata w technikum uświadomiły mi, że nie chcę robić tego w życiu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Poświęciły kolejne 2 lata, żeby dostać się na kierunek A, któy jest moim marzeniem. Czy może iść od razu od przyszłego roku na kierunek B, robić jakieś kursy itp?

Gość gość
Opcja A, czyli cos co cie interesuje i do czego chcesz dazyc. I opcja B, ktora cie zupelnie nie interesuje, nie chcesz z tym miec nic wspolnego, zarowno w trakcie studiow jak i przez reszte zycia, czyli w zawodzie. Naprawde uwazasz, ze wybor jest trudny?? Na pewno masz 23 lata, a nie 13, skoro sie kierujesz opinia rodziny? Oni za ciebie zycie przezyja?

Gość gość
Ja mam w d**e 2 lata i teraz kuje na mature rozszczerzona z bologii i chemii. Idz tam gddzie chcesz. ja raz poszlam tam gdzie nie chcialam i teraz zaluje