Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powinno byc prawo, że po rozwodzie dom jest ZAWSZE wlasnoscia zony i dzieci

Polecane posty

Gość gość

To powinno byc prawnie uregulowane, ze dom czy mieszkanie powinno przynalezec do kobiety i dzieci. Dzieci wiadomo, musza gdzies mieszkac, a matka musi miec je gdzie wychowywac. To powinno byc prawo! Nie ma znaczenia kto splacil albo wniosl mieszkanie do wspolnoty malzenskiej, po rozowdzie musi je dostac matka z dzieckiem.

Gość gośćsylwia
dokładnie.U nas tylko ja sie starałam o dom żeb y dzieciom zapewnic dach nad głową ,po pieniadze na budowe do ojca przez 8 lat chodziłam żeby wybudowac,Wszystkie zgody przyłącz prąd wszystko sama załatwiałam.W domu wszystko co mamy jest za moje ciezko zarobione pieniadzeOn jednej rzeczy nie kupi .Do kazdej pracy zawsze rowerem w deszczu w sniegu i po lodzie nie raz albo na piechote.Mój sie nawet budować nie chciał.Gdyby nie ja to bylibysmy teraz w tej jednej zagrzybionej klitce gdzie ciurkiem sie dzieciom na głowe lało albo pod mostem.Ja mojemu domu nigdy nie zostawie bo dom sie dzieciom należy ,całe zycie nic od niego nie mają.

Gość gość
Boś glupia. Takiego sobie wybralas.

Gość gość
Żona d******py na boki a w prezencie dom. Jeszcze czego k********y.

Gość gość
to jednak muzułmanie maja lepiej facet dostaje wszystko wystarczy ze 3 razy powie rozwodzę sie moze bic kobiety bez muwienia za co

Gość gość
Chyba Cie p****ało.

Gość gość
8.55 moje podstawowe pytanie brzmi: to po co ci mąż? nic nie robi, no sorry dwa razy się spuścił i zrobił dzieci, ale tak na co dzień to po co robi smród w chałupie?zeby gacie w szafie wisiały?

Gość gość
Są jeszcze inne które chętnie korzystają z niego.

Moim zdaniem to zbyt duże uproszczenie. Czasami bowiem rozwód czy brak szczęścia w małżeństwie wynika niestety z winy kobiety. Nie jest zawsze tak, że to tylko mężczyźni zdradzają, chociaż podobno statystyki tak mówią. Mam dalszego znajomego, który rozszedł się z kobietą. Przez lata zarabiał na dom, pracował od rana do nocy a koniec końców żona zdradziła go z dobrym kumplem. W takiej sytuacji też przyznałabyś dom kobiecie? Trochę byłoby to niesprawiedliwe, także każda sytuacja jest inna. Trzeba wierzyć po prostu w niezawisłość polskich sądów i sprawiedliwość

Moim zdaniem to zbyt duże uproszczenie. Czasami bowiem rozwód czy brak szczęścia w małżeństwie wynika niestety z winy kobiety. Nie jest zawsze tak, że to tylko mężczyźni zdradzają, chociaż podobno statystyki tak mówią. Mam dalszego znajomego, który rozszedł się z kobietą. Przez lata zarabiał na dom, pracował od rana do nocy a koniec końców żona zdradziła go z dobrym kumplem. W takiej sytuacji też przyznałabyś dom kobiecie? Trochę byłoby to niesprawiedliwe, także każda sytuacja jest inna. Trzeba wierzyć po prostu w niezawisłość polskich sądów i sprawiedliwość

Gość Teppic No5
Nie, nie powinno. Bezczelność.

Gość gość
Haha dobry dowcip se mopsiary wymyśliły

Gość gość
muj kuzyn powiesił się bo zona zdradziła z o wiele młodszym

Gość gość
Absurd totalny.. Wszystko powinno należeć sie temu kto na to zarobił