Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Problem ze współwłaścicielem mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o pomoc . wraz z dwoma braćmi odziedziczyliśmy mieszkanie po rodzicach. 2 z nas było niepełnoletnie więc starszy brak zajął się tym mieszkaniem. On już jest tym zmęczony, bo to jest stare mieszkanie, nikt go nie chce wynająć, nie chcielibyśmy też go remontować bo to koszty. Ja go popieram, jestem wdzięczny, że tyle lat zajmował się tym mieszkaniem i, że ono po prostu jest, a nie zostało kiedyś sprzedane, bo my jako dzieci nie mielibyśmy możliwości , aby to mieszkanie utrzymać. Problem jest w drugim bracie, bo on uważa, że brat najstarszy zbił majątek na wynajmie i jego stanowisko jest takie, że na nic się nie zgadza. Ani na remont, ani na jego spłatę, ani sprzedaż. Nadmienię tylko, że pieniądze z najmu były niewielkie i raczej były przeznaczane na bieżące remonty, utrzymanie rodziców grobu, brat też robił nam prezenty i czasami dostawaliśmy od niego pieniądze. Proszę o jakieś rady jak rozwiązać z nim tą sprawę, bo wydaje mi się , że wyczerpaliśmy już wszelkie możliwości na do gadanie się, a on celowo utrudnia. Nadmienię też, że nie zamierza płacić żadnych opłat za to mieszkanie. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować