Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze roczne dzieci bawia sie tym?

Polecane posty

Gość gość

Czy bawia sie takimi przeplatankami drewnianymi? Nie moge wkleic linka chodzi mi o takie zabawki drewniane ktore maja takie metalowe druty powyginane i na tym klocki i dziecko to przesuwa. Moj synek ma pelno zabawek cale sterte grajacych tanczacych swiecacych. Ma bujaczki jezdziki pchacze i niczym ale to niczym sie nie bawi oprocz drewnianego sortera z klockami i takiej drewnianej ciezarowki na sznurku wiecej nic ho nie interesuje. Skonczyl niedawno rok i nie wiem co mu kupic na mikolaja. Szkoda wydac kupe kasy a on i tak sie niczym nie bawi. Takie przeolatanki nie sa bardzo drogie to nawet jak cos to nie bedzie tak szkoda rzucic pozniej tego w kat. Moze podpowiecie czy wasze roczne dzieci lubia takim czyms sie bawic

Gość gość
Nie, ja mam normalne dziecko. :)

Gość gość
Chodzi ci o przeplatanki typu mula z Ikei? Moje olewaly, zabawka na 5 min może, ładnie wygląda ale tyle. Nie znam dziecka które by się tym dłużej zainteresowało. Za to np. kolorowe kubeczki q różnych rozmiarach, do układania czy do kąpieli, to był hit.

Gość gość
Nie, te zabawki nie są zajeciem dla normalnych dzieci. Najczesciej absorbują autystyków.

Gość gość
Moja ma 13 msc i wszystkimi zabawkami zabawi się na chwilę. Najbardziej lubi taki drewniany garnuszek na klocki i tam cały czas próbuje włożyć klocka raz wyjdzie raz nie. Oczywiście trzeba brawo jej bić to już jest wogle uradowana. Teraz dostała chodzik na roczek to tez by na nim jeździła ale jeszcze nie umie nóżkami się odepchnąć więc ja pchamy ale mąż dorobił sznurek więc ja ciągniemy po mieszkaniu. A od jakiegoś tygodnia upatrzyła sobie książeczkę z kotkami i cały czas ja podaję i muszę czytać i pokazywać kotki i myszki. Raczej nie przepada też za grającymi zabawkami. Czasem postoi przy stoliku edukacyjnym ale to może z min.

Gość gość
Mój synek ma taka małą zabawke o ktorej mówisz. ...nie bawi sie nia za bardzo , czasem uzywa jej jako grzechotki ....maly ma teraz 15 miesiecy, zabawke kupilam jak mial ok 9 miesiecy.

Gość gość
O, jeszcze zestaw do sprzątania, taki z miotłą i odkurzaczem, w "dorosłych" kolorach, tez ich baaardzo długo bawił w tym wieku.

Gość gość
Moja roczna corka 14 mc najbardziej lubi bawic sie takimi krazkami co sie wklada na taki slupek, lub wkladac klocki i wyciagac z pudelka. Lubi sobie tez ogladac takie ksiazeczki piankowe dla malych dzieci

Gość gość
To polec mi prosze jakas super zabawke dla " normalnego " dziecka bo nie mam zupelnie pomyslu bede wdzieczna

Gość gość
Już odrazu wmawiajcie że ma autystyczne dziecko. Poprostu ma etap zabawy taka zabawka i już. Wszystko jest dobrze. Ważne że potrafi się sam zabawić a nie wisi na tobie.

Gość gość
Idź z tym do psychologa skoro twoje dziecko nie potrafi się bawić "normalnymi" zabawkami. Co ja ci na to moge? Ja mam zdrowe dzieci, którym nawet koc, 2 krzesła i wałek do ciasta sprawia radoche, że mają zajęcie na godzine.

Gość gość
A wy co tu macie takie niby normalne dzieci to już idźcie spać. Chyba dały wam dzisiaj popalić skoro wyzywacie się na forum.

Gość gość
A czy ja powiedzialam ze moj syn sie tym bawi? Powiedzialam ze nie chce sie bawic niczym tylko sorterem z klockami ciagle je wklada i wyjmuje i ciagle jezdzi po domu drewniana ciezarowka ciagnie ja za sznurek. Oprocz zabawek tez lubi zabierac pilot od telewizora rozwalac wszedzie puste butelki po napojach i ciagle odsuwa wszystkie szuflady tylko zabawki go nie interesuja. Pytalam tylko czy takim czyms sie wasze dzieci bawia a ta odrazu wyjezdza ze to zabawka dla nienormalnych dzieci. Moj synek nawet jej nie ma. Naucz sie czytac ze zrozumieniem

Gość gość
puste butelki po napojach? to niezłą syfiarą jestes skoro sie u ciebie po podlodze walaja butelki :o

Gość gość
Tak puste butelki. Zostawiam trzy lub cztery male butelki np po kubusiu play myje je i dziecko sie bawi. Wydaje mi sie ze to bezpieczniejsze niz walek do ciasta

Gość gość
Moze jakas inna mama mi cos poleci w takim razie?

Gość gość
Moja też lubi się bawić butelkami.... Dziwni ludzie oooo Boże butelkami ??? Hehe moja też ma manie bawić się czapka. Próbuje włożyć na głowę i przegląda się w lustrze. Lubi stać przy pralce jak jest włączona. Hmm siedzi przy wózku porusza nim i robi brum brum. Moja córka robi jeszcze 100 idiotycznych rzeczy których wy nie popieracie. Ale też wyobraźcie sobie lubi bawić się misiami i przewracać strony w książeczkach, lubi grające zabawki , tańczyć jak gra muzyka i robić papa jak ktoś wychodzi z domu. Moim zdaniem jest normalna czy muszę z nią do psychologa.....??? Jak myślicie wszechwiedzące mamusie???

Gość gość
Moze taki drewniany przebijak. Sa takie fajne dla maluchow. Moze sie sprawdzi skoro dziecko lubi drewniane zabawki

Gość gość
Kubus play dla roczniaka? masz cos nie tak z glowa? :o Faszerujesz dziecko cukrem, a pozniej sie dziwisz ze jest jakie jest :/

Gość gość
Nie jestem mamą od Kubusia Play allle do mamy z 23:07 z Kubusia Play jest też woda niegazowana ,bezsmakowa.

Gość gość
O tak moj tez lubi patrzec jak pralka pierze i robic papa nawet jak wyrzucamy brudnego pampersa do kosza to mowimy "Papa pieluszko" a on sie cieszy robi papa i bije brawo;) ten przebijak fajny pomysle o nim dziekuje za pomysl;)

Gość gość
Tu autorka po pierwsze moje dziecko pije wlasnie wode niegazowana z kubusia play a po drugie to przeciez nie napisalam ze to dziecko pije te kubusie a pozniej biore butelki. A moze js pije nie wolno mi? Ktos tu ciagle sie czepia

Gość gość
Jest taka jedna co się czepia ale chyba już zrezygnowała. Nie ma z nami szans. Jesteśmy bardziej doinformowanie w Kubusiu Play.

Gość gość
Tak tak, teraz nagle woda niegazowana moze jeszcze ze zrodla odseparowanego od ziemi, z kosmosu co? :D