Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jesteśmy w trudnej sytuacji finansowej a mąż domaga się pomocy od rodziny

Polecane posty

Gość gość
Maz autorki zarabia w dobrym czasie 2200 a wy piszecie ze maja duzo bo 4 tys. Skoro nastal gorszy czas na zlecenia maz autorki moze rownie dobrze zarobic 500 zl.

Gość gość
Odwracając sytuację. Na jakie wsparcie i od kogo mogą liczyć rodzice w podeszłym wieku? Nawet jeżeli dzisiaj są w miarę zdrowymi ludźmi? Żadne z dzieci nie ma prawa skubać rodziców, a jeżeli nawet zaoszczędzili parę groszy to trzymają na "ciężkie" czasy, nie chcą się ich pozbywać w sposób nieprzemyślany na rzecz dzieci. I mają rację sądząc po wpisie autorki. Oboje są lekkoduchami, liczą na pomoc rodziny, ze swojej strony niewiele myślą o polepszeniu warunków swojego bytu. Autorko, pomogli nieco Twojemu bratu, ale to nie była wielka kwota, dołożyli się częściowo do kosztów narodzin wnuka. Nawet nie wiemy w jakiej sytuacji wówczas rodzice dziecka byli. Radziłabym zakasać rękawy i wziąć się do roboty! U nas też byłaby nieciekawa sytuacja gdyby nie nasza dodatkowa praca, ja dorabiam myciem okien [można sporo zarobić] i robieniem różności na drutach i szydełku. Mąż też bierze po pracy fuchy. Nie liczymy na naszych rodziców, dali nam to co najważniejsze, beztroskie dzieciństwo, wykształcenie adekwatne do możliwości i dużo miłości. Wspierają nas w naszych poczynaniach, ale materialnie sami dążymy do realizacji naszych marzeń.

Gość gość
18,33 a posralas się już? :D

Gość gość
Ja z facetem żyjemy z jednej pensji około 2200 zł i jeszcze wynajmujemy mieszkanie bo nie mamy swojego i jakoś starcza na wszystko. A wy macie mieszkanie po dziadkach wiec za wynajem nie musicie juz płacić, macie 4 tys i wam nie starcza??? Śmiech na sali. To chyba prowokacja.

Gość gość
Dlaczego tyle osób żyje z kasy rodziców? Pracy nie brakuje, jesteście zdrowi i w dwójkę powinniście móc utrzymać rodzinę! Zwłaszcza że zostaliście mieszkanie wiec to i tak wiele! Dlaczego ktokolwiek miałby wyciągać rękę po kasę do rodziców? Jesteście dorośli!

Gość gość
taaa...żyjecie za 2200 wynajmując mieszkanie i na wszystko starcza :D może na jekiejś wsi w Polsce B, ciekawe czy gdybyś mieszkała np. w Krakowie albo Wrocławiu to tez byś uwazala ze to takie kokosy....śmiech

Gość gość
Nie napisalam tępy tluku ze to kokosy, tylko zdziwilam się ze my nie mamy mieszkania, wynajmujemy, placimy 600 zł za sam wynajem, pensja 2200 zl i jakoś nam starcza, a autorka ma własne mieszkanie, pensja w sumie 4 tys i im nie starcza....

Gość gość
Ciezko cos doradzic, bo nie znam twoich rodzicow i nie wiem jaka jest ich sytuacja finansowa! Ja jednak gdybym miala meza tylko w ostatecznosci bym sie do tego posunela! Jestescie dorosli! Mi by bylo glupio sie pytac! Ale nie znam twoich ukladaow z rodzicami i ich sytuacji .. wiec niestety musisz zdecydowac sama! Ja bym sie do tego posunela jednak chyba tylko w absolutniej koneicznosci!

Gość gość
Podejrzewam, że Twoi rodzice są gdzieś w przedziale wiekowym 50-60. No nie ma siły jakieś zaksórniaki muszą mieć w wysokości kilkudziesięciu tysięcy minimum. Jeżeli nie mają to nie wiem co czynili przez całe życie zawodowe... Musisz się upomnieć po prostu o swoje, bo przecież do grobu tych pieniędzy nie zabiorą.

Gość gość
Serio wszyscy tak dużo zarabiacie? Dla mnie 2 osoby pracujące fizycznie mające na utrzymaniu 6 osób nie są w stanie odłożyć 400 tysięcy dla swoich dzieci. Teraz następna pisze, że rodzice na pewno mają odłożone kilkadziesiąt tysięcy.

Gość gość
gość dziś Zauważyłam ze na kafe wszyscy zarabiają min 3k i więcej i maja oszczędności Tylko dziwne bo jak sie rozmawia z ludźmi a mam pracę ze mam duzy wglad do finansów to widze ze jest inaczej.. No ale w końcu w sieci kazdy moze byc Rockefellerem ;)

Gość gość
do 01:02 tępym tłukiem to jesteś ty i twój przydupas skoro żyjecie za 2200 we dwoje. chyba macie iq 20 i na każdą sensowną prace jesteście za głupi :O

Gość gość
gość wczoraj Ja z facetem żyjemy z jednej pensji około 2200 zł i jeszcze wynajmujemy mieszkanie bo nie mamy swojego i jakoś starcza na wszystko. A wy macie mieszkanie po dziadkach wiec za wynajem nie musicie juz płacić, macie 4 tys i wam nie starcza??? Śmiech na sali. To chyba prowokacja. To że ty zyjesz na niskiej stopie to nie znaczy ze każdy Tak chce A swoją drogą czemu macie jedna pensje? Czemu oboje nie pracujecie?

Gość gość
14.03 bo ona ma 2200zl i jej STARCZA :D :D :D

Gość gość
Hehe